Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák! Hogy mondhatn...

Anyukák, apukák! Hogy mondhatnám el a kislányomnak, hogy apa "nincs"?

Figyelt kérdés

2 hónapja váltunk el a férjemmel. Nem voltak veszekedések, ordítozások, egyszerűen megromlott a házasságunk. Többek között ezért sem értem, hogy miért viselkedik így az exem.

Kb másfél hónapja semmit nem tudunk róla. Kerestem, nem lehetett elérni, de még csak visszajelzést sem adott magáról. A 4 éves kislányunk folyamatosan kérdezgeti, apa hol van? Mit mondhatnék, mikor fogalmam sincs? Akkorát csalódtam benne, hogy nem érdekel, ha anyagilag nem akar támogatni, a gyerekemért a végsőkig megteszek majd úgy is mindent, még ha nagyon nehéz is lesz. De mit jelentsen ez, hogy jóformán válásunk óta 100%-ig hanyagolja a gyerekünket? Teljesen kiborít, ahogy látom, hogy a lányom szenved, nem érti mi zajlik körülötte, hogy hirtelen miért nincs apja?? Közös ismerősöktől azt hallottam, éli világát, bulizik, utazgat össze vissza. Nem különösebben bánt, azt csinál már, amit akar. De ez, hogy elérhetetlenné tette magát a gyereke számára iszonyatosan felbosszant. Mit tennétek? Elsősorban szülők véleményére lennék kíváncsi.

2013. márc. 9. 23:05
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
83%

Hát akkor megmondod, hogy apa elutazott, és messze van, nem tudni, mikor jön haza...

És még nem is hazudsz...

Az exed meg szégyellje magét!

2013. márc. 9. 23:11
 2/31 anonim ***** válasza:
4%

Hát szerintem mond neki azt, hogy apa elment. Az angyalokkal van.(Hiába nem halt meg). És azért nem jön mert az angyalok nem engedik az aput!

Valami ilyet, ha hisz az ilyenekbe... mert minél nagyobb lesz annál jobban meg fogja érteni a helyzetet.

Ha meg megkeresi a lányod, akkor "aput elengedték az angyalok hogy meglátogasson téged"..

Én ezt eltudnám képzelni.

Vagy csak simán mond el neki, hogy apa elhagyott minket, te sem tudod mikor jön.

Vagy ne beszéljetek róla, majd "megunja"...tudom csúnya szó, de majd egyszer beletörődik hogy nincs ott az apja...remélem érted mit akarok ezzel mondani, mert kicsit hülyén tudtam csak megfogalmazni.

2013. márc. 9. 23:11
 3/31 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon sajnálom... Nem ezt érdemli egyetlen gyerek sem.

Nem vagyok szülő, de ha a helyedben lennék, felkeresnék egy gyerekpszichológust, hogy adjon tanácsot, mivel teszed a legjobbat a gyereknek.

Tudod, annyi felnőtt boncolgatja egy terápiában, hogy anno elhagyta az apja, hogy nőként milyen önértékelési probléémái vannak...

Sok erőt!

2013. márc. 9. 23:15
 4/31 anonim ***** válasza:
94%

...kulfoldi munkat vallalt, ezert nem tud most hazajonni, viszont amint tud, siet hozza pl.

Amire torekedned kell, hogy eltereld a gyerek figyelmet, programokat csinalj, oruljon, kosd le a figyelmet, hogy minnel kevesebbet gondolkozzon. Elalvas elott szinten meselj neki megnyugtato, szep meset.

2013. márc. 9. 23:16
 5/31 anonim ***** válasza:
57%

Szia. Szerintem elég, ha az ő szintjén csak annyit mondasz neki, hogy apa elment, nem tudod pontosan hova, mert nem mondta meg, de reméled, hogy nemsokára majd hazajön. A volt férjed meg fogja ezt bánni majd, lehet hogy 5 év múlva, lehet hogy 10 év múlva, de az is lehet, hogy csak 20 év múlva. Ismertem két ilyen "apukát", mind a kettő megbánta, és kereste később a gyerekeit...

Én azt mondom, ne keltsd az apjának rossz hírét a gyerek előtt (elég ha Te tudod, milyen gáz), a gyerek ne úgy nőjön fel, hogy élből utálja az apját. (ez később még változhat).

Mást nem nagyon tudsze tenni. Azért gyerektartás ügyben fordulj a bírósághoz, ők majd előkerítik.. addig is megelőlegezik Neked a gyerektartást.

2013. márc. 9. 23:19
 6/31 A kérdező kommentje:
Én is valami külföldi munka, ill. elutazós "mesében" gondolkoztam. Azt semmiképpen nem fogom mondani, hogy az angyalokkal van az apukája.. Hála istennek le tudom kötni, nagyon sok programunk van, és leginkább lefekvésnél jön elő az "apu is jöjjön puszit adni" probléma. :S vagy, ha elmegyünk valahová és itthon készülődünk. "apu is jön?"
2013. márc. 9. 23:20
 7/31 anonim ***** válasza:
90%
5. vagyok. Ja még azt akartam írni, hogy egyik ovis-társunk apukája külföldön dolgozik, kb. negyedévente jön haza egy hétre, itt is nehezen viseli a kislány, de megértette, hogy apa külföldön dolgozik... esetleg ezt is mondhatod x ideig :)
2013. márc. 9. 23:20
 8/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Sosem nevelném az apja ellen, intelligensebbnek tartom ennél magam, meg persze nem mutatnám ezt a gyűlölködő viselkedésformát semmiképp a gyereknek.
2013. márc. 9. 23:22
 9/31 anonim ***** válasza:
91%
:) Nagyon jól gondolkodsz. Tényleg intelligens megoldás, sajnos a legtöbben azonnal a másik ellen nevelik a gyereket, pedig a gyerek később (sajnos) úgyis rájön magától majd, hogy mi is a valódi helyzet. MInden jót Nektek! :)
2013. márc. 9. 23:26
 10/31 anonim ***** válasza:
4%

Attól hogy nem jött be az angyalokkal van dolgos amit írtam, nem kellett volna lepontozni!!!!

Te kértél ötletet...

2013. márc. 9. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!