Apukák ti dolgoztok, mostok, főztök, gyereket viszitek oviba, mosogattok, minden házimunkát elvégeztek?
2. Akkor a nők dolga, amikor a férfi eltartja a családot, a nő meg ezt megcsinálja, mert nem dolgozik, van ideje meg ereje.
De nehogy már mikor egy nő 8 (vagy akár több) óra munka után hazaesik még akkor álljon neki egymaga mindent csinálni. Ha ugyanannyit dolgozik, mint a férje, akkor milyen jogon szakadna rá minden munka?
Kérdésre válaszolva: gyerekkel sokat foglalkozok, amennyit csak tudok, fürdetek is, orvoshoz is elviszem, játszok vele. Házimunkában meg hát nem egyedül csinálom, hanem inkább együtt csinálunk mindent: pl. a párom ha mosogat én odaviszem neki az összes elmosandó dolgot,elrakom az elmosott dolgokat, kiviszem a szemetet, felsöprök, együtt rakunk rendet meg 7végén együtt takarítunk, elmegyek bevásárolni, meg hát ugye a kerti munkákat én csinálom. Főzés nálam kimerül a melegszendvics készítésben :D
29/F
Én gyerekem már kisiskolás, de mivel a párom (nem vagyunk házasok) Már a gyerek 2 éves volt amikor visszament dolgozni, és mivel én több műszakban dolgoztam, amikor pihenős voltam, vagy éjszakás akkor délelőtt amikor nem aludtam akkor elvittem a gyereket bölcsibe hogy a párom nyugodtan tudjon készülni, meg a főzést, takarítást is én csináltam ha akkor értem rá éppen, vagy az ügyeket intéztem. Mi a mai napig megosztjuk a munkát, ha itthon vagyok hétköznap pihenőn és ráérek akkor én végzem el a házimunkát. A mosást is elszoktam végezni, de a vasalást a páromra bízom inkább mert ahhoz nekem türelmem nincs.
Mi megosztjuk a munkát, