Miért teszik ezt vele? Abbahagyják valaha is?
Az egyik barátnőmet a szülei szabályosan bezárva tartják. alig engedi valahová, egy-egy buliért hetekig könyörögnie kell. Nem jöhet nyaralni, fesztiválozni velünk, még akkor sem, ha saját maga fizetné (munkáért kapott pénzből).
A legdurvább az egészben az, hogy már 19 éves. Nem gyerek egyáltalán, felelősségteljes, egy koktélnál többet soha! nem iszik, életében nem cigizett, nem volt részeg, mindig időben hazaért, jól tanul, szép eredménnyel érettségizett, nagyon valószínű, hogy bekerül az egyetemre.
Ha már egy egyetem: 50 km-re van az egyetem. A szülei nem akarják kollégiumba/albérletbe engedni. Nem a pénz miatt, abból nincs hiányuk. Elvárnák, hogy a tanulás mellett minden nap ingázzon. Gondolom egyetemistaként sem engednék sehová...
Persze akkor jól jön, mikor nem tudják megcsinálni a saját munkájukat és őt dolgoztatják. Régebben ingyen, most legalább kap érte valamennyi pénzt. Vajon az egyetem után sem engedik majd elköltözni? Kinézem belőlük, hogy megzsarolják valamivel...
Szerintem szörnyű, hogy ennyire nem engedik élni, Féltem, hogy egy életunt, besavanyodott felnőtt lesz belőle, vagy épp ellenkezőleg, 30 évesen, mikor majd bulizik megállás nélkül, esetleg drogokat is használ majd...
Mit lehetne tenni, hogyan segíthetnék rajta?
nálunk is ez volt sokáig, aztán azt mondtam ELÉG! neki is csak azt tudom javasolni, hogy álljon a lábára, ne elkéredzkedjen a szüleitől, hanem szóljon, hogy "anya, apa ma nem alszok itthon. buliba megyek." és már induljon is.
23/l
Mi is ezt mondjuk, de fél, hogy akkor kiraknák otthonról és nem mehetne egyetemre :( Nincs több ötletem már. Ha nem áll ki az érdekeiért, akkor fogalmam sincs mit tehetnék.
Ha beszélnénk a szüleivel, vagy a szüleink beszélnének velük, attól tartok csak megsértődnének és rosszabb lenne a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!