Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más velem egyidős lányokat...

Más velem egyidős lányokat hogy szoktak megbüntetni a szülei?

Figyelt kérdés
engem vagy elfenekelnek fakanállal vagy kapok pár pofont titeket hogyan büntetnek? 12/l

2013. aug. 21. 16:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
En sose kaptam buntetest, de nem is adtam ra okot. Oszinten sajnallak a veresekert, ez szerintem nagyon nem jo, de ezt te erzed, te latod at.
2013. aug. 21. 18:03
 12/23 anonim ***** válasza:

Az enyémek ilyen korúak, zsebpénzmegvonás, vagy egyéb engedmények megvonása szokott lenni (pl. számítógépezés, tévé).

Verni nem szoktam őket, egyszer nagyon elszálltak, akkor szépen tisztáztam velük, hogy mik a gyerekek és szülők jogai és kötelességei. Pl. joguk van a tanszerekhez, de nem kötelességem csicsásat venni többezerért (pont iskolakezdés volt, mindenből kapták a sima egyszerűt, ami a legolcsóbb, pedig előtte mindig ők választhattak), joguk van a változatos, tápláló ételhez, de nem kötelességem édességet venni, joguk van az oktatáshoz, de nem kötelességem a több szer Ft-os különórák finanszírozása. Nem volt semmi balhé, csak szépen kapták az "alapellátást". Pár nap után jöttek, hogy akkor ezt beszéljük meg..

2013. aug. 21. 19:36
 13/23 anonim ***** válasza:
Én kb 2-szer kaptam pofont, amikor nagyon rosszat csináltam. A többi esetben csak lekiabáltak, ez is elég büntetés volt nekem mert nagyon nem szeretem ha kiabálnak velem. De egyébként sem mondanám magam "balhés" csajnak.
2013. aug. 21. 20:10
 14/23 Kakaó39 válasza:
Nálunk is ez volt amikor 10-12 lehettem, de a szüleim már nem vernek, pofoznak stb. Volt, hogy anyukám eltört rajtam egy fakanalat xDDD addigra úgy megszoktam a fakanállal verést, hogy nem fájt, csak egy kicsit. Szóval szerintem ha nagyobb leszel, nálatok is abba fog maradni a verés. :) kitartás :) nálunk sincs szobafogság, tv elvonás, mert nem tudják hogy megoldani a szüleim, max számítógép elvonás van (most kaptam 1 hetet, mert nem engedtem oda a hugom :D) ami kb annyi, hogy nem nézhetek sorozatot, mert a többit telefonról megoldom :)
2013. aug. 21. 22:58
 15/23 anonim ***** válasza:
37%
Ja, hogy ez is a helyi fenekelős perverz kérdése....
2013. aug. 21. 23:14
 16/23 anonim ***** válasza:
79%
Bár én egy apuka vagyok, 12 éves lányom van, válaszolok. Mi nem büntetünk és nem verünk, sőt, kiabálás is ritkán van. Ha rossz jegyet hoz a lányom, inkább melléülök, megpróbálok neki segíteni a saját tudásomhoz mérten. Matematikából pl. mindig is 2-es, vagy 3-as voltam, így megértem, milyen az, ha nem megy; ugyanakkor igyekszünk törekedni arra, hogy jó legyen. Ha nagyobb rosszaságot tesz, akkor is inkább elmondjuk neki, hogy most nagyon haragszunk rá, gondolja át, mit tett, néha van olyan, hogy pár napig alig szólunk egymáshoz, csak annyit pl., hogy kész a kaja. Ha következetesen, ugyanakkor szeretettel nevelted a gyermeked, ennyi lelki ráhatás bőven elég a jó útra térítéshez. Sajnállak, hogy vernek, próbálj beszélni velük, hogy ez nem megoldás, és neked rossz. Ha nem hagyják abba, akár a gyámügyhöz is fordulhatsz. Kitartást, és sok sikert!
2013. aug. 24. 22:36
 17/23 anonim válasza:
7%
Fenekelés.....fúúúúúúúúú az jó nevelés: :P
2013. aug. 25. 11:51
 18/23 anonim ***** válasza:
55%
Az ilyen embereken kéne eltörni a zsírkavaró kanalat. Mármint aki veri a gyerekét. Egy-két jól irányzott pofon belefér, azt se mondom, hogy ha irtó rsszat csinált a gyerek el ne verje, de itt olyanra gondolok mint alkoholizmus, vagy drogozás, vagy cigizés. Ilyenért lehet én is elverném a gyerekem, a drognál 100%, akkor nem ülne a seggére egy hétig. De ha nem úgy van nevelve, akkor nem kell ettől félni. Más kérdés, hogy én azt mondom, hogy egy fiút elverni normálisabb, mint egy lányt. Amúgy beszélj velük, hgy ez így nem jó, ha nem használ iskolában beszélj a gyerekvédelmissel, hogy küldjenek valami felszólítást.
2013. aug. 30. 08:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
biztos nagyon hatásos a drog ellen a fenekelés...
2013. dec. 6. 18:00
 20/23 anonim ***** válasza:
56%

Apám egyetlen egyszer pofozott meg, de akkor hisztiztem és ordítoztam, úgyhogy utólag is köszönöm neki, szerintem jól tette. Egyébként inkább hajlamos volt elkényeztetni.

Anyám viszont nagyon sokszor elvert fakanállal, volt hogy el is törte rajtam. Ő nagyon türelmetlen ember, és maximalista is. Nem fogta fel, hogy nincsenek olyan képességeim, amiket ő szeretett volna, így gyakorlatilag "kiverte" belőlem, hogy kitűnő tanuló legyek. Már a 3-asért is kaptam.

Nagyobb koromban 13 éves koromtól meg gyakran megtépett. Sose tudtam neki megfelelni. Egyébként elváltak a szüleim, és anyánál maradtam (sajnos). Felnőttként 1500 km-re "menekültem" tőle, és egy ideig nem is beszéltünk. Mostmár jobb a kapcsolatunk, valamivel visszább fogta magát.

28N

2015. febr. 5. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!