Anyukák, apukák! Hogy mondhatnám el a kislányomnak, hogy apa "nincs"?
2 hónapja váltunk el a férjemmel. Nem voltak veszekedések, ordítozások, egyszerűen megromlott a házasságunk. Többek között ezért sem értem, hogy miért viselkedik így az exem.
Kb másfél hónapja semmit nem tudunk róla. Kerestem, nem lehetett elérni, de még csak visszajelzést sem adott magáról. A 4 éves kislányunk folyamatosan kérdezgeti, apa hol van? Mit mondhatnék, mikor fogalmam sincs? Akkorát csalódtam benne, hogy nem érdekel, ha anyagilag nem akar támogatni, a gyerekemért a végsőkig megteszek majd úgy is mindent, még ha nagyon nehéz is lesz. De mit jelentsen ez, hogy jóformán válásunk óta 100%-ig hanyagolja a gyerekünket? Teljesen kiborít, ahogy látom, hogy a lányom szenved, nem érti mi zajlik körülötte, hogy hirtelen miért nincs apja?? Közös ismerősöktől azt hallottam, éli világát, bulizik, utazgat össze vissza. Nem különösebben bánt, azt csinál már, amit akar. De ez, hogy elérhetetlenné tette magát a gyereke számára iszonyatosan felbosszant. Mit tennétek? Elsősorban szülők véleményére lennék kíváncsi.
Hát jó, te tudod, nyilván nem akarsz ártani a gyereknek, de azért érdekes, hogy miért találjátok olyan furának, ha valakik együtt maradnak a gyerek miatt. Mikor nagyon sok ilyen történet, család van. Kizárt, hogy ne tudjatok róla.
Az is érdekes, hogy nem gondoltad, hogy ilyenné válik a férjed. Pedig sok ilyenről hallani, hogy válás után elfordul az apuka a gyerekektől, és lelép, nem igazán kíváncsi rájuk.
Na persze sokan úgy vannak vele, hogy velem ez nem történhet meg, csak mással. Pedig dehogynem, bárkivel előfordulhat.
Na ehhez csak annyit, hogy az én szüleim a gyerekek miatt nem váltak el... Hát, nem kívánom senkinek, én azt láttam otthon, hogy az a 2 ember teljesen külön, nem is együtt, csak egymás mellett éltek nulla kommunikációval, és bizony nagyon sok erőmbe került, amíg jómagam képes voltam normális párkapcsolatot kialakítani...
Azt gondolod, a gyerek nem érzi meg, ha baj van? Hogyne érezné meg! Gondolod, akkor nem sérül?
Elvált szülők gyermeke vagyok,ha nem bánod én is hozzászólnék.
Öcsém 1 éves volt mikor apánk elment én pedig 6.Nekem anyu elmagyarázta,hogy apánk már nem lakik velünk és ezt én meg is értettem.Öcsém viszont még pici volt,egy kis csoportos óvodás volt először rákérdezett arra,hogy neki miért nincs apukája mint a többi gyereknek.Ekkor anyu azt mondta,hogy nem tudja hol van és azt sem,hogy mikor jön vissza.Akkor ennyiben maradt a dolog,pár évvel később került sor egy nagyobb beszélgetésre a témához kapcsolódva,akkor elmondtuk neki,hogy mi a helyzet.
Az anyagi részét pedig ne hagyd annyiba,jelentsd föl rendőrségen,menj bíróságra.Minket anyu egy fizetésből nevelt fel,hidd el én tudom az milyen nehéz.Ha már magára hagyott titeket akkor viselje a következményeit.Sok kitartást és erőt kívánok a jövőben,remélem minden rendbe fog jönni!
Szia!
Szerintem semmiképp ne komplikáld túl ezt a dolgot majd a kislányoddal.Annál inkább belekeveredsz,és belezavarod.Egyszerűen elmondod,hogy apa most külföldön dolgozik,majd jön haza,és szeret.Aztán meglátod,hogy érinti,ha rosszabbul,mint gondolnánk,akkor mondasz valami megnyugtatót neki.pl.ez nem ellene irányul,hanem érte,vagy,hogy attól még nagyon szeret téged stb. Idővel meg úgyis megjelenik,abban biztos lehetsz.
Én arra lennék kíváncsi, hogy mi volt az a hatalmas indok, amiért el kellett válni? Azt mondod nem volt ordítozás, veszekedés...
Nem lett volna célszerűbb megjavítani a kapcsolatot? Főleg, ha gyerek is van? Hát ennyit ér az eskü, meg a közösen vállalt gyermek?
Szerintem nagy hiba volt egyből eldobni és nem javítani. Már ha így történt...
Tudom, tenni már nem lehet semmit, de hátha a jövőben hasznos lesz, amit ebből az esetből okulsz.
24N
Iszonyúan sajnálom az elvált szülők gyerekeit :(
Két felnőtt baromsága miatt szív a gyerek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!