Mikor engednéd tetoválást/piercinget a gyermekednek?
Sziasztok / Szép jó estét Mindenkinek! :)
A kérdés elméleti, mások véleménye is érdekel, hogy látják szülők, esetleg fiatalabbak akik előtt még ott a gyerekvállalás.
Szóval, több éve (2-3) szemezgetek a tetoválásokkal, jelenleg 16 vagyok. Szóba hoztam, szüleim elváltak, anyu engedi, sőt, szülinapomra (ami decemberbe lesz) meg is kapnám. De ezt elő kéne adnom apámnak is, anyu tetkójának se örült míg együtt voltak.
Piercingem 2012. dec. 21.-én csináltattam, arról tudott, nem örült neki.
A kérdés elméleti, apám véleménye nem fog befolyásolni, de érdekel más is így látja-e, anyu beleegyezése ugye kellett a piercinghez is, Neki is van. Szóval nem olyan "sutyiba haverokkal átszúrattam a számat" dolog, és tetkó sem "sufni tetkó" lenne :)
Mennek a zöld kezek :)
16/L
Piercing 16 felett, tetoválás 18 felett. Feltételekhez kötve. Gondolja csak át nyugodtan. Ami most tetszik, nem feltétlenül fog tetszeni 25-30 évesen is. Nekem is van, több tetoválásom és 2 piercingem is, én is megvártam velük az általam reálisnak tartott kort. (Piercing 16 és 19 évesen, tetoválás 20, 23 és 24 évesen.)
Bár anyu, aki egy inkább konzervatív nő, nem mindig örült az ötleteimnek, de a végeredmény minden esetben tetszett neki, így az első két alkalom után már nem akart és nem is akar lebeszélni.
Igazából én csak felhoztam mi lenne ha.. :)
Anyu annyit mondott, hogy ha találok jó tetkóst, és van amit nem bánok meg, akkor szülinapra (17.-re megcsináltathatom).
Neki is van, akkor kapta, mikor születtem, vagyis akkor lett csináltatva. :)
Piercingre meg úgyis tudja 13 éves korom óta fájt a szívem tavaly szülinapi ajándékként előre kaptam (mert hát dec 31 kor kicsit érdekes szúratni) :D
Piercinget 15-16 évesen megengedném (azért normál kereteken belül, szóval nem tizenhat karikát szemöldökönként), mert az is csak olyan, mint egy fülbevaló. Ha megunta, kiveszi és kész. Nekem is volt elég sok, már nincs egy sem. Van, amelyiknek látszik a helye, de nem feltűnő, eddig senki nem vette észre soha, csak ha én mutattam, hogy "nézd, ott látszik".
Tetoválást nem engedném, amíg nem nagykorú. Az azért nem úgy van, hogy megunja/nem tetszik már, és akkor volt-nincs. Úgyhogy tetoválást akkor csináltasson, amikor már teljes mértékben ő felel a saját döntéseiért. Szóval 18 éves kora után. Nem azért mondom, mert sajnálom tőle, nekem is van tetoválásom, nem is kicsi, és lesz is még. De tapasztalatból tudom, hogy ami 16-17 évesen a világ közepe és nagyon tetszik és mindennél fontosabb stb., az pár éven belül jobb esetben jelentéktelen dolog lesz, rosszabb esetben állati ciki, nagyon szerencsés esetben kedves emlék. Ha olyan nagyon fontos neki az a tetkó, szerintem két-három év múlva sem lesz kevésbé fontos (vagy ha igen, akkor szerencse, hogy időben kiderült), és akkor megcsináltathatja.
Amúgy én a saját tetoválásommal is így voltam, meg a többivel is, ami tervben van. Kitaláltam, hogy mi legyen a minta, utána vártam egy évet, és csak utána csináltattam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!