Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várják el, hogy tisztelj...

Miért várják el, hogy tiszteljem őket ha ők se teszik?

Figyelt kérdés

Kevés embert tisztelek mert úgy gondolom, hogy a tiszteletért tenni is kell de el is lehet veszíteni. 17 éves vagyok anyámmal, a férjével és a féltesómmal élek. Utálok már itthon lenni valamikor csak aludni járok haza mert a mostoha apám egy $eggfej és mindent meg akar tiltani meg úgy beszél velem mint egy kutyával utána meg az a baja hogy én is. Sose szerettem. Eleinte veszekedtem is anyámmal hogy miért ment hozzá. Szó nélkül bejön a szobámba és elezd turkálni a cuccaim között, parancsolgat nekem meg kioktat és a legdurvább az hogy van amit ki is dobál. Cigizek már régóta és engem baxogat hogy szokjak le közbe ő is ugyanúgy cigizik és ha a szobámba talál elveszi. Nem hagyom szem előtt de feltúrja az egész szobámat. Ehhez nincs joga. Egyszer rajta kaptam és kilökdöstem a szobámból. Felpofozott én meg vissza ütöttem. Nagy veszekedések voltak. Akkora hogy elküldtek apámhoz hogy neveljen meg de apám se szereti a palit, csak annyit mondott hogy viselkedjek normálisan. Ezután nevelő szülőkhöz akartak küldeni de nem tették. Mindig a tisztelettel vannak kiakadva meg hogy az ő idejükbe ilyen nem volt. Én meg nem az őskorban élek és utálom ha megmondják hogy mit csináljak főleg akkor ha olyan mondja akit a föld alá kívánok. Mit tegyek?

17/F

2013. aug. 5. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Talán csak segiteni akar neked, hogy ne kallódjál el ebben a nagy világban. Egyébként az anyud miért nem õ foglalkozik a lányával, mert te biztosan szeretnél mélyebben az anyudhoz tartozni. Figyeljen az anyud rád, hogy mi az amit megenged neked, hiszen az õ lánya vagy elsõsorban.
2013. aug. 5. 13:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Normál esetben egy szülő joggal várja el a tiszteletet a gyerekétől, de a te esetedben sajnos a lehető legrosszabb példát mutatják ehhez.

Csak egyetlen kiutat látok ebből, nemsokára felnőttkorú leszel, költözz el és legyél független tőlük. Akkor már tényleg nem szólhatnak bele abba, hogy mit csinálsz.

Sajnos most abszolút tőlük függsz és ezért érzik úgy, hogy irányítaniuk kell téged.

2013. aug. 5. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
Ugy tünik utálod a környezetedet. Erre ne legyél olyan nagyon büszke! Remélhetöleg kibirják veled a 18. sznapodig. Akkor meg ha van benned egy csipetnyi gerinc, szépen megköszönöd az eddigi ellátást és a saját lábadra állva folytatod az életedet.
2013. aug. 5. 13:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok. Szeretnék minél hamarabb elköltözni és úgy élni ahogy azt jónak látom, ha baj lesz belőle majd megtanulom. De még 2 éve van a suliból... meg nem is tudnám még eltartani magam.
2013. aug. 5. 13:43
 5/10 anonim ***** válasza:

18 éves kor alatt nem is vehetnél cigit. Ki vesz neked, illetve ki adja el neked?

Ne dohányozz mert nem jó dolog a függőség.

Anyáddal normálisan viselkedsz? Tanulsz rendesen?

Apádhoz nem tudsz költözni? Miért küldött vissza anyádhoz apád?

2013. aug. 5. 13:51
 6/10 anonim ***** válasza:

"meg nem is tudnám még eltartani magam."

Hát akkor el kell fogadnod az otthon támasztott feltételeket, más választásod nincs!

2013. aug. 5. 13:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Idősebbnek nézek ki eddig kiadták nekem is most meg 18 év felettiek tudnak venni. Úgy viselkedek anyámmal ahogy ő velem. Hogyha normális akkor én is az vagyok. Apám messze lakik hozzá azért nem akarok menni.
2013. aug. 5. 14:15
 8/10 anonim ***** válasza:
39%
Ha ilyen nagylegény vagy akk 18. szülinapodon ELKÖLTÖZÖL, nem a kifogásokat keresed, hanem a megélhetésedet! Nem tudod eltartani magad? Akk majd éhezel, meg fázol b+. Aki meg a kenyeret, szállást adja neked, tiszteld (ha már nem szereted!) és köszönd meg neki!
2013. aug. 5. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:
60%

Látod mindig ez van az ilyen családokban.

Nem vagy a gyereke, ezért sosem fog elfogadni.

Bírd ki ezt a két évet. Ne csinálj hülyeséget, hogy elmész, mert hajléktalanná is válhatsz.

2 év múlva már jó less. Ez legyen a célod!

2013. aug. 6. 01:20
 10/10 anonim válasza:
60%
Nem kell tisztelned, ha nem érdemli ki, akár a szülőd, akár nem. Nekem az apám olyan, aki úgy viselkedik, hogy szánalmasnak tartom és nem fogom csak azért tisztelni, mert biológiai kapcsolat van köztünk. Az, hogy a szülőd eltart szerintem alapból nem érdemel hálát, nem te akartál megszületni, ő szült meg, ez egy életre szóló kötelezettség, azt hogy eltart, főleg amég kiskorú vagy, nem emlegetheti fel. Végezd el a sulit, és bírd ki a két évet, nagyon nehéz lesz, de hosszútávon szerintem ez a jó megoldás. Addig is ne kezdeményezz vitát, de szerintem jól teszed, ha nem hagyod magad, nehogy már azt higgyék, hogy mindent megtehetnek veled, mert még "gyerek" vagy. Aztán amint tudod, ott hagyod őket és soha viszont nem látásra. Gondolj arra, hogy előtted még az egész élet, ahhoz képest ez a pár év, ami alatt úgymond megkeserítették az életed, az semmi. Engem ezzel biztattak, és igazuk van. L/21
2013. aug. 6. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!