Antimotiváló szülők?

Figyelt kérdés

Engem ilyen kis tápos gyereknek neveltek, hogy mindent megkaptam. Ugyanakkor meg állandóan baxogatott apám, hogy anyám miért vesz meg nekem dolgokat (hát nem kell nagy fényűzést elképzelni, de kicsit jobban éltünk, mint az átlag). Anyám keres csak a családban.

Akkor ott van még keresztanyám, aki nem házasodott, úgyhogy éppen pénze neki is van. Tőle is kaptam sok mindent, de ezért cserébe elvárásokat támaszt, teljesen olyan módon, mintha a szülöm lenne.

Kijárattak velem egy egyetemet a "fiam te CSAK tanulj" filozófiával. Ennek következtében lett egy diplomám 0 tapasztalattal és 0 talpraesettséggel.

Itt vagyok 24 évesen diplomával, több mint egy éve munkanélküli pályakezdőként

Most kaptam egy munkát, de csak 5 napos, ilyen call-centeres, szóval még az se biztos, hogy végigcsinálhatom, mármint hogy egyáltalán fognak e fizetni.

Keresztanyám felhív, és ilyen közömbösen konstatálta, hogy lett ez a munka. SOSEM dolgoztam még sehol. Otthon minden semmirekellőnek elmondtak, a jövőmet apám börtönbe vizionálja kisgyerek korom óta. Rákeni arra, hogy azért lettem ilyen, mert 11 éves korom óta számítógépezem. A saját felelősségét rám hárítja meg ahova éppen tudja.

Egész életemben azt kaptam, hogy semmire se vagyok jó, és semmi se lesz belőlem

Tudom, hogy ciki, hogy 24 évesen BME-s diplomával csicskamunkát is alig találok, de nekem még ez is eredmény!

Reggel még örültem, hogy lett ez a munka, de mostmár igy nem nagyon.

A szüleim mindig gondoskodnak arról, hogy érezzem az alsóbbrendűségemet és a értéktelenségemet.

2013. szept. 3. 18:18
 101/143 anonim ***** válasza:

Nézd...én kb végig olvastam a 10 oldalas kommentet, és az jött le, hogy akárki akármit mond, de kifogásokat találsz. A szüleid DEMOTIVÁLÓ (ne haragudj, de csodálom, hogy egyetemet végzettként még nem láttál idegen szavak szótárát) tanácsait hagyd elmenni a füled mellett, szépen hagyd abba a rinyálást mert ennyi önbizalommal semmire se mész. A munka nem jön magától, szépen menni kell és addig keresni, míg nem találsz. Még azt is megteheted, hogy elmész mekibe dolgozni. (lenne tapasztalat és fizu)

Azt mondtad van nyelvvizsgád...hát hajrá! Menj külföldre, nyekegd el, hogy dolgozni akarsz és máris jobb lesz a helyzeted. Nem igaz, hogy sok friss egyetemistának/főiskolásnak nem magyarázzák el a szülei, hogy már nem a "jól van tanuld végig az egyetemet, és aztán ráérsz dolgozni" elv van érvényben, mert első év után el KELL menni dolgozni akármilyen munkára, hogy legyen tapasztalat..Az hogy te ezt kihagytad, mert anyucira-apucira hallgattál, az már a te bajod. .Nem olyan megerőltető dolgozni és tanulni egyszerre (tudtommal még senki se halt bele) Szóval nagyon gyorsan fejezd be a siránkozást, és ahelyett, hogy mindenkinek visszaszólsz valami kritikán alulit, szépen kapcsold ki a gyk. oldalt és keress munkát akár neten, akár újságokban..

UI: Az hogy 24 éves létedre egy milfel kezdtél, nagyon szánalmas....ne azt nézd, hogy egy csaj mennyire szép, hanem hogy mennyire értelmes.

