Hogyan viszonyulnál a fiadhoz, lányodhoz, ha kiderülne, hogy meleg?
Elsőre egyértelműen sokkoló lenne,de utána gondolom csak az lenne a 2. gondolatotok,hogy a saját gyermekedről van szó...
Nem!
Nem rólam van szó,van egy nagyon jó barátom,akinek nagyon tehetősek a szülei,de mikor megtudták,kidobták,most Pesten dolgozik,hogy fizetni tudja az albérletét,mellette tanul, azt mondja van olyan,hogy üres rizst eszik,mert hó végére elfogy a pénz.
A szülei egy forinttal nem segítik,elmúlt 18,azt mondták,ha állandó barátnője lesz,hazamehet......
Nem akartam bunkó lenni, csak ki akartam hangsúlyozni, hogy milyen rossz példát hoztál. Fogalmam sincs mi köze a fogyatékosságnak a melegséghez.
És miért ne védhetném őket? Elég unalmas lenne az élet ha mindenki csak azzal törődne, ami közvetlenül érinti, és lesz*rná a körülötte levő világot. Engem speciel ez érdekel. Irritál a társadalomnak az a reakciója amikor elitél mindent ami kicsit is más.
"Irritál a társadalomnak az a reakciója amikor elitél mindent ami kicsit is más."
Nagyon el vagy tévedve!
Szerintem a kérdésemből pont nem az jött le,hogy mennyire elítélem a melegeket.....de sokan azért nem veszik természetesnek,mint írod!
Van egy ismerősöm,egy szem fia van,aki 26 évesen jelentette be,hogy meleg,ő meg világéletében unokákat akart....azért szerintem normális hogy kissé csalódott!
És szerintem még sokan mások....
Ha tényleg igazából nő/anyuka lennél,értenéd miről beszélek,magyarázkodnom se kéne...ezért írtam,hogy gyanúsak nekem a válaszaid....
mint tudjuk,ez a Gyakori kérdések,itt azt ír mindenki,amit csak akar,amihez kedve van,leellenőrizhetetlen...
Nem hinném, hogy te szabod meg mitől lesz valaki tényleg nő. :) Amiket leírsz csak a saját érzéseid, ez nem azt jelenti, hogy mindenki így működik. Az ember nem azért csinál gyereket, hogy utána lehessen unokája. "Világ életében unokákat akar" - ennél kevés nagyobb önzőséget mondhat az ember. Amúgy meg ha már itt tartunk, ha egy meleg nagyon akar gyereket, meg tudja valahogy oldani. Aztán nesze neked unoka.
Én például balkezes vagyok. Régen tűzzel-vassal irtották (nevelték át), van ország ahol még ma is tilos másra használni mint a feneked törlése, de még én is találkoztam olyna nagymamával aki majdnem elájult, hogy én fordítva söprök... Szerinted ennek mi értelme van? Nevetséges az egész. Na kb ilyen szerintem a meleg probléma is.
Kérdező (#24) "Van egy ismerősöm,egy szem fia van,aki 26 évesen jelentette be,hogy meleg,ő meg világéletében unokákat akart....azért szerintem normális hogy kissé csalódott! " - szerintem meg nem, nem az. Gondolj bele, ha ez a fiú hetero lenne, csak éppen nem akarna gyereket ő vagy a párja, vagy valamelyiküknek nem lehetne... akkor az ismerősöd ugyanilyen csalódott lenne, amely csalódottság nála nyilván nem abból jön, hogy homofób lenne, hanem abból, hogy ő akarja irányítani, hogyan élje a fia a saját életét, tele van elvárásokkal.
Azért lásd be, kicsit necces lenne, ha egy férfi azért vállalna gyereket, mert az anyja nagyika akar lenni...
ennél kevés nagyobb önzőséget mondhat az ember.
Ez miért lenne önzőség csak mert unokát szeretne?
Szerencsére pont hogy azokból van kevés,aki úgy gondolkodik mint te 71%-os....
Vagy nem csak biológiából,közvélemény kutatásból is érettségiztél?
Meg tudod mondani,ki hogy gondolkodik?
Jó lehet neked.....
"Azért lásd be, kicsit necces lenne, ha egy férfi azért vállalna gyereket, mert az anyja nagyika akar lenni..."
Nem,de nem csak az unokájáról kell lemondani,gondolkodj már más (heteró)szemmel a családra is,ne csak a melegre,ne legyél már ennyire elfogult a 71-essel együtt(lehet neki nehéz lesz)!
-nem lehet unoka
-nem nővel,férfival él a saját gyermeke,akit ő nevelt fel....azért mégse ez volt minden álma
-családi összejövetel ("Peti miért folyton azzal a hapsival jelenik meg mindenhol drága mama,nővel még sosem láttam!!!"?)Oké,hogy semmi köze az illetőnek hozzá,de akkor is kellemetlen neki a helyzet!
Ne csak a melegek szemével nézzük a helyzetet...
Kérdező (#28) "gondolkodj már más (heteró)szemmel a családra is" - hát másként nem is igen tudok, lévén hetero... viszont Kérdező, azt nem tudom, honnan gondolod, hogy a heteroknak egyből (paleo)konzervatívnak is kellene lenniük... mert hát valójában azt hiányolod...
A továbbiakban meg azt gondolom, hogy egy meleg férfinak a biológia és orvostudomány mai állása szerint simán lehet gyereke, ha nemzőképes, és gyereket akar nevelni. (ugye az kell hozzá, hogy egy nőt megtermékenyítsenek a spermájával, és az kihordja a terhességet). A világon semmi nem tiltja, még Magyarországon se, csak az anyagi ellenszolgáltatással járó béranyaságot... Ez az egyik.
A másik az, hogy valaki a szexuális preferenciáiról most vagy tehet vagy nem vagy részben - erről ugye mennek a folyamatos viták a szakmai körökben is... viszont a saját gondolkodásmódjáról és a saját elvárásairól igen tág határok között biztosan mindenki önmaga tehet. Szóval be kell látnunk - pont, ha nem vagyunk egyik oldalra sem elfogultak - hogy bizony anyukának(apukának) sokkal egyszerűbb megszabadulni a saját tudatos (vagy max belénevelt - tudatelőttes, szuperego, melyik pszichomókus-iskola hogy hívja) elvárásaitól, mint a fiának a minden bizonnyal ösztön-szintű szexuális preferenciáitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!