Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves fiam terrorizál,...

Lexonia kérdése:

16 éves fiam terrorizál, fűvezik, csavarog és követeli a pénzt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egyedül nevelem 16 éves fiamat, aki 15 évesen elkezdett nem iskolába járni, csavarogni, belemenni az éjszakába.Konkrétan nem birok vele. Elkezdte a fűvezést is sajnos. 4 éves kora óta focizott, bajnoki ezüstérem legjobb mezőnyjátékos stb. Ennek vége mert a focit is abba hagyta. Jön megy ahogy kedve tartja. Nem ismerek rá. Csúnyán beszél velem és sérteget. Az apja német és nem törődik vele. Lassan rámegy az egészségem erre az egészre, senkire sem számithatok. A nevelési tanácsadó semmit sem ért. Köszi hogy elolvassátok.
2013. aug. 5. 10:21
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezted mit tegyél.A válaszolók elég sok alternatívát javasoltak,de te mindig találsz valami kifogást.Vedd tudomásul,ha nem változtatsz a hozzáállásodon,annak a fiad és te is megfogjátok látni a kárát.A fiad egyszer úgy agyonver téged,hogy kiskanállal kaparnak majd össze,a fiad meg áttér egy erősebb drogra,mert ne hidd,hogy aki masszívan füvezik,nem fog majd később erősebb drogokhoz nyúlni,aztán túl adagolja egy óvatlan pillanatban magát,és kész a baj.Gondolom akkor is azt fogod mondani,hogy az apa hibája.Nem!Ez a te felelősséged.Annak idején elhoztad a fiad magaddal,ezzel vállaltad a nevelést,benne volt a pakliban,hogy teljesen magadra maradsz vele.Először neked kell változnod,mert ha ilyen gyenge kezű maradsz,annak mind a ketten meg fogjátok inni a levét.Igen is állja a sarkadra.Vidd el elvonóra,vond meg tőle a dolgokat,ha kell küld el otthonról,pár nap múlva sírva jönne vissza.Te vagy a fiad egyetlen rokona,neked kell a helyes útra terelni,nem másnak.
2013. aug. 5. 12:30
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlanám, hogy keressetek fel egy pszichológust! Nagyon szigorúan kell venni ezt!

[link]

2013. aug. 5. 12:37
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan viselkedj egy függő gyerekkel? Nem esik majd jól amit mondok, de csinálhatsz Vele, amit akarsz, akkor sem fog megváltozni, amíg te nem változol meg. Fel kell ismerned a _saját_ felelősséged abban, hogy a fiad idáig eljutott, hogy nem csak lop, de testileg - lelkileg bántja a saját anyját! 16 éves, de ezen az úton te is pontosan tudod hova fog jutni pár éven belül. Itt segítségre találsz, ha hajlandó vagy venni a bátorságot és változtatni a saját hozzáállásodon:

[link]

2013. aug. 5. 13:22
 34/54 anonim ***** válasza:
Amíg nem adod fel, addig nem tudod megnevelni.
2013. aug. 5. 13:35
 35/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megbántani, de te egy igazi.....vagy mar bocsanat, de ha erosebb nevelést kapna/kapott akkor nem igy viselkedne. Most meg meg rosszabb vagy. Ilyen embernek nem tudunk segíteni, ha o sem akarja...
2013. aug. 5. 13:55
 36/54 A kérdező kommentje:
Igen tudom, amig nem akarja nem tudok semmit tenni. Ha kitudnák menni Németországba, talán megváltozna, mert ez a rossz társaság nem lenne vele, mint itt. Néha olvasom a facebook-ján (tudom nem szabadna belenéznem) hogy irja nem akar velük menni, nem akar megint fűvezni, de aztán gyávának nevezik meg ilyesmi és aztán még is elmegy.
2013. aug. 5. 14:10
 37/54 anonim ***** válasza:

Én bizony rossz kamaszlány voltam.

Néha bezártak,néha meg fenyegettek intézettel és pszichológussal,aki majd állítólag "kicsinál".

Rendesen be is voltam....va tőlük.

De olyan jó gyerek voltam,hogy a

"Hogyan csináljuk ki a tanárokat mozgalom" női válogatottjának,aranyérmét vittem :D már,ha értitek a viccet....:)

Gyűjtögettem a az ofő írásbeli figyelmeztetőket,szépen alá is írtam őket szülő helyett és kitaláltam,hogy megszűnt a féléves bizonyítvány is,de már nem emlékszem mi volt rá a magyarázatom,olyan találékony voltam ilyen téren.

Summa summárum a bezárás és,hogy intézet viszont igencsak elrettentett az igazán komoly tettektől!Igencsak féltem tőle.

Mind ezért én is előszeretettel alkalmaztam a kamasz gyerekemen,mikor romboló attitűdöket láttam rajta,például,ha neki nem sikerült valami tönkretette direkt más dolgát...

Megmondtam neki,ha nem nézed magad kívülről,hogy milyen érzés az,ha a más dolgát tönkreteszed először kénytelen leszek eljutni odaáig,hogy ideadod a te cuccodat és tönkre kell tennem a tiédet,mert igenis látnod kell,hogy mit teszel a másiknak,hogy elmenjen tőle a kedved.

Ha pedig a romboló ösztön elhatalmasodna benned,intézetbe mész,ahol majd visszafognak.

Én megmondtam engem is így neveltek,akkor rossz volt,most felnőttkorban jó,ez van,a romboló ösztönt nem fogom pártfogolni.De remélem nézed magad kívülről és tanuld meg kontrollálni magad.

Mondjuk az én nevelésem jobb,mint a szüleimé volt,mert ők értelem és észbeli magyarázatot nem adtak,csak kész és intézet és punktum.Én megpróbáltam rávezetni arra,hogy lássa magát kívülről és milyen érzés az a másiknak.

Szóval még addig sem jutottunk el,hogy valamelyik cuccát feláldozza,mostanra beválasztották a Diák Önkormányzatba az osztályból,annyira közösségi szellemű lett.

De én a kezdeti jeleket is igyekeztem letörni azonnal,nemhogy még elhatalmasodjon.38/N

2013. aug. 5. 14:18
 38/54 anonim ***** válasza:
én kétlem,hogy a hely megváltoztatná.Ott is találna olyanokat akik füveznek stb.Nem elköltözni kell,hanem a sarkadra állni,és a kezedbe venni a fiad nevelést.Elvinni elvonóra,pszichológushoz és ahova még kell.
2013. aug. 5. 14:20
 39/54 anonim ***** válasza:
Az anyja vagy itt is és Németországban is. Nem változna ott sem semmi, amíg Te nem változol, továbbra is ez a véleményem. Ott is pofán vág és elveszi a pénzed meg itt is, ha hagyod. Nem más emberek, nem a körülmények, nem a férjed vagy a haverok a felelősek! TE neveled (nevelnéd), nem? Németországban sem változna semmi, max. földrajzilag más a lakcímetek.
2013. aug. 5. 14:33
 40/54 anonim ***** válasza:
Akkotmr nem is "annyira" rossz a helyzet. Neked kene kezbevenni es nem benasmodni, szerintem Németországban az Apja nevelte, es azert vonzódik hozza, te meg csodálkozol, hogy nem fogad shot...
2013. aug. 5. 15:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!