Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves fiam terrorizál,...

Lexonia kérdése:

16 éves fiam terrorizál, fűvezik, csavarog és követeli a pénzt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egyedül nevelem 16 éves fiamat, aki 15 évesen elkezdett nem iskolába járni, csavarogni, belemenni az éjszakába.Konkrétan nem birok vele. Elkezdte a fűvezést is sajnos. 4 éves kora óta focizott, bajnoki ezüstérem legjobb mezőnyjátékos stb. Ennek vége mert a focit is abba hagyta. Jön megy ahogy kedve tartja. Nem ismerek rá. Csúnyán beszél velem és sérteget. Az apja német és nem törődik vele. Lassan rámegy az egészségem erre az egészre, senkire sem számithatok. A nevelési tanácsadó semmit sem ért. Köszi hogy elolvassátok.
2013. aug. 5. 10:21
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
30%

De tök jó, hogy itt mindenki a gyereken állna bosszút. El isk épzelem az eddigi hozzászólókat. A tipikus kinyalt seggű emberek.

Nem lehet, hogy bosszút áll az apja miatt? Lehet kérdező hogy veled is problémái vannak, hogy elváltál. Szétszakadt családban nőtt fel, ahol rövid időn belül az apja lekoptatta őt. Nincsen példaképe, így keres magának a haverok között. Talált, csak rossz embert.

Komolyan mondom, amikor ilyen "neveletlen a gyerekem" kérdés van, a válaszolók rögtön előveszik a kemény énüket és a kidobástól a meggyilkolásig minden féle vélemény előfordul. Szánalmas! Ha egy szülő csak úgy tud nevelni, hogy dobja ki, fojtsa meg, vegye el az értékeit, ne adjon enni, az már régen rossz.

Igaz az a feltevés, hogy a mai szülők 80-90%-a semmitérő idióta.

2013. aug. 5. 15:23
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

Bírom a 41-es válaszát,csak "köpköd",de alternatívát nem mond.

Hallhatnánk a te nevelési stratégiádat és egyáltalán van e és hány éves a gyereked?

2013. aug. 5. 15:31
 43/54 anonim ***** válasza:
55%

brutális fizikai erőszak.

derékszíjjal, lapáttal, vasvillával, satöbbi, a lényeg, hogy vérezzen.

+10 pont, ha csontja is törik.

2013. aug. 5. 15:34
 44/54 kovpet ***** válasza:
#43: Azért túlzásokba sem kell esni, de egy gázspray-t én is ajánlanék a kérdezőnek. Attól nem lesz baja senkinek, de azért komoly utalás, hogy nem tűri a tovább fizikai bántalmazást, illetve fenyegetést.
2013. aug. 5. 15:47
 45/54 anonim ***** válasza:
Ja persze, akkor minden elvált szülők gyereke legyen ilyen!
2013. aug. 5. 16:01
 46/54 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..

Egészen biztos vagyok benne, hogy ezt a korábbi kérdést is te írtad ki, a történet, a szóhasználat, a fordulatok, a "legjobb mezőnyjátékos", a külföldi apuka, az, hogy ki akarsz költözni a gyerekkel, stb. Most őszintén, ha 2012. év eleje óta semmit sem tettél, akkor milyen segítséget vársz itt? Egyébként meg azok alapján amit már tavaly leírtál, tökéletesen megérdemled amit kapsz. Szerintem ha a fiad megdobna egy vödör kutyaszarral, te még a kezét is tisztára nyalnád utána. Ez nem nevelés, egyszerűen elmajmoltad azt a srácot, aki egy lábtörlőt csinált belőled, mert hagytad, és sajna vagy olyan ostoba, hogy te ezt nevezed anyai szeretetnek. Nem kellenek a nagy szavak, hogy "nem dobom el", "inkább meghalok", stb., időben kellett volna nevelni azt a gyereket, foglalkozni vele, ami nem egyenlő a s..ggének a kinyalásával. Lehet (biztos), hogy kicsit kemény vagyok, de anno végigolvastam az előző kérdésedet is, és azt tapasztaltam, hogy ürügyet, kifogást, mindent keresel arra, hogy se te, se a gyereked nem hibás, csak az egész nagy világ. Én is egyedül nevelek két fiút, a nagyobbik elmúlt 20 éves, és nem tökéletes, messze sem, de ilyen gondjaink nincsenek. A kicsi 13, tehát a neheze még hátravan, de oda kell figyelni rá, és nem ráhagyni mindent.

