Ez csak engem borít ki?!

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy a ti szüleitek milyenek,de apámra jellemző főleg,mindig mindenben segíteni akar,aztán meg a fejemre olvassa hogy egyedül semmire sem vagyok képes.Vagy pl elvégzek vmi munkát a ház körül,akkor elkezdi hogy jajj nem kell ezt neked csinálni,de amúgy szertek segíteni,de ha meg nem csinálom,akkor leordít hogy lusta vagyok,nem segítek semmiben.Vagy pl.meg akarok venni valamit a zsebpénzemből,de ő ragaszkodik hozzá,hogy kifizesse,legközelebb meg az jön h én mindent kikövetlek,hogy ezt vegyél meg azt vegyél.

Most legújabban az van h barátnőimmel nézegetünk lakásokat,mert a kolesz elég lepukkant és szeretnénk albérletbe költözni,erre apám folyton kérdezgeti hogy találtam e már valamit,és felajánlotta hogy majd felhívja a telefonszámokat,mert hogy őt azért komolyabban vennék,oké igaza van,beleegyeztem,de ő közben valami csajszival egyezkedett,aki évfolyamtársam lesz,és összeismerkedett a szüleivel,hogy majd esetleg a csajjal beköltöznék valahova,de ezt úgy hogy a csajt életemben egyszer láttam,és megmondtam hogy a barátnőimmel költöznék inkább.Na a lényeg hogy tegnap meg hív a csaj,merthogy közben a tel.számom is megadta nekik,én meg megmondtam h nem akarok vele menni,akkor persze megint jött a leb*szás,hogy én hálátlan vagyok,ő mindenben segít,magam semmit nem tudnák elintézni,meg lehetetlen vagyok,és mindig neki mindent megcsinálnia helyettem.

szerintetek ez normális?ti szüleitek is ilyenek?

2013. szept. 12. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi ebből a tanulság?

Ne engedd kivenni a kezedből a munkát.

A dolgaidat csak magad intézd.

Ha elintézted már, akkor mint kész helyzetet elmondhatod otthon is.

Akkor nem kerülsz ilyen helyzetekbe.

2013. szept. 12. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
49%

nem normális.

nálam is van ilyen a kisfiammal. nyaggatom, hogy pakoljon már el maga után, miért kell mindig szólni stb...

mikor elkezdi, akkor meg segítek neki mert megsajnálom.

valami ilyesmi lehet apádnál is.

mondd meg neki, hogy ez rosszul esik neked. ha segít önzetlenül tegye és ne felejtse el mikor magadtól végzel el valamit.

2013. szept. 12. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Ismerős, apum pont ilyen. Azért szeretem. :)

Ez ellen az a legjobb megoldás, ha türelmes vagy amíg ő tart el, utána meg uzsgyi amilyen messze csak lehet, mert ennek sose lesz vége. Én most 35 vagyok, de a mai napig bepróbálkozik azzal, hogy rám erőltesse az akaratát. Akár segítség, akár egy új OKJ /számodra ismerős lehet, de ami téged érdekel az nyilván sz.r, majd ő tudja mire van szükséged/. Engem különösképpen már nem érdekel, mert független vagyok, segítséget sose kérek, a pénzére sincs szükségem, ha van akkor se fordulok hozzá. így jutottam el odáig, hogy ha leugat, vissza ugatok, és megmondom neki,hogy az én dolgaimmal nem kell foglalkoznia.

2013. szept. 12. 13:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze, ismerős. Ezért 30 évesen 300km-re élek, egyedül és nincs "annyi mindent tettem már érted" duma. Néha beszélünk, hogy hogy vannak, és annyi.
2013. szept. 12. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk egyetemen első nap azzal kezdték az okosítást,hogy mindenki a saját dolgaiért felelős! Legyen szó bármiről.
2013. szept. 12. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem a néném volt ilyen. Vett nekem gyerekkoromban egy csomó ajándékot, mindig elhalmozott egy csomó drága csokival, meg játékkal, utána meg ha véletlenül valami nem tetszett neki, vagy a mamáméknak, akkor jöttek azzal, hogy szégyelljem magam, mennyi ajándékot kaptam és mégis így viselkedek...én azóta teszek az egészre, egyik fülemen be, másikon ki. Azóta is elfogadom a drága ajándékokat, a szidáson meg röhögök. Mert ha ennyire utál és ennyire "gonosz" vagyok vele, akkor mi a jó francért vesz nekem 40 ezerért táskát?:DDD Hát az ő baja. Lehet morogni.
2013. szept. 14. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!