Antimotiváló szülők?
Engem ilyen kis tápos gyereknek neveltek, hogy mindent megkaptam. Ugyanakkor meg állandóan baxogatott apám, hogy anyám miért vesz meg nekem dolgokat (hát nem kell nagy fényűzést elképzelni, de kicsit jobban éltünk, mint az átlag). Anyám keres csak a családban.
Akkor ott van még keresztanyám, aki nem házasodott, úgyhogy éppen pénze neki is van. Tőle is kaptam sok mindent, de ezért cserébe elvárásokat támaszt, teljesen olyan módon, mintha a szülöm lenne.
Kijárattak velem egy egyetemet a "fiam te CSAK tanulj" filozófiával. Ennek következtében lett egy diplomám 0 tapasztalattal és 0 talpraesettséggel.
Itt vagyok 24 évesen diplomával, több mint egy éve munkanélküli pályakezdőként
Most kaptam egy munkát, de csak 5 napos, ilyen call-centeres, szóval még az se biztos, hogy végigcsinálhatom, mármint hogy egyáltalán fognak e fizetni.
Keresztanyám felhív, és ilyen közömbösen konstatálta, hogy lett ez a munka. SOSEM dolgoztam még sehol. Otthon minden semmirekellőnek elmondtak, a jövőmet apám börtönbe vizionálja kisgyerek korom óta. Rákeni arra, hogy azért lettem ilyen, mert 11 éves korom óta számítógépezem. A saját felelősségét rám hárítja meg ahova éppen tudja.
Egész életemben azt kaptam, hogy semmire se vagyok jó, és semmi se lesz belőlem
Tudom, hogy ciki, hogy 24 évesen BME-s diplomával csicskamunkát is alig találok, de nekem még ez is eredmény!
Reggel még örültem, hogy lett ez a munka, de mostmár igy nem nagyon.
A szüleim mindig gondoskodnak arról, hogy érezzem az alsóbbrendűségemet és a értéktelenségemet.
interjukon már annyi tapasztalatom van, hogy legalább már interjun megmondom, hogy ezt a munkát nem nekem szánták és ne játszuk a jópofit, tekintsük lezártnak az ügyet.
Mert pl mikor kiderül, hogy kéne kocsi és nekem meg nincs, de tovább nyomatja ott a formalitást, az nagyon idegesitő. Ha én kellek egy munkára az igen hamar ki kell, hogy derüljön.
Nem tudom, hogy hogy csinálod, hogy nincs munkád. Én úgyszint BSc-t gépészt végeztem, csak vidéken. Fel van téve 1-2 álláskeresős oldalra az önéletrajzom (CV online, Profession) és havonta hív valaki. Pedig nő vagyok és a nőknek köztudottan nehezebb elhelyezkedni a szakmában. (Mielőtt megvádolnál, még nem is nézek ki jól.)
Szerintem neked egy a bajod, ez a "adjatok egy kötelet a nyakamba, had kössem fel magam" hozzáállás. Amíg ezen nem változtatsz, addig nem is fogsz előrébb jutni.
Én sem értelek. Ne a szüleidre fogj mindent. Az egy dolog, hogy így neveltek, de most már éld a saját életed, neveld te magad! Azt mondod van saját házad, hát örülj neki! És ne legyél már ilyen balf**sz, hogy nem találsz semmilyen munkát, én egy csomó teszkós munkát szoktam látni az egyik oldalon, legalább ennyid biztos lenne! Képzeld pénztárosi munkát még diákmunkaként is szoktak hirdetni, szóval simán meg tudnád tanulni, csak akarni kell.
Nézd csak, belinkelem neked a budapestieket, nem tudom ott laksz-e, de egyébként sok más megyéből/városból vannak fent munkák. Válassz és kész, ne rinyálj!
"+ Akkor sok helyre olyan pályakezdő kell, aki felsőfokon tud angolul. Én nem tudok."
És ez szerinted a munkáltató hibája, vagy kié? Manapság ez már szinte alapelvárás egy jobb munkához, szokj hozzá!
"+ sok helyen a pályakezdő alatt tapasztalattal rendelkező pályakezdőt értenek"
Talán mert mások nem voltak lusták dolgozni az egyetem mellett. Vagy legalább a nyári szünetben...
"+ gyakornoki programhoz meg általában nappalis jogviszony kell"
Igen, ezt még akkor kellett volna, amikor egyetemre jártál, vagy amikor befejezted de utána még ugye 4 hónapig áll a jogviszony!
"+ ingyen munkát is probáltam már kérni, de az ilyet a begyepesedett magyar mentalitásba nem fér bele, ugyhogy kb ugy néznek rám, mint egy eretnekre!"
Ilyen nem csak a "begyepesedett" Magyarországon nincs, hanem sehol a világon.
Ha nyomorult, faarccal bámuló, unottfejű, az életet utáló majom vagy ilyen mentalitással, ne csodálkozz, hogy nem kellesz senkinek! Mindenkiben keresed a hibát basszus, de egyedül benned van!
ma voltam diákmunkán, ilyet szól az egyik csaj:
Hát remélem ez a candy crush (mobilos játék) kitart vizsgaidőszakig, mert tanulás az tuti nem lesz...
Ez az átlag hallgató. Tanulni csak a vizsgaidőszakban kell neki, amugy meg halálra unja magát, johogy elmegy dolgozni. Én bme mellett tuti nem vállaltam volna be, ahogy mások sem. Nem sok embert ismertem, aki dolgozott volna iskola mellett.
Sőt egy kimutatást is olvastam és ott valahogy a gyengébb iskolákban 2-3x annyian dolgoztak iskola mellett, mint a BME-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!