2013. aug. 5. 20:32
 47/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki mellettem áll és jó tanácsokkal segíteni próbál. Akik ítélkeztek felettem, ahhoz többet kellene tudni rólam, hogy ezt megtehessék. Én igen hibáztatom magam is, de a volt férjemet is, mivel közös a neveltetési jog. A gyerek krízis helyzetben van, ezért van az most ami van. Mit tudok tenni, adjam intézetbe a gyerekemet amikor krízis helyzetben van? Nem. Verjem meg üssem szíjjal mint páran tanácsolták. Nem. Minden követ próbálok megmozgatni és nem adom fel. Talán belebukok, talán nem, még ha rámegyek akkor is próbálkozom. Nem tudom ki tenni és nem is tehetem, mivel fiatalkorú. És igen van amit az ember nem tud megoldani még több idő ellenére sem,de ez nem azt jelenti hogy az ember nem küzd. Az egyik kedves hozzászóló leírt nekem egy internetes oldalt, már fel is hívtam őket és szerdán megyek hozzájuk, hozzátartozói csoportba. Ez egy kis lépés, de lehet még is nagy. Nem rég voltam Németországban az ottani gyámhatóságon, hajlandóak közvetíteni a volt férjem és köztem a gyerek érdekében, ez is egy kis lépés. Az itteni gyámhatóságot meg inkább hagyjuk, a nevelési tanácsadóban azt mondták nekem, a gyámhatóság nem azért van hogy segítsenek, hanem hogy törvényeket betartassanak. Próbáltam már sok mindent. Biztosan okolható vagyok, 15 éves koráig egy példaképes gyerek volt és szinte óra pontossággal kezdődött a lezüllés, amikor az apja megszakította vele a kapcsolatot és most senki sem fogja elhinni, hogy a gyerek semmit sem tett ellene és én sem.
2013. aug. 5. 23:13
 48/54 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kell kell kidobnod, kikoltoznotok, megverned, semmit én meg segitseget ae kernek ilyen nevelési tanácsadó meg stb, ja ismered a fiad rendbe tudod tenni a dolgokat. Mondom egy dolgot kell vele csinálnod, leultetni a seggére, es megbeszélni vele az apa ügyet, hogy ha igy folytatja akkor egy nagy rakás sz*r lesz az élete, ez biztos. Amint mondtam ülj le vele, és ezt magyarázd el neki, hogy az Apja os örülne ha iskolába járna, normalis haverjai lennenek, es kesobb jo élete legyen es ne legyen hajléktalan. Ervelj neki dolgokat, hogy elhiggye. Es értesítse az apját is, hogy egy találkozás jo lenne, mert ami a gyerekbol lesz az egy nagy rakás... Sajnalom, hogy ezt kell, hogy mondjam , de az én szemembe eleg gyenge anya vagy. Igenis állj a sarkadra es MAGADTOL lepj valami nornalisat..,
2013. aug. 6. 10:07
 49/54 A kérdező kommentje:
Megint hajnalban jött, de most legalább bocsánatot kért. A nevelési tanácsadóban azt mondták, túlzottan is szerettem és védtem, ezért is tört ki, meg az apja miatt.Holnap megyek szülői csoportba, talán az eszmecsere használ. Én hiszek a környezetváltozásban is. A kulcs az apjával való találkozás lenne szerintem.
2013. aug. 6. 11:05
 50/54 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy mit lát tőled a gyerek,azt,hogy gyenge vagy ettől lesz ő is gyenge,mert az az életmód,amit most követ szintén a gyengeség jele.

Nem látod,hogy a gyengeség mintáját pont te adod neki.Ez az inkább meghalok mentalitás,evvel érintkezik nap nap benned és ő is elindult az akaratgyengeség útján,mint te,azért drogozik és csavarog.

Kerülöd a probléma megoldását,mert ha ő megüt akkor is jó gyerek,mivel ezt látja tőled,hát ő is egyfolytában kerüli a megoldásokat,mint te.

2013. aug. 7. 08:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!