Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak a szüleimnek?...

Mit mondjak a szüleimnek? Hogy beszéljek velük, ha eljöttem otthonról egy szó nélkül?

Figyelt kérdés

Reggel jöttem el,eredetileg 6-kor találkoznék a szüleimmel,amikor hazaérnek.De nem tudják,hogy már nem leszek otthon.

18/L

2013. szept. 12. 14:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha 18 évesen annyira korrekt felnőttnek érzed magad, hogy ripsz-ropsz elköltözöl, akkor legyen benned annyi tisztesség, hogy ezt a szüleid szemébe mondod. Jelenleg egy hisztis tini vagy, semmi más. Így meg tökmindegy, milyen úton-módon és mit hadoválsz, az is maradsz. A felnőtt döntésekhez normális kommunikáció kell és nem néhány bugyi meg zokni egy hátizsákban és futás!

El lehet költözni 18 évesen (olyan mondja neked, aki megtette), de akkor ne úgy szökj meg, mint egy kis óvodás. Tervezd meg, hogy fogsz élni, ültesd le őket, mondd el, hogy mi a terved, majd váltsd valóra. Ez így egy vicc, semmi más.

2013. szept. 12. 15:07
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez így elég gyerekes.....

Ha valami problémád van a szüleiddel,akkor beszéld meg velük,ha tényleg megoldhatatlan problémáról beszélünk (ezt nem tudjuk,nem beszélsz róla),akkor költözz el,de az nem megoldás,hogy se szó se beszéd lelépsz....

2013. szept. 12. 16:41
 13/32 A kérdező kommentje:

Ha elmondtam volna nekik,megpróbáltak volna visszatartani.

A cuccaimmal azt csinálnak,amit akarnak.Nincs szükségem rájuk.

Van egy komoly kapcsolatom hosszabb ideje,de a barátomat nem annyira kedvelik a szüleim,mert idősebb nálam és anya azt hiszi,hogy uralkodik felettem és csak kihasznál.Apa szerint meg "bűnöző",mert tisztességes úton nem lehet valakinek ennyi pénze.

Szóval azt nem mondhatnám,hogy a családból bárki támogatta volna a kapcsolatunkat.

Otthon a szüleimmel mindenen összevesztünk,mindenbe bele próbáltak szólni és nem tudtam tovább ott maradni.Próbáltam velük beszélni régebben többször is,de semmi eredménye nem lett a dolognak.

A párom már többször mondta,hogy költözzek hozzá,most megtettem.

2013. szept. 12. 17:04
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Aztán ha párod kidob, akkor cseszheted. Egy pasi miatt nem hagyhatod el a családod, de megtetted, majd rájössz, hogy nem volt jó ötlet.
2013. szept. 12. 17:05
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is az a véleményem, hogy egy felnőtt nő vállalja a tettei következményeit, kiáll a döntései mellett és nem megszökik. Ha úgy gondolod, a kapcsolatod egy felnőtt kapcsolat, amire építhetsz úgy, hogy elköltözöl otthonról, akkor ezt lehet civilizáltan is tenni. Ez a lépésed nem fog tiszteletet kiváltani a szüleidből, az egészen biztos. Nem azért, mert nem szeretik a választottad, hanem mert úgy viselkedsz, mint egy gyerek. Ha el akarsz menni, akkor az a korrekt, ha megvárod, míg hazaérnek, esetleg a párod is odajön és elmondjátok ketten, hogy összeköltözünk, mert így döntöttünk. Majd elköszönsz, fogod a cuccod és megpróbálsz normál hangnemben elbúcsúzni, megbeszélve a részleteket, hogy mikor találkoztok legközelebb stb.

Ez így egy szexfüggő, elvakult tinilány szökésének tűnik, aki azt hiszi, hogy cukorból van a kerítés és minden habos-babos a nagyvilágban, csak a gonosz szülők ilyen érthetetlenek.

2013. szept. 12. 17:09
 16/32 A kérdező kommentje:

Mivel elég valószínű,hogy eljegyez,ezért nem gondolom,hogy ki akarna dobni.

Tök jó,amit leírtál,utolsó.Csak az a gond,hogy apáékkal ez nem működne,tekintve,hogy utálják a barátomat és próbálnak mindenben irányítani.Próbáltak volna lebeszélni erről az egészről és csak egy újabb veszekedésünk lett volna.

Hirtelen döntöttem,addig akartam cselekedni,amíg elég bátornak éreztem magam hozzá.Elegem volt abból,hogy mindent ezerszer átgondolok és mérlegelek.

