Más velem egyidős lányokat hogy szoktak megbüntetni a szülei?
Az enyémek ilyen korúak, zsebpénzmegvonás, vagy egyéb engedmények megvonása szokott lenni (pl. számítógépezés, tévé).
Verni nem szoktam őket, egyszer nagyon elszálltak, akkor szépen tisztáztam velük, hogy mik a gyerekek és szülők jogai és kötelességei. Pl. joguk van a tanszerekhez, de nem kötelességem csicsásat venni többezerért (pont iskolakezdés volt, mindenből kapták a sima egyszerűt, ami a legolcsóbb, pedig előtte mindig ők választhattak), joguk van a változatos, tápláló ételhez, de nem kötelességem édességet venni, joguk van az oktatáshoz, de nem kötelességem a több szer Ft-os különórák finanszírozása. Nem volt semmi balhé, csak szépen kapták az "alapellátást". Pár nap után jöttek, hogy akkor ezt beszéljük meg..
Apám egyetlen egyszer pofozott meg, de akkor hisztiztem és ordítoztam, úgyhogy utólag is köszönöm neki, szerintem jól tette. Egyébként inkább hajlamos volt elkényeztetni.
Anyám viszont nagyon sokszor elvert fakanállal, volt hogy el is törte rajtam. Ő nagyon türelmetlen ember, és maximalista is. Nem fogta fel, hogy nincsenek olyan képességeim, amiket ő szeretett volna, így gyakorlatilag "kiverte" belőlem, hogy kitűnő tanuló legyek. Már a 3-asért is kaptam.
Nagyobb koromban 13 éves koromtól meg gyakran megtépett. Sose tudtam neki megfelelni. Egyébként elváltak a szüleim, és anyánál maradtam (sajnos). Felnőttként 1500 km-re "menekültem" tőle, és egy ideig nem is beszéltünk. Mostmár jobb a kapcsolatunk, valamivel visszább fogta magát.
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!