Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek az apukák?

Miért ilyenek az apukák?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasgatom a kérdéseket annyi kamasznak rossz az apja (veri a gyerekét, sértegeti, alkoholista stb.) De miért ilyenek?
2013. júl. 29. 23:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
99%-ban nők írogatnak ide, és ők panaszkodnak... hadd ne legyen már reprezentatív a minta!
2013. júl. 30. 07:00
 12/17 anonim ***** válasza:
51%

Mert az apukáknak sem volt apukája. Mióta 1-2 generáció óta teljesen normális lett a válás, a csonka családok, vagy hogy nem az apa irányítja a családot, gyerekként ezek sehonnan nem kaptak semmilyen iránymutatást.

Néhány statisztikai adat:

A fiatalkorú öngyilkosok 63%-a apátlan családból érkezik.

Az apátlan gyerekek között az átlag ötszöröse az öngyilkosságok száma.

Az otthontalan vagy otthonról megszökött gyerekek 90%-a apátlan családból származik – az átlag 32-szerese.

A viselkedési rendellenességeket mutató gyerekek 85%-a apátlan családból származik – az átlag 20-szorosa.

Az indulati problémákkal küzdő nemi erőszakolók 80%-a apátlan családban nőtt fel – az átlag 14-szerese.

A középiskolából kibukók 71%-a apátlan – az átlag kilencszerese.

Az elvonókra járó fiatalok 75%-a apátlan családból érkezik – az átlag 10-szerese.

A javítóintézetekbe száműzött gyerekek 70%-a apátlan családból jön – az átlag 9-szerese.

A fiatalkorúak börtönének lakói között 85% apa nélkül nőtt fel – az átlag 20-szorosa.

És a végére ajánlom minden utánam válaszolni akarónak, vagy bárkinek aki meglátja, itt egy nagyon jó cikk az apátlanságról:

[link]

2013. júl. 30. 07:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem az apukám és a férjem is antialkoholista. Értsd: soha egyetlen kortyot sem isznak, még szilveszterkor sem! Nem azért, mert a feleségek tiltják, hanem mert nem szeretik az alkoholt. Mindketten végtelenül udvarias, igazi férfiak. Sértegetni, kiabálni egyiküket sem hallottam még, hosszú évek alatt. Észérvekkel vitatkoznak, ha arról van szó, de sosem sértettek meg semmivel. Ütni? A normális emberek, legyen szó akár nőről, akár férfiról, nem verekszenek. Egy bizonyos IQ szint felett van az embernek annyi szókincse és problémamegoldó rutinja, hogy nem kell üssön. Aki üt, saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. A gyerekeket verni pedig még szánalmasabb. A szülő csak azt ismeri be, hogy fogalma sincs, mit kell tegyen, hogy kell beszéljen, hát jobb híjján üt.
2013. júl. 30. 07:58
 14/17 anonim ***** válasza:
ami azt illeti én nem a GyK-s kérdésekre alapozok, de nem tudom miért ne lehetne ennek alapján is erre következtetni? Lehet, hogy itt 10 kamaszból 8nak az apjával van problémája, ami akkor is szomorú, ha egyéb statisztikát nézve nem így van... Én is sajnos ismerek a családomba egy alkoholista, mentális bántalmazó férfit, aki rettegésben tartja a családját, valamint egy alkoholista, fizikálisan is bántalmazó családfőt, aki végül öngyilkos lett. Ezen kívül egy nőről tudok, akitől a gyám elvette a gyermekeit. Ennek alapján /mármint a saját,tágabb családom/ a férfiak 50%-kal rosszabb szülők, mint a nők, de ez akkor sem jelent semmit. Az inkább a legnagyobb baj, hogy egyáltalán előfordulhat ilyen, és a családtagok soha semmit nem tudnak tenni, mert oda születnek és nincs hova menniük, a rendőrség meg egy nagy mamlasz, azt a férfit se ültette le, aki viperával kergette az élettársát, mondván, nem történt valódi bántalmazás. Még jó... :S
2013. júl. 30. 08:12
 15/17 anonim válasza:
Az én apám sokszor kiabál, rám szól szinte ok nélkül, de ez csak azért van mert ideges és fáradt, mikor hazajön a munkából. Szerintem a legtöbben csak túlreagálják az ilyen apróságokat. Az már más kategória, hogy veri is a gyerekét.
2013. júl. 30. 22:13
 16/17 anonim ***** válasza:

12: "hogy nem az apa irányítja a családot,"

Ez azért csípi nagyon a szemem, mert amíg régen a férfi eltartotta a családot a nő meg ellátta a háztartást, most a nő is igencsak ad bele a családi kasszába, még olyanok is vannak (pl. én), ahol jóval többet keres a férfinél. Náluk annyira keveset keresett a volt férjem, hogy azt mind megtartotta magának (kaja, márkás ruha, hobbik), én meg fizettem a számlákat, a gyerekekkel kapcsolatos minden költséget, bevásároltam, ő meg csak kifelé pakolt a hűtőből. A háztartás meg persze női munka.

Sajnos láttam pár hasonló családot, ahol a nő amellett, hogy a család pénzügyi egyensúlyához jelentősen hozzájárult még az otthoni munkák is rá maradtak.

Ezek után kellene a férfinek, az apának irányítani a családot?????

Ha a férfi a család feje, iránymutatója óhajt lenni, akkor teremtse meg az anyagi feltételeket, aztán anyuci meg tegye elé az ételt amit apuci által keresett pénzből vett, de amíg mi is ugyanúgy vagy még jobban hozzájárulunk a családi kasszához, addig mi is beleszólunk a család életébe.

2013. júl. 30. 22:34
 17/17 anonim ***** válasza:

16:

Elmondom mire gondolok.

Ahol nem az apa a családfő, ott az apából valószínűleg hiányzik a férfias, vezetői tulajdonság (talán az ő apja is ilyen volt) és akkor híján van egyéb férfias tulajdonságoknak is. Így a fiúgyermekét nem tudja férfias tulajdonságokkal nevelni. (A férfiasságot még gyorsan definiálom, mielőtt valaki ráugrik: Nem macsóskodást és agresszivitást értek alatta. Hanem például a család eltartását, határozottságot, önbizalmat, pozitív irányítói készségeket. Mert mint tudjuk a család egy érdekközösség, ahol elvileg minden családtag jól jár összességében.) Minden családban, ahol az anya hozta a döntéseket, a gyerekekkel nem volt minden rendben. Visszahúzódóbbak voltak, kevésbé aktívak, azt hitték a fiúk, hogy férfiként nincs semmi dolguk, hiszen nem irányítanak.

Te mindent jól mondtál. Igen, a férfi tartsa el a családot, ő teremtse meg a jövedelmek nagyobbik részét. Ezt teljesen jól mondod. És akkor lehet irányító. De ezt ne egy diktatúraként, vagy börtönként képzeld el a többi családtag számára, inkább mint egy hajót. Ahol a férfi a kapitány, a feleség pedig az elsőtiszt. Együtt hozzák a döntéseket, de az utolsó szó mindig a kapitányé. A legtöbb nő a domináns férfiakra bukik és a családokban akkor kezd eltűnni a szex legtöbbször, amikor anyuci nem kívánja apucit. Azt nem tudja miért, de ennek az oka legtöbbször az, hogy már nem néz fel rá, nem tiszteli, mert apuci nem hajlandó semmit csinálni.

2013. júl. 31. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!