18-20 évesek, ti magatokra mostok, és saját magatok hajtjátok össze a ruháitokat?
Én anyával élek. A mosás-teregetés-hajtogatás is, és mint minden más is a háztartásban, kettőnk dolga. Ha én mosok akkor anya holmijait is rendezem, ha anya akkor ő pedig az enyéimet. Minden attól függ, ki van itthon, kinek van több ideje, vagy épp melyikünk áll neki előbb. Én bármit megcsinálok, és szívesen segítek. Anya pedig nem kifogásolja vagy szabotálja. Míg eltanulgattam tőle, készségesen segített, nem lehordott. Pl egyszer mosásnál nagyon nem jól állítgattam be a mosógépet és had ne mondjam mi lett a ruhákkal. Odajött, megmutatta mit kell, és kész. Onnét tudtam már én is. Szerintem ez a normális viselkedés, máskülönben ha otthon nem nyúlhat az ember semmihez, mi lesz vele ha önállóan kell majd egy háztartást elvezetnie?
Kedves kérdező, nyugodtan beállhatsz segíteni otthon, a háztartási gépek se fognak megenni, és a ruha hajtogatás sem halálos vétek. :) Legalább lenyugodnak a kedélyek, és te is teszel valami hasznosat.
18/L
Valaki attól lesz önálló, hogy a saját személye körüli dolgokat minimum ellátja. Magyarul, ha mindenkije eltűnne is életben tudna maradni, ugyan úgy. Ha Te erre képtelen vagy, akkor nem vagy több, mint egy 4 éves gyerek.
25N
Amíg otthon laktam, anyukám vagy én láttuk el a mosást. (Sokáig keverőtárcsás mosógéppel!) Nálunk nem volt enyém-tied, ha összegyűlt a szennyes (5 ember), mindenkiét mostuk. Amikor nagyobbak lettünk, akkor sem mosta mindenki a magáét. Pazarlás és felesleges időpocsékolás lett volna, ha hazaérve a koliból nekiáll külön mosni a bátyám, én, anyu...
Mióta elköltöztem, sokszor az öcsém segít be, ha hétvégén anyu dolgozik, akkor az öcskös mossa és teregeti mindenkiét. Egy ember leszedi, szortírozza, hajtogatja és mindenki elpakolja a saját holmiját.
Öcsém szokott ingeket hordani, ő vasal saját magára, nem anyu csinálja neki.
Nem értem, mi olyan bonyolult abban, ha látod, hogy összegyűlik egy adag, beteszed a gépbe és elindítod. Ha lejárt a program, kiteregeted. Azért ma már nem egy bonyolult ügy a mosás, nem a patakra kell lejárni aztán mosószappannal sikálni...
15 éves korom óta egyedül oldom meg ezt a témát meg a kaja témát és a takarítást is.
Muszály volt akkor mert anya akkor ment el dolgozni egy helyre és sokszor egyedül voltam otthon estig /sokszor apa csak ebédelni jött haza/ és nem akartam ezzel még pluszba anyára terhelni.
De nem is árt úgy gondolom. Mármint ha később elköltözök akkor legalább ez természetes nekem.
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!