2013. szept. 12. 17:22
 17/32 anonim ***** válasza:
20%

szóval most vagy 18, a pasid meg akkor kb 40

eljegyez? ahha.

kell neki egy bejárnő otthonra.

tanulsz még?

dolgozol?

a pasid tart el?

2013. szept. 12. 17:23
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, felnőttektől tiszteletet, még ha egyetértést nem is, de minimális tiszteletet csak velük egyenrangú embernek adnak meg, akitől ezt viszont meg is kapják. Gyermekük vagy, ezért ilyen horderejű döntések esetén is elsősorban gyereknek néznek. Egyetlen dolog, amivel ellensúlyozni tudod, a felnőtt viselkedés. Nem az a fontos, hogy őket meggyőzd, hanem hogy (és itt a fontos részlet) méltósággal és önbizalommal éld az életed. A szökés az szökés. Nincs benne felelősségvállalás, sem minimális tisztelet tőled a szüleid irányába. Igen, nem ment volna zökkenőmentesen, igen, veszekedés is lehetett volna belőle (már ha belemész, ez nem törvényszerű). Veszekedéshez két ember kell. Ha te higgadt maradsz, nem engedélyt kérsz, hanem elmondod, mit fogsz tenni, hogy tudjanak róla, majd megteszed, akkor ennyi. Ha ők kiabálnak, de te nyugodt maradsz, akkor ez nem veszekedés. Egyoldalú marad, és idővel abbamarad. Az pedig, hogy "addig akartam cselekedni, amíg elég bátornak éreztem magam hozzá" azt támasztja bennem alá, hogy te félsz ettől a változástól. Ha pedig félsz, annak oka van. Én nem vizsgálom a kapcsolatod ezzel a férfival, semmi közöm hozzá, és igazán semmit sem meséltél róla. De mit gondolsz, ő mennyire tekint nőnek egy ilyen lépés után? Mennyire nőies költözési mód az, hogy lelépek villámgyorsan, amíg még a szüleim nem érnek haza, mert félek szembenézni velük és elmondani, hogy téged választalak. Ez milyen érzéseket ébreszt egy férfiban? Szerintem kislány vagy, annak is tekint. Könnyű elvarázsolni és könnyű irányítani. Eleged volt, hogy mindent ezerszer átgondolsz és mérlegelsz? Az rossz hír, mert a felnőttek élete erről szól, és te épp most döntöttél úgy, hogy ezt választod. A felnőtt létet, külön háztartást, külön életet, szülői támogatás nélkül. Ezért kénytelen vagy, ha nem akarod, akkor is, ezerszer végiggondolni, mit is tettél, mert ha nem is akarod, az élet megtanít majd arra, hogy a döntéseinknek és cselekedeinknek súlya és következményei vannak. Ideig-óráig ez működhet, ott élsz, félsz, meglapulsz, de eljön a nap, amikor a szüleid elé kell állnod majd, és vállalnod kell a tetteid következményeit. Ha máskor nem, az esküvőd napján ezzel a férfival. SZerintem gondold át ki vagy, milyen ember vagy most és milyen nő akarsz lenni a jövőben, és ennek megfelelően hozz döntéseket, bármi is legyen az! N30
2013. szept. 12. 17:32
 19/32 A kérdező kommentje:

Nem bejárónőnek kellettem neki,az amúgy is van.

Elég sok jel arra utal,hogy el akar jegyezni,ezzel kicsit jobban tisztában vagyok,mint te,17.23.

Jövőre kezdem az egyetemet és igen,ő tart el.De eddig is ő adott mindenre pénzt,szóval ez nem új dolog nálunk.

Persze,hogy tartottam kicsit ettől az egész költözéstől,hiszen új életet kezdek és lehet,hogy sose látom többet az otthoni barátnőimet,ismerőseimet.

Láttam a párom (szerintem) legrosszabb oldalát,ő is tudja,hogy milyen vagyok,tudja kezelni a hisztijeimet,bármit tehetek,elvisel.Bízom benne és tudom,hogy szeret (ezt azért észreveszi mindenki egy idő után).

Tudom,hogy egyszer szemtől szemben kell beszélnem a szüleimmel,de erre még nem érzem késznek magam.

2013. szept. 12. 17:52
 20/32 anonim ***** válasza:
48%
Na te aztán nagylány vagy! Legalább a rendörségen jelentsd be, hogy önszántadbol elköltöztél a szüleidtöl.
2013. szept. 12. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!