Röviden annyi lenne a lényeg,hogy a lányom 1 nap úgy jött haza az apjától,hogy ő többet nem szeretne menni oda,mert az apja semmibe veszi és folyamatosan megalázzák őt.A apukának a válásunk óta van újabb családja (felesége,2 gyermeke).Én mondtam a 15 éves lányomnak,hogy ha nem akarsz menni,akkor nem kötelező.Ebből a kedves apukával volt egy nagyobb vita telefonban,mert állítása szerint,hiába próbálta a gyerekkel felvenni a kapcsolatot.Én a lányom érdekeit próbálom szem előtt tartani,de félő,hogy ebből előbb vagy utóbb komoly gondjaim lehetnek.
2013. aug. 28. 23:04
1/7 anonim válasza:
A lányodnak kell megmondani az apjának, hogy többet nem akar odamenni. Az okát is mondja el neki!
2013. aug. 28. 23:10
2/7 anonim válasza:
Szerintem jól tetted, hogy nem erőlteted.
Ha kicsit lenyugszik a lányod megpróbálhatnád megbeszélni vele, hogy pontosan mi a baja, aztán, ha a lányod nem hajlandó, beszélni az apával, meghallgatni az ő álláspontját, amennyiben ez lehetséges. Ebben a korban a tinik elég érzékenyek. Szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy nem gátolod a kettőjük kapcsolatát, hanem próbálsz közvetíteni, de ne erőltesd a lányodra, különösen, ha te is úgy látod, hogy az apuka valamit nem jól kezel.
2013. aug. 28. 23:12
3/7 anonim válasza:
* ha nem hajlandó beszélni az apjával, mondd el neki te a lányod panaszait, és hallgasd meg az ő álláspontját.
2013. aug. 28. 23:13
4/7 anonim válasza:
Ezt a lányodnak meg az apának kellene egymással megbeszélni, illetve adott esetben még veled hármasban.
De ha a lányod nem tartja az apával a kapcsolatot, akkor az apa feljenthet, és bened büntetést kell fizetni.
Másrészt meg ha a lány nem akarja tartani az apával a kapcsolatot, akkor 18 éves korától nem köteles az apa semmit sem fizetni gyerektartásként, mert ezzel a gyerek érdemtelenné válik.
2013. aug. 29. 08:08
5/7 anonim válasza:
Elmúlt 12,meghallgatja a biróság.
Nálunk is ez volt,új család,nem épp kellemes 2 hetente hétvégék,14 voltam amikor megmondtam,többet nem megyek.Anyát feljelentette,birósági pszihológussal kellett beszélgetnem,elmondtam mi bajom,papir lett arról,hogy ha nem akarok nem megyek,ő jöhet hozzánk 2 hetente.Így már jó volt,nem kellett az új nőjének a gyerekeivel lennem.(nem a nő volt a baj,hanem az elkényeztetett gyerekei)
2013. aug. 29. 08:29
6/7 A kérdező kommentje:
5-ös,ne haragudj,hogy ezt kérdezem,de nagyon sok kérdés van fejemben és bevallom őszintén,hogy félek attól,hogy a lányom döntése miatt komoly gondjaim lehetnek később.Édesapád a leírtak után látogatott téged?Fizette utánad a tartásdíjat?Mert olyat is hallottam már,hogy ha a gyermek évekig nem tartja a kapcsolatot az édesapjával,akkor 18 éves kora után megszüntetheti a tartásdíj fizetését,mert a gyermek érdemtelenné válik rá azzal,hogy nem keresi a kapcsolatot az apukájával.
2013. aug. 29. 17:46
7/7 anonim válasza:
18 eves kor fölött nincs gyerektartás, hanem rokontartás (ez a hivatalos megnevezés), és ezt nem köteles minden esetben fizetni az apa. Ilyen kizáró ok, ha nem tudna megélni abból, ami neki marad, vagy - és ez az, ami érdekes számotokra - ha a gyerek érdemtelen a tartásra, mert pl nem tartja a kapcsolatot az apával.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!