2013. szept. 3. 22:21
 102/143 A kérdező kommentje:

angolul éppen el tudok cseverészni. Sok müszaki szót ismerek, lévén, hogy egyetemen szinte csak angol nyelvü szakirodalmak voltak elérhetőek, meg nem is nagoyn létezik más nyelvű.

De nálam elsősorban a hozzáállással van a baj és a személyiséggel. Állandoan azzal jönnek, hogy "legyek lelkesebb", és én qrvára nem értem mire fel legyek lelkesebb. De különben ez is a külső miatt van, mert az egész izomtónusom olyan (az arcomon is), mint aki be van lassitva.

2013. szept. 3. 22:22
 103/143 A kérdező kommentje:

jaj :D hát bocs, de nem az iq-jára fog felállni...nem tudom miért vált ki az felháborodás, hogy nem akarok egy csunya nővel lenni.

BME-re jártam, ott igen necces volt dolgozni suli mellett. Az ismeröseim nem is dolgoztak. Még bulizni se tudtam eljárni, max 1-2 havonta 1x

Mert oké, hogy lazább iskolákban simán el lehet járni iskola helyett is dolgozni, de bme-n szinte minden órán kötelező ott lenni. Aki elmegy dolgozni BME mellett, az tuti csak bukdácsolva fog végezni, ha egyáltalán végez.

2013. szept. 3. 22:25
 104/143 anonim ***** válasza:
100%
Hallod..röhögnöm kell rajtad. :D Megint hárítottál. Tudod mit? Ásd el magad, élj csak a szüleid pénzén.
2013. szept. 3. 22:31
 105/143 A kérdező kommentje:
azzal kezdek aki van. Mert aki a kicsit nem becsüli a nagyot sem érdemli. Ha a munkára igaz, akkor a nőzésre miért nem?
2013. szept. 3. 22:32
 106/143 anonim ***** válasza:

És próbáltál már lelkesebb lenni?

Éreztetni, hogy szeretnél végre valamit dolgozni, például pont náluk?

2013. szept. 3. 22:32
 107/143 A kérdező kommentje:

hát hogyneee, annyi mindent mondtam én már a saját érdekemben, de hát nem az számit, hogy miket mondasz, hanem hogy belül mi van. Mert most egy jófej ember teljesen máshogy nyilávnul meg mint én. Minden szava, mondata máshogy sugárik. És ezt nem elhet betanult szövegekkel elsajátitani, mert egy párbeszédben rögtön kiderül, hogy milyen ember vagy :(

mondtam én már a munkáltatóknak, hogy 25 éve alatt pályakezdő vagyok, nem kell járulékot fizetni utánam

mondtam már, hogy nem érdekel, hogy mennyit kell utazni

mondtam már, hogy nem ijedek meg a kétkezi munkától sem mert falun nőttem fel

mondtam már, hogy alapos vagyok, nem csak összecsapom a feladatomat, hogy éppen jo legyen, hanem a külalak is fontos nekem

Mondtam én már sok mindent.

2013. szept. 3. 22:35
 108/143 A kérdező kommentje:

pl elmentem egyetemen pingpongozni első félévben tesi keretén belül. Ott játszok szépen, tök jól szórakozom, erre odajon a tanár és elkezd lehordani, hogy akarom én csinálni ezt a sportot egyáltalán vagy mindjárt itt alszom el? Mert akkor inkább menjek haza.

Na csak ennyi.

2013. szept. 3. 22:36
 109/143 A kérdező kommentje:
na, hova tünt a kis laptop dj-nk?
2013. szept. 3. 22:37
 110/143 anonim ***** válasza:

Na, ez egy tipikus És miért nem... Hát igen, de.. játszma.

Bővebben itt: [link]

Szerintem ez így egyértelműen patthelyzet.

Mindenre van kifogásod. Nem vitatom, ezek jogos kifogások.

De megoldást kéne keresni.

Vagy szerinted erre nincs megoldás? Ilyen a személyiséged, ez így is marad örökre, és sose lesz munkád?

2013. szept. 3. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.