Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vagdosom magam, holnap iskolai...

Vagdosom magam, holnap iskolai vizsgálat lesz, mi van ha észreveszik és a szüleim megtudják?

Figyelt kérdés
Nem rég óta csinálom, de senki sem tudja, mert mindig karkötők vannak rajtam, vagy hosszú ujjú pulcsi. Bejelentette a tanár pénteken, hogy hétfőn iskolai vizsgálat lesz, mi van ha kiderül? A lábamon is van pár heg. Apám ordibálna, elhordana mindennek, anyám meg a pasija meg faggatnának, és nincs erőm megmagyarázni. Hogyan bújjak ki a vizsgálat alól? Gondoltam, hogy holnap nem megyek iskolába. Segítsetek kérlek.
2013. szept. 8. 22:31
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
54%
Én nem tudom, ha van valami problémám akkor azon agyalok, hogy oldjam meg, ha vágok magamon egy sebet csak lesz még egy problémám nem?(ügye most te is elég nagy bajban vagy a holnapi nappal kapcsolatban, tehát csak okoztál még egy bajt a fejedre nem enyhítettél semmit se..) Vagy lehet csak nem megy már nekem ez a mai tini észjárás...
2013. szept. 8. 23:09
 22/66 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom, mi a te problémád, de megértelek, én is vagdosással vezettem(/még most is előfordul) a feszültséget, és emiatt hiányoztam orvosi vizsgálatokkor pont a suliból. Sajnos nálunk nem vették komolyan, és simán kimaradhattam belőle, így megúsztam a magyarázkodást, stbt. Viszont most úgy gondolom, nagy kár, hogy akkor, mikor ez az egész kezdődött -12 éves korom körül- nem figyeltek oda (ld.:Orvosi vizsgálat), mert talán, ha akkor észreveszik, hogy valami nincs rendben, akkor nem ott tartanék most 21 éves fejjel, ahol most. Azaz többszörös személyiségzavarral, teljesen egyedül, több öngyilkossági kísérleten, toxikológián, bent fekvős pszichiátrián ésatöbbin túl...

Szerintem is menj el az orvosi vizsgálatra, ne akard, hogy elfajuljon a helyzet, mert könnyen rémálommá válhat.

2013. szept. 8. 23:12
 23/66 anonim ***** válasza:
80%
Ez nem "mai tini észjárás". Ennyi erővel nem lennének függők, mert az is csak bajt okoz, további problémákat szül. Vagy ez a mai felnőtt észjárás? (Kérdezem felnőttként.)
2013. szept. 8. 23:12
 24/66 anonim ***** válasza:
6%
# 23 Válaszolok ha te is válaszolsz, hogy mi oldódik meg azzal ha valaki vagdossa magát. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy pl. tartozásom van (tehát nem ilyen kis tini baj, hogy anyu ordibál velem) és ha megvágom magam enyhül? Hogy? #22 nek teljesen igaza van, minél előbb kezeltetni kell téged.
2013. szept. 8. 23:18
 25/66 A kérdező kommentje:
Igen, kis tini bajom van... Na ez az, amiért nem kérek segítséget, nem akarom, hogy tudják, mert mindenki "kis tini" bajnak tekinti.
2013. szept. 8. 23:19
 26/66 anonim ***** válasza:
100%

*vállvonás*

20-asnak: Nem tudom, szerintem a citromfű kifejezetten jó, és gyógynövényes könyvek is kifejezetten javasolták. Van még az orbáncfű is, de azt várandósok pl. nem fogyaszthatják.

De van akinek valóban nem elég ez, hanem szükség lenne gyógyszerekre is.

Viszont azt csak pszichiáter írhat.

Pszichoterápiát meg pszichoterapeuta végez, mert ha valaki tényleg rosszul érzi magát, azt a család nem fogja megérteni, pusztán azért, mert nem találkoztak még ilyesmivel. Nem azért, mert nem szeretik. Hanem mert nem találkoznak száz hasonló esettel naponta, ezért úgy néznek rá, mint egy ufóra.

Mint ahogy ez történik most itt a kommentek közt is.

2013. szept. 8. 23:20
 27/66 anonim ***** válasza:
95%

1. Ha legközelebb vagdosni akarod magad, fogj egy tollat, (bőrfilc, egészséges) és rajzolj egy lepkét oda, ahol ez történne.

2. Nevezd el a lepkét valaki olyanról, akit szeretsz vagy szeretnéd, hogy jobban legyen.

3. Ne súrold le a lepkét.

4. Ha egyetlen vágást ejtesz magadon, a lepke meghal. Ha nem, életben marad.

5. Viselhetsz több lepkét is, de egyetlen vágástól az összes meghal.

6. Más is rajzolhat rád ilyen lepkéket, azok különlegesek. Vigyázz rájuk!

7. Akkor is viselhetsz ilyen lepkéket, ha nem vagdosod magad, kifejezve az együttérzésed.

Ittvan tőlem az első. [link] (tudom, nem vagyok nagy művész.) Másold a kezedre. Legyen a neve Paddy. :))

28/66 anonim ***** válasza:
99%
20 éves koromig én is csináltam 1-2 heget magamnak...de már megbántam. Ha nem akarod, hogy kiderüljön (én sem akartam) akkor kitaláltam mindig valamit, bár alig látta valaki.Senki nem mondtam el. De mint én is éreztem, te is érzed, hogy ez nem mehet így tovább. Egyik nap azt mondtam elég..és abbahagytam. Nagyon sokat segítette benne a sport, főleg az esti futás. És mára elfelejtettem, hogy így vezessem le a feszültséget. Eleinte nehéz, de utána megbirkózol vele! Próbáld meg mikor már csinálni akarod, hogy eltereled a figyelmed, leülsz netezni, filmet nézni aztán elmész egyet futni.
 29/66 anonim ***** válasza:
19%
Tegyük még hozzá a tini szerelmi bánatot igaz? Meg hogy nem nézel úgy ki mint azok a bálványok akiket felállított eléd a média. Ugyan hagyjuk már...
2013. szept. 8. 23:21
 30/66 anonim ***** válasza:
100%

Ne bántsátok a kérdezőt, ez egy ugyanolyan autoagresszív reakció, mint a körömrágás... valami okozza, van, és kész. Nekem is ez volt egy időben. Amikor valaki nagy lelki fájdalmat érez, hajlamos magának fizikai okozni helyette, mert az legalább ideiglenesen segít, könnyebb vele megbirkózni.

Valószínűleg a családi állapota olyan, pont nem kellene, hogy a szülei tudjanak erről. Mert nem értenék meg, mert ez is olaj lenne a tűzre, emiatt is bántanák, aztán kikötne a toxikológián.

Kérdező, ne hallgass arra, akinek nem kellene ilyen lány. Szégyellje magát, hogy ilyen rettentő felszínes, hogy nem kell neki olyan, akinek valamilyen problémája van.

Valószínűleg néhány év múlva jobban leszel, önállósodsz, megismersz valakit akiben meg lehet bízni és aki kihúz ebből az állapotból.

2013. szept. 8. 23:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!