Miért nem ismernek a saját szüleim? Vagy ez a normális?
Bírom, amikor csinálnak valami olyan ételt, amit én nem szeretek, pl halat, vagy ilyen körömpörköltet, és kérdezik, hogy miért nem eszek, mondom mert ezt nem szeretem. És leállnak velem veszekedni, hogy milyen hülye vagyok, hogy nem szeretem a halat, meg hogy eddig szerettem. Az egyik az, hogy szerintem nem attól lesz valaki hülye vagy sem, hogy mi ízlik neki, meg mi nem, a másik, hogy még meg is érteném, ha ilyen hetente változtatnám az ízlésem, hogy most akkor ezt meg ezt szeretem, holnapután meg már utálni fogom, de én amióta csak emlékszem, mindig is utáltam a halat, mégis minden egyes alkalommal elmondják, hogy eddig szerettem..
A másik meg az, amikor valami fontosabb időpontot mondtam nekik, mondjuk az osztálykirándulást, aztán osztálykirándulás előtt egy nappal kérdeztem, hogy akkor kocsival elvisznek-e, vagy busszal menjek, vagy hogy lesz, ők meg elfelejtették, hogy holnap lesz a kirándulás és engem mondtak el mindenféle szemétnek, hogy az utolsó pillanatban szóltam, amikor hetekkel előtte elmondtam nekik...
Ezek után szerintem nem meglepő, hogy sokszor a szülinapomon meg a névnapomon se köszöntenek fel, nem tudják a legjobb barátnőm nevét sem, nem tudják, milyen osztályba járok (komolyan, mindig ott kérdezgette anyám is, hogy ugye A-s vagy? én meg mondtam, hogy nem, még mindig C-s...), ha mondok nekik valamit, hogy pl. megyen barátnőmhöz, akkor annyit mondanak, hogy jó, amikor pedig indulnék ki az ajtón, kérdezgetik, hogy te meg hova mész?? Ki engedte meg, hogy elmenj a barátnődhöz??
Most ez normális?
15L
Bevallom amikor elkezdtem olvasni és annál a résznél tartottam még hogy azon akadtál ki hogy elfelejtették hogy nem szereted a halat és te bevágtad a hisztit akkor majdnem leálltam és elhordtalak volna mindennek. De tovább olvastam és változott a véleményem hogy ez már tényleg nem normális.
Nos lehet hogy azzal van a gond hogy a szüleid nagyon feledékenyek vagy ha beszélsz hozzájuk akkor máson jár az eszük és figyelmen kívül hagyják a dolgokat. Lehet hogy a munkahelyükön idegileg kikészítik őket vagy nemtudom.
De ez azért már tényleg elég durva. Szerintem nem képesek elismerni azt hogy feledékenyke és ezért hordanak el mindenfélének, vagy az sem kizárt hogy el akarnak nyomni és így hülyét akarnak belőled szándékosan csinálni.
Szerintem ülj le velük és beszélj nekik erről mondd el nekik ugyanazt amit ide leírtál és kérdezd meg tőlük hogy ennek mi az oka, és hogy ez miért jó nekik.
Ezt így nem nagyon fogjuk tudni megválaszolni. Erre pontos választ csak akkor kapsz ha te megkérdezed tőlük.
Nem figyelnek rád a szüleid eléggé. Nem tudjuk miért, de ez tényleg szörnyű.
Csak arra vigyázz, hogy amikor saját gyereked lesz, akkor ne legyél ilyen vele.
Köszi a választ
megpróbálok majd beszélni velük erről, bár lehet, hiába, mert általában amikor csak hozzájuk szól valaki, csak lekussoltatják, valamint elhordják mindennek, mert annyira nem érdekli őket semmi más az éjjel-nappal Budapesten és a hasonló szennyműsorokon kívül..
Köszönöm a másik két választ is :)
18:58 az a baj, hogy szoktam itthon takarítani, de a szüleim olyanok, hogy még a szarba is képesek belekötni, amikor felporszívózok, és mondjuk egy darab morzsa ott maradt, vagy valami, már egyből ordibálnak velem, h mit csináltam eddig, amikor ott is ott van egy morzsa. Meg az is olyan "jó" érzés, amikor iskola után hazajövök és elmosogatok, porszívózás, pakolás, stb., erre hazajönnek, szétdobálják a ruhájukat, télen bemásznak koszos cipővel az előszoba végéig, meg minden, szóval tönkreteszik, amit eddig csináltam és még nekik áll feljebb, hogy miért van kosz, mikor ők csinálták...
1. Attól, hogy nem szeretsz valamit meg kell enned. Ezen nem kéne fenn akadni szerintem. Gondolj bele vannak olyanok akiknek nem is jut minden nap főtt étel. Jó tudom nem lesz jobb nekik attól, hogy te eszel de ezt megbecsülhetnéd jobban mert ti meg akármelyik család juthat olyan helyzetbe és akkor nem érdekelne ez a téma, hogy nem szereted e.
Másrészt úgy gondolom, hogy nem azért vannak ezek mert nem ismernek vagy nem szeretnek csak simán lehetnek olyan problémáik akár magánéletükbe akár munkahelyükön stb amiről nem tudsz de attól van és zavarja őket, hogy van az a dolog. /ha nekem is olyan van akkor annyira azon jár a fejem, hogy mondhat nekem bárki bármit.../
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!