Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor engednéd tetoválást/pier...

Mikor engednéd tetoválást/piercinget a gyermekednek?

Figyelt kérdés

Sziasztok / Szép jó estét Mindenkinek! :)

A kérdés elméleti, mások véleménye is érdekel, hogy látják szülők, esetleg fiatalabbak akik előtt még ott a gyerekvállalás.

Szóval, több éve (2-3) szemezgetek a tetoválásokkal, jelenleg 16 vagyok. Szóba hoztam, szüleim elváltak, anyu engedi, sőt, szülinapomra (ami decemberbe lesz) meg is kapnám. De ezt elő kéne adnom apámnak is, anyu tetkójának se örült míg együtt voltak.

Piercingem 2012. dec. 21.-én csináltattam, arról tudott, nem örült neki.

A kérdés elméleti, apám véleménye nem fog befolyásolni, de érdekel más is így látja-e, anyu beleegyezése ugye kellett a piercinghez is, Neki is van. Szóval nem olyan "sutyiba haverokkal átszúrattam a számat" dolog, és tetkó sem "sufni tetkó" lenne :)

Mennek a zöld kezek :)

16/L

2013. szept. 10. 20:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

Én 15 voltam, amikor megcsináltattam az első piercingem, ztán tetoválás, aztán még piercing, meg sem álltam. 5 piercingem volt és két tetoválásom van, tervezem a következőt. most 21 vagyok, lassan 22 és nem bántam meg. a piercingjeimet már nem hordom, abból "kinőttem", ha lehet ilyet mondani, a tetoválások persze megvannak. sok-sok vitám volt ezért otthon, de lázadtam, szóval... :) összespóroltam a pénzt, oda mentem, ahol tudtam,hogy megcsinálják engedély nélkül is.

én azt mondom, hogy érdemes kipróbálni mindent, de maradandót (tetoválás) csak nagyon megfontolva! nem veszítesz azzal semmit, ha vársz még egy évet, sőt! próba elé állíthatod magad. ha akkor is ugyanúgy és ugyanazt szeretnéd, hajrá! de ha nem, megspóroltad magadnak a kínlódást, a megbánást, az esetleges lézeres eltávolítást.

Rákendról! (:

2013. szept. 11. 11:07
 12/24 anonim ***** válasza:

Alig voltam 15 mikor elmentem piercinget csináltatni a tiltás ellenére is. :) Az orrommal megbékéltek, a nyelvemmel mai napig nem pedig már 6 év telt el azóta. Az elmúlt években még gazdagodtam piercingekkel.

A gyerekemnek pedig a piercinget akár már 14-15 éves korában is engedném, a tetoválás pedig gondolkodás kérdése, de jobban örülnék ha azzal várna 18 éves koráig legalább.

2013. szept. 11. 14:47
 13/24 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem nagyon jó ötlet hogy a "Bűn az élet" -tetkós anyu mintáját másolja a 16 éves lánya egy "Anyám" tetkóval. Időben tegyétek ki az irányjelzőt.
2013. szept. 11. 16:27
 14/24 A kérdező kommentje:

13-as, mert mi a problémád azzal, hogy Anyumnak is van tetkója és piercingje és én is szeretnék? :)

Nem egy megszokott tetkó, és nem kis tinip_csa idézet, meg nem semmit mondó.

Gratulálni tudok az értelmes kommenthez.

Többieknek köszönöm véleményeket persze még szívesen várok:)

2013. szept. 11. 16:39
 15/24 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Miért lettem lepontozva? Nem irtam semmi rosszat..
2013. szept. 11. 23:07
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én mindenkinek zöldet nyomtam :/
2013. szept. 11. 23:28
 17/24 anonim ***** válasza:
A pc-ről nem tudok nyilatkozni, örülnék, ha gyerekem egyáltalán nem csináltatna, mert sztem rettenetesen ocsmány. De legalább beforr. Nem baj, mire én oda érek, hogy a gyerekem 15 lesz, addigra kimegy a divatból. Szóval ezt a pc-t csak 18 éves kora után engedném, de akkor sem szívesen. Dehát a szülők véleménye nem mindig egyezik a gyerekével, ezt tudjuk. A tetkómat én 22 évesen csináltattam, fél évig gondolkodtam rajta, azóta eltelt 3 év, nem bántam meg. Szóval idősebb korban nem is kell átgondolni hosszasan, hogy tudja az ember mit akar. Pl 17-18 éves koromban utáltam a tetkót, mondván mindenkinek van. AZtán lám, nekem is lett, ennyit változik az ember cirka 5 év alatt. Úgyhogy azt is csak 18 éves kora után. Tudom, hogy aki akar, annak úgy is lesz, de egy ideig minden gyereket meg lehet óvni a rossztól :)
2013. szept. 13. 14:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok tetkópárti. Volt már egy tetkóőrület, ami a hatvanas években múlt el, ez a mostani is úgy fog járni. Ennek ellenére, amikor a lányom azzal állt elő, hogy akar, nem gátoltam benne, csak elmondtam a fenntartásaimat, aztán adtam rá pénzt. Másra költötte...
2013. szept. 25. 20:37
 19/24 anonim ***** válasza:
Én akkor engedném meg, ha évek óta bele lenne szerelmesedve egy konkrét mintába, és el is mondaná, hogy miért. Tizenévesen én is sokáig akartam tattoot, nekem meg is engedték volna. De a mai napig nem határoztam el magam, mert nem tudom, hogy milyen minta lenne szép és maradandó, amit nem unnék meg. 10 év alatt sokat változtam, és ha akkor magamra varratom, amit szerettem volna, hát, már nem lenne rajtam. 26N
2013. szept. 26. 22:46
 20/24 anonim ***** válasza:
Pct én 14 évesen csináltattam, abba egyből belementek. Tetoválásnál már betöltöttem a 17et, de 14éves koromban már kinéztem. ( egy idézet, és mikor valami nem sikerül elolvasom, és tudom hogy soha nem adhatom fel ) annál ugy voltak, hogy persze ha akarod legyen, de arra nem adunk pénzt, mert ha megbánod nekünk is lelkiismeretfurdalásunk lesz. Elmentem diákmunkára és megcsináltattam, anyum is és apum is mindig a tetoválás ellen voltak. miután megcsináltattam ők is azon gondolkoznak, hogy nekik is kéne. :)) jah. és most 18vagyok
2013. szept. 27. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!