Miért várják el, hogy tiszteljem őket ha ők se teszik?
Kevés embert tisztelek mert úgy gondolom, hogy a tiszteletért tenni is kell de el is lehet veszíteni. 17 éves vagyok anyámmal, a férjével és a féltesómmal élek. Utálok már itthon lenni valamikor csak aludni járok haza mert a mostoha apám egy $eggfej és mindent meg akar tiltani meg úgy beszél velem mint egy kutyával utána meg az a baja hogy én is. Sose szerettem. Eleinte veszekedtem is anyámmal hogy miért ment hozzá. Szó nélkül bejön a szobámba és elezd turkálni a cuccaim között, parancsolgat nekem meg kioktat és a legdurvább az hogy van amit ki is dobál. Cigizek már régóta és engem baxogat hogy szokjak le közbe ő is ugyanúgy cigizik és ha a szobámba talál elveszi. Nem hagyom szem előtt de feltúrja az egész szobámat. Ehhez nincs joga. Egyszer rajta kaptam és kilökdöstem a szobámból. Felpofozott én meg vissza ütöttem. Nagy veszekedések voltak. Akkora hogy elküldtek apámhoz hogy neveljen meg de apám se szereti a palit, csak annyit mondott hogy viselkedjek normálisan. Ezután nevelő szülőkhöz akartak küldeni de nem tették. Mindig a tisztelettel vannak kiakadva meg hogy az ő idejükbe ilyen nem volt. Én meg nem az őskorban élek és utálom ha megmondják hogy mit csináljak főleg akkor ha olyan mondja akit a föld alá kívánok. Mit tegyek?
17/F
Normál esetben egy szülő joggal várja el a tiszteletet a gyerekétől, de a te esetedben sajnos a lehető legrosszabb példát mutatják ehhez.
Csak egyetlen kiutat látok ebből, nemsokára felnőttkorú leszel, költözz el és legyél független tőlük. Akkor már tényleg nem szólhatnak bele abba, hogy mit csinálsz.
Sajnos most abszolút tőlük függsz és ezért érzik úgy, hogy irányítaniuk kell téged.
18 éves kor alatt nem is vehetnél cigit. Ki vesz neked, illetve ki adja el neked?
Ne dohányozz mert nem jó dolog a függőség.
Anyáddal normálisan viselkedsz? Tanulsz rendesen?
Apádhoz nem tudsz költözni? Miért küldött vissza anyádhoz apád?
"meg nem is tudnám még eltartani magam."
Hát akkor el kell fogadnod az otthon támasztott feltételeket, más választásod nincs!
Látod mindig ez van az ilyen családokban.
Nem vagy a gyereke, ezért sosem fog elfogadni.
Bírd ki ezt a két évet. Ne csinálj hülyeséget, hogy elmész, mert hajléktalanná is válhatsz.
2 év múlva már jó less. Ez legyen a célod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!