Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak engem borít ki a modern...

Csak engem borít ki a modern könyvek ömlesztett írásmódja?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nincsenek gondolatjelek, pontok, nagy és kisbetűk normálisan kirakva...

Képtelen vagyok ilyen könyveket elolvasni, pedig a történet érdekelne, de csak ránézek, és már csak az a hatalmas tagolatlan szöveg kiborít, elveszi a kedvem... és még normálisan követni sem lehet :S

Szerintetek nem? Van erre valami technika, hogy hozzászokjam? Egyáltalán ez miért jó??

2011. okt. 5. 22:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem találakoztam ilyesmivel. Melyik könyv ez?
2011. okt. 7. 16:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Rekviem egy álomért

valami Káin-os című (kedden néztem a könyvtárban, de már nem emlékszem pontosan a címre)

és még néhány más újabb könyv

2011. okt. 7. 18:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Cormac McCarthyt imádnád, nála csak vesszők nincsenek. Meg a pontot is hanyagolja, de jobbára kiteszi a mondat végén (ami alig pár tucat sor). Ez van, ilyen a modern (posztmodern? a fene se követi) irodalom, technikai újítás, feszegetik a helyesírási-nyelvtani kereteket, hogy ezzel is érzékeltessék, nem szokványos történetről van szó. A forma igazodik a mondanivalóhoz, "kizökkent a világ" stb. Meg tudatfolyam-technika, Joyce-nál kezdődött az ilyen.

Megszokható, hidd el, félúton már azt sem tudod, milyen a rendes központozású könyv.

2011. okt. 7. 19:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom... én 300 oldal után sem szoktam meg... mindig figyelnem kellett, ki is beszél, és mit akar, stb :S

Nem értem, mire jó ez...

2011. okt. 7. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen könyvet el se olvasnék. Kínszenvedés lehet :S Se vessző se pont néhol? Mi a franc ez?
2011. okt. 7. 23:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Saramago könyveit pedig ezek ellenére is érdemes elolvasni (a kérdező által említett Káin is az ő könyve)
2011. okt. 9. 17:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is érdemes lenne, de komolyan mondom, hogy ez az írásmód teljesen lerontja a könyv élvezhetőségét...
2011. okt. 9. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem mepróbálhatnád. Először én is ledöbbentem Saramagónál, de hamar megszoktam és egyáltalán nem zavart.
2011. okt. 11. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!