Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy elköltözök?
21 vagyok, nagyon rossz a kapcsolatom a szüleimmel, nem jó itthon. Mindenbe beleszólnak, pl megmondták hova mehetek egyetemre. Most titokban váltottam, az új suli jó messze van, évek óta ezen megy a vita, de eddig sem akartak engedni. Tehát most van egy egyetemem messze, kaptam kollégiumot, pénzem van, fent tudom magam tartani, és néhány napon belül költözhetek.
A gond az, hogy nem tudom hogy tudassam itthon. Néhány hete próbáltam normálisan megbeszélni, de fél mondat után leállítottak és kiröhögtek. Megtiltották, és azt hiszik letettem róla. Ma muszáj lenne közölni valahogy, de nem tudom hogy kezdjek bele. Annyira ellenzik az egyetemváltást és a költözést, hogy zsaroltak már kitagadással, válással, öngyilkossággal... Minden eszközt meg fognak ragadni, hogy itthon tartsanak, és napokig kemény ordibálás lesz.
Milyen szakról váltasz milyen szakra?
Közöld velük aznap amikor elmész, vagy nem tudom...
Nekem van gyerekem de nem erőltetném azt amit nem akar.
Más tészta az, ha látnám, hogy olyasmit akar tanulni ami mellett később éhezik, akkor ezt elmondanám neki. Ha ennek ellenére megcsinálja, akkor majd saját maga fogja kárát látni.
Öngyilkossággal zsaroltak a szüleid? Nem normálisak.
Szerintem vidd el a holmidat előre, de ez nem megy, akkor is legyen teljesen összepakolva. Egyszerűen közöld velük a tényállást, aztán kapd fel a cuccod és tedd be magad az ajtót kívülről.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!