Anyukak ti mit szolnatok ahoz ha neveloszulok lennetek es volna egy nem verbeli gyereketek aki 14 eves es mekerdezne toletek miert nem fogatatok orokbe amikor hozzatok kerult?
Kérdezd meg, ha ennyire feszít a kérdés.
Mivel tudod, hogy nevelt gyerek vagy, s gondolom, tisztességgel felneveltek, ez már részletkérdés.
Mondjuk, a jogi státuszodat érintve nem mindegy.
14 évesen? Megmondanám neki az igazat, hogy miért láttuk anno ezt a megoldást a jobbnak...
Lehet, hogy nem is az ő döntésük volt, hanem a vér szerinti szülőké, az örökbefogadáshoz ugyanis az kell, hogy ők lemondjanak a szülői jogaikról vagy a bíróság döntsön így, a nevelőszülőséghez meg nem kell ilyesmi. A nevelt gyerek örököl a vér szerinti szülei után, az örökbe fogadott meg nem, például.
Valószínű azért, mert nem vagy örökbeadható.
De sztem nyugodtan kérdezd meg, lehet, már számítanak rá.
Nekem egyik ismerősöm azért nem fogadta örökbe a gyereket akiket nevel (2 is van nála), mert a nevelt gyerekre több állami támogatást kap, mint az örökbefogadottra.
Természetesen ezt a plusz pénzt mind a gyerekekre költi. Mindent megad nekik amit csak lehet.
De azt nem ertem miert nem montak le minden jogrol ha mar egyszer ugy se veszik fel velem a kapcsolatot? Anyukamnak montam h latni szeretnem a bilogiai anyumat de anyum asztmonta nem a legjobb oklet mivel ha meglatja milyen szep nagykislany lettem elvehet toluk...
De mivel latta hogy meg igy is akartam talalkozni elmonta a fonokenek s o asztmonta h nem bisztos h olyan az anyam mind amilyenek en latni akarom es csalodom es lelkileg akar nagy serules is erhet..ezert vegul inkabb varok 4 evet amig betoltom a 18-at...
# 8/8!
Ez így okos.
Meg kell várnod, míg elég érett, elég erős leszel ahhoz, hogy szembesülj azzal, és fel is tudd dolgozni, hogy kik és miért dobtak el maguktól.
A nevelő szüleid pedig láthatóan egyedül a te érdekeidet nézik.
Gondolom, tisztességgel, becsülettel, szeretetben nevelnek. Hallgass rájuk.
Azt pedig az elmondottak alapján bátran kérdezd meg tőlük, hogy miért nem fogadtak örökbe.
Szerintem becsületes választ fogsz kapni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!