Lexonia kérdése:
16 éves fiam terrorizál, fűvezik, csavarog és követeli a pénzt. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Egyedül nevelem 16 éves fiamat, aki 15 évesen elkezdett nem iskolába járni, csavarogni, belemenni az éjszakába.Konkrétan nem birok vele. Elkezdte a fűvezést is sajnos. 4 éves kora óta focizott, bajnoki ezüstérem legjobb mezőnyjátékos stb. Ennek vége mert a focit is abba hagyta. Jön megy ahogy kedve tartja. Nem ismerek rá. Csúnyán beszél velem és sérteget. Az apja német és nem törődik vele. Lassan rámegy az egészségem erre az egészre, senkire sem számithatok. A nevelési tanácsadó semmit sem ért. Köszi hogy elolvassátok.2013. aug. 5. 10:21
11/54 Stimp válasza:
Milyen iskolába jár a gyerek egyébként? Nem valami fiú iskola ez ahova írattad?(túl sok fiú és kevés lány,vagy lányok egyáltalán nincsenek)
12/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszotokat. Egyébként a volt férjemet tényleg okolom, mert amióta újra nősült a gyerek nem létezik a számára, mert az új feleség nem akarja. A gyerek krizisbe került lelkileg, mert az apja elfelejtette őt. Németországban éltünk, pár éve váltam el és visszajöttem a gyerekkel. A másik a nevelési tanácsadó, azt mondta ha a gyerek nem akarja nem tudnak mit csinálni. Igen gyenge Anya vagyok, nincs más csak a fiam nekem, rokonaim sincsenek sajnos a Szüleim már nem élnek. Igen már voltam veszélyben a fiam miatt, már lökött neki falnak, letépte a vállamról a táskámat pénz miatt. Ez mind a fű hatása, mondjuk ezt már nem csinálja, nem bánt. Csak szóban. Belül jó gyerek.
2013. aug. 5. 10:51
13/54 A kérdező kommentje:
Nem fiú iskolába jár (ha kedve van) hanem német nemzetiségibe, vannak lányok.
2013. aug. 5. 10:59
14/54 anonim válasza:
Nálam az első testi erőszaknál ment volna javítóba+
15/54 anonim válasza:
Mi is hasonló cipőbe jártunk.Jó tanávs pszichológus,és amig nem megy elvonóra addig sajnos nem segíthetsz rajta.Vagyis ha nem akar változtatni akkor nem tehetsz semmit,max megvonás mindentől,de nem biztos,hogy akkor meg nem fog lopni stb.Kemény időszak,de fontos,hogy akarjon kilépni ebből a körböl,mert sajnos tehetsz bármit,amig ő nem akarja.Nem kisgyerek bár kiskorú még lehet,hogy beutalhatod,egy elvonóra,aztán rehab pszichiáter,pszihológus stb...
16/54 A kérdező kommentje:
A javitóban még jobban elrontanák, a gyerekem nem dobhatom el magamtól.
2013. aug. 5. 11:11
17/54 anonim válasza:
Akkor várd meg, amíg megver, míg áttér egy erősebb drogra és megöl!
18/54 anonim válasza:
Szerintem nem harcolni kell a gyerek ellen, hanem megértően fordulni felé. Nem tudom, hogy ezen a téren próbáltál-e valamit.
19/54 anonim válasza:
A neveled szó az itt hibás... De még nevelheted, s tedd meg amíg nincs nagyobb baj. A füvezésel ha elkapják már lehet gond. Vagy lassan belemegy ebbe abba. Lopás stb. Fgod keményen. Ha visszaszól abba a pillanatba vágd pofán. Nem hal bele. Ne engedd h ő diktáljon, idővel, ha nem reménytelen belátja majd h miatta teszed. Ha szépen nem megy folyamodj drasztikus eszközökhöz.
20/54 málna_ válasza:
Valamit mindenképpen tenned kell, ez így nem maradhat. Külső személy segítségét kell kérned, mert egyedül ez nem fog menni :(
Apával beszélni esetleg? Pszcihológus? Először csak a "könnyebb" utat járjátok végig, ha semmi nem használ, akkor büntetés. Tudom, hogy egy 16 éves gyereket nehéz már büntetni, de nincs önálló keresete, a pénzt ezekre a szerekre tőled szerzi :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!