Mikor engednéd tetoválást/piercinget a gyermekednek?
Sziasztok / Szép jó estét Mindenkinek! :)
A kérdés elméleti, mások véleménye is érdekel, hogy látják szülők, esetleg fiatalabbak akik előtt még ott a gyerekvállalás.
Szóval, több éve (2-3) szemezgetek a tetoválásokkal, jelenleg 16 vagyok. Szóba hoztam, szüleim elváltak, anyu engedi, sőt, szülinapomra (ami decemberbe lesz) meg is kapnám. De ezt elő kéne adnom apámnak is, anyu tetkójának se örült míg együtt voltak.
Piercingem 2012. dec. 21.-én csináltattam, arról tudott, nem örült neki.
A kérdés elméleti, apám véleménye nem fog befolyásolni, de érdekel más is így látja-e, anyu beleegyezése ugye kellett a piercinghez is, Neki is van. Szóval nem olyan "sutyiba haverokkal átszúrattam a számat" dolog, és tetkó sem "sufni tetkó" lenne :)
Mennek a zöld kezek :)
16/L
Én 15 voltam, amikor megcsináltattam az első piercingem, ztán tetoválás, aztán még piercing, meg sem álltam. 5 piercingem volt és két tetoválásom van, tervezem a következőt. most 21 vagyok, lassan 22 és nem bántam meg. a piercingjeimet már nem hordom, abból "kinőttem", ha lehet ilyet mondani, a tetoválások persze megvannak. sok-sok vitám volt ezért otthon, de lázadtam, szóval... :) összespóroltam a pénzt, oda mentem, ahol tudtam,hogy megcsinálják engedély nélkül is.
én azt mondom, hogy érdemes kipróbálni mindent, de maradandót (tetoválás) csak nagyon megfontolva! nem veszítesz azzal semmit, ha vársz még egy évet, sőt! próba elé állíthatod magad. ha akkor is ugyanúgy és ugyanazt szeretnéd, hajrá! de ha nem, megspóroltad magadnak a kínlódást, a megbánást, az esetleges lézeres eltávolítást.
Rákendról! (:
Alig voltam 15 mikor elmentem piercinget csináltatni a tiltás ellenére is. :) Az orrommal megbékéltek, a nyelvemmel mai napig nem pedig már 6 év telt el azóta. Az elmúlt években még gazdagodtam piercingekkel.
A gyerekemnek pedig a piercinget akár már 14-15 éves korában is engedném, a tetoválás pedig gondolkodás kérdése, de jobban örülnék ha azzal várna 18 éves koráig legalább.
13-as, mert mi a problémád azzal, hogy Anyumnak is van tetkója és piercingje és én is szeretnék? :)
Nem egy megszokott tetkó, és nem kis tinip_csa idézet, meg nem semmit mondó.
Gratulálni tudok az értelmes kommenthez.
Többieknek köszönöm véleményeket persze még szívesen várok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!