18-20 évesek, ti magatokra mostok, és saját magatok
hajtjátok össze a ruháitokat?
én 12 évesen mostam hajtogattam -.-
2013. aug. 9. 22:18
kénytelen voltam, mivel akkoriban már külön laktam. 17 éves korom óta magam mosom és esetenként vasalom a ruháimat. akkoriban sem anyum kért meg rá, hanem én találtam ki.
10 évesen már vasaltam, nem olyan bonyolult dolog :)
2013. aug. 10. 09:46
23/28 A kérdező kommentje:
üzenem azoknak akik már 5 évesen magukra mostak meg vasaltak meg stb. hogy először olvassák el amiket írtam, mert nálunk nem ez a helyzet, anyumnak nincs más dolga a házimunkán kívül, és nem is neki van ezzel problémája, hanem az apámnak, aki ugyanúgy nem mos mint én és nem is főz mert anyumnak nincs munkája és nem is engedné át másnak...
Nekem az a fura, hogy te teljesen úgy állítod be a dolgot, hogy mivel anyukád otthon van, mert nincs munkája, az egyetlen dolga a háztartás vezetése, így ő mindent megcsinál. (Hisze semmi más dolga ugye.) Rendben oké, legyen így. Viszont, attól hogy anyukád otthon van, neked már nem is kellene a legalapvetőbb dolgokkal tisztában lenned? Pl, hogyan is indíts el egy mosógépet, hogy kimosd a ruháid? 10 év múlva hol lesz anyukád? Szomszédba, és átfut h mosson a pici fiára? Vagy ezt te hogyan is képzeled el? Rendben hogy most megcsinálja anyukád, de egyrészt te sem halnál bele, másrészt attól hogy otthon van, még segíthetsz neki.
2013. aug. 10. 12:20
25/28 anonim válasza:
nemár 18 évesen eszembe nem jut magamra mosni mégcsak ki sem takarítok maag után pedig lány vagyok :D senkinek semmi gondja ezzel, mire van a mosogatógép? na pont nem arra, hogy én mosogassak magam után :D Anyám kimos, kitereget,takarít meg miténtudjam mit csinál. Apám dolgozik és semmit nem csinál otthon. Szerintem mond meg apádnak, hogy bármit megcsinálsz ha megkérnek rá. Nem értem azokat a szülőket akik azt akarják, hogy a gyerekük mosson magára, basszus elég megtanulnom mindent akkor majd ha elköltözök.
2013. aug. 10. 18:07
Amikor valamit tenni is kellene, akkor sajnos sok 18-20 éves gyereknek minősíti magát. Persze ha a szexről van szó, egyből felnőttnek gondoljátok magatokat.. Aki ilyen lusta, legalább ne dicsekedjen vele!
2013. aug. 12. 12:07
26-isaak
26-ossal teljesen egyetértek. Ha az érdek úgy kívánja gyereknek vallják magukat, de egyébként "felnőtt vagyok" ne szóljál bele :(
2013. aug. 12. 13:29
28/28 anonim válasza:
Én ugyan csak leszek 18 (lány), de a bátyám, aki már 24 éves, még velünk él. Anyu szokta a mosást végezni és ő is vasal, minek következtében hajtogat (mind a négyünkre). Szóval nem, nem mi mosunk magunkra és hajtogatunk. De például a teregetést és a ruhák leszedését én szoktam csinálni általában. Viszont míg az én anyukám dolgozik, a tiéd főállású háziasszony, ahogy mondtad, szóval talán nem baj, hogy nálatok ez így megy.
De megpróbálhatnád te is kivenni a részed a házimunkából valahogy. Kezdetben apróságokkal, aztán beleszoknál. Téged is békén hagynának és "önállóbb" is lennél! :)
2013. aug. 13. 01:16
Kapcsolódó kérdések: