16 éves fiam terrorizál, fűvezik, csavarog és követeli a pénzt. Mit tegyek?
Hogyan viselkedj egy függő gyerekkel? Nem esik majd jól amit mondok, de csinálhatsz Vele, amit akarsz, akkor sem fog megváltozni, amíg te nem változol meg. Fel kell ismerned a _saját_ felelősséged abban, hogy a fiad idáig eljutott, hogy nem csak lop, de testileg - lelkileg bántja a saját anyját! 16 éves, de ezen az úton te is pontosan tudod hova fog jutni pár éven belül. Itt segítségre találsz, ha hajlandó vagy venni a bátorságot és változtatni a saját hozzáállásodon:
Én bizony rossz kamaszlány voltam.
Néha bezártak,néha meg fenyegettek intézettel és pszichológussal,aki majd állítólag "kicsinál".
Rendesen be is voltam....va tőlük.
De olyan jó gyerek voltam,hogy a
"Hogyan csináljuk ki a tanárokat mozgalom" női válogatottjának,aranyérmét vittem :D már,ha értitek a viccet....:)
Gyűjtögettem a az ofő írásbeli figyelmeztetőket,szépen alá is írtam őket szülő helyett és kitaláltam,hogy megszűnt a féléves bizonyítvány is,de már nem emlékszem mi volt rá a magyarázatom,olyan találékony voltam ilyen téren.
Summa summárum a bezárás és,hogy intézet viszont igencsak elrettentett az igazán komoly tettektől!Igencsak féltem tőle.
Mind ezért én is előszeretettel alkalmaztam a kamasz gyerekemen,mikor romboló attitűdöket láttam rajta,például,ha neki nem sikerült valami tönkretette direkt más dolgát...
Megmondtam neki,ha nem nézed magad kívülről,hogy milyen érzés az,ha a más dolgát tönkreteszed először kénytelen leszek eljutni odaáig,hogy ideadod a te cuccodat és tönkre kell tennem a tiédet,mert igenis látnod kell,hogy mit teszel a másiknak,hogy elmenjen tőle a kedved.
Ha pedig a romboló ösztön elhatalmasodna benned,intézetbe mész,ahol majd visszafognak.
Én megmondtam engem is így neveltek,akkor rossz volt,most felnőttkorban jó,ez van,a romboló ösztönt nem fogom pártfogolni.De remélem nézed magad kívülről és tanuld meg kontrollálni magad.
Mondjuk az én nevelésem jobb,mint a szüleimé volt,mert ők értelem és észbeli magyarázatot nem adtak,csak kész és intézet és punktum.Én megpróbáltam rávezetni arra,hogy lássa magát kívülről és milyen érzés az a másiknak.
Szóval még addig sem jutottunk el,hogy valamelyik cuccát feláldozza,mostanra beválasztották a Diák Önkormányzatba az osztályból,annyira közösségi szellemű lett.
De én a kezdeti jeleket is igyekeztem letörni azonnal,nemhogy még elhatalmasodjon.38/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!