Vagdosom magam, holnap iskolai vizsgálat lesz, mi van ha észreveszik és a szüleim megtudják?
Nekem is írhatsz!
Én megértelek, hidd el.
Ezt bírjátok, az ítélkezést, meg a maitindézserezést.. gratulálok, nagyon beleérzőek vagytok. Ez a "divat" kényszerré is válhat, azért csinálják, hogy a belső fájdalmat külsővé alakítsák, levezessék a feszültséget, nyomást, mivel pillanatnyi megnyugvást okoz. Egyesek így büntetik magukat.
Utána kellene olvasni dolgoknak meg egy kis empátiát magatokra erőltetni a fiatalok folyamatos hülyézése helyett.
Egyébként én is azt ajánlom, hogy minden erőddel próbáld meg abbahagyni, nekem 4 év alatt, de sikerült. Neked is fog, ha nem régóta csinálod. Motiváljon az, hogy muszáj, mert nagy az esélye, hogy valaki a családodból észreveszi.
"Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy pl. tartozásom van (tehát nem ilyen kis tini baj, hogy anyu ordibál velem) és ha megvágom magam enyhül?"
Látszik, hogy nem érted.
Egyrészt, miért lenne "kis tinibaj", ha valakivel ordibál a szülője? Velem hála istennek, soha nem kiabáltak, de volt olyan barátnőm, aki tiszta ideg volt a szülei miatt.
26 vagyok, régóta vagdosom magam, és járok pszichiáterhez. A vagdosás nem a gyakorlati dolgokra gyógyír, mint a tartozás, hanem a megoldhatatlan lelki szorongásokra. Én olyan béna vagyok, hogy az életben minden stresszt okoz. Most itthon ülök nyugalomban és biztonságban a gépem előtt, olyan gyomorgörccsel, mintha holnap érettségiznék, és nem tanultam volna egy szót se. Miért? Nem tudom. Jó érzés ez? Dehogyis, tönkreteszi az életem.
Amikor megvágom magam, ez mind megszűnik. Nincs szorongás, nincs vizsgadrukk, csak nyugalom. Olyan mélyen lélegzek, mintha relaxáltam volna, és olyan jó kedvem lesz, hogy elkezdek dudorászni. Általában a combomat vágom, és mikor az éjszaka közepén felébredek, és érzem, hogy a lepedő kidörzsölte a sebet, olyan hamar visszaalszom, mintha fejbe vertek volna, mert nem a nemlétező gondok által okozott szorongást érzem méregként szétáradni a mellkasomban, hanem az endorfin fájdalomcsillapító hatása az, ami elbódítja az agyam.
Persze, tinidivat meg idealnak megfeleles... Engem soha nem erdekelt az eppeni ideal, szerintem ronda. Epp ezert ran vegkepp senki sem mondhatja, hogy tipikus nemvagyokvekonykicsiamellem dolog miatt vagdostam magam.
Egyetlen egy csepp szeretetet nem kaptam se a szuleimtol, se a baratoktol. Voltak, de semmi extra. Olelest 15 eves koromig nem kaptam. A szuleimtol soha nem hallottam szeretlek-et. Se azt, hogy buszkek ram... Bantast viszont minden nap.
En 3 evig vagdostam magam. Azert alltam le vele, mert latszodtak a hegek es az oltozoben kerdezgettek... Mar tul sok heg volt, nem vettek be a macskakarmolas sztorit...
1-2 hegem maradt regrol. 5 evig nem vagdostam magam... Fel eve ujra.. Annyira mely vagas lett, hogy ossze kellett varrnom.. (apolono vagyok...) Nagyon mely, csunya a heg, rovidnadragnal latszik...
Soha tobbet. Annak ellenere, hogy hiaba kertem segitseget, meg mindig nem tudok kezelni a gondokat, es a vagdosas a legjobb levezeto..
39-es: latszik, hogy nem tettel ilyet, de meg csak nem is tanultal rola. Akkor minek okoskodsz?
Az ilyen lelki allapotu embereknek ez nem szembesites, hanem olaj a tuzre.
A divatbol vagdosokat meg ne keverd ide, mert azok csak egyszeruen idiotak. Akik lelki gondok miatt csinaljak, azok nem reklamozzak, hanem csendben takargatjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!