Csak engem borít ki a modern könyvek ömlesztett írásmódja?
Arra gondolok, hogy nincsenek gondolatjelek, pontok, nagy és kisbetűk normálisan kirakva...
Képtelen vagyok ilyen könyveket elolvasni, pedig a történet érdekelne, de csak ránézek, és már csak az a hatalmas tagolatlan szöveg kiborít, elveszi a kedvem... és még normálisan követni sem lehet :S
Szerintetek nem? Van erre valami technika, hogy hozzászokjam? Egyáltalán ez miért jó??
Rekviem egy álomért
valami Káin-os című (kedden néztem a könyvtárban, de már nem emlékszem pontosan a címre)
és még néhány más újabb könyv
Cormac McCarthyt imádnád, nála csak vesszők nincsenek. Meg a pontot is hanyagolja, de jobbára kiteszi a mondat végén (ami alig pár tucat sor). Ez van, ilyen a modern (posztmodern? a fene se követi) irodalom, technikai újítás, feszegetik a helyesírási-nyelvtani kereteket, hogy ezzel is érzékeltessék, nem szokványos történetről van szó. A forma igazodik a mondanivalóhoz, "kizökkent a világ" stb. Meg tudatfolyam-technika, Joyce-nál kezdődött az ilyen.
Megszokható, hidd el, félúton már azt sem tudod, milyen a rendes központozású könyv.
Nem tudom... én 300 oldal után sem szoktam meg... mindig figyelnem kellett, ki is beszél, és mit akar, stb :S
Nem értem, mire jó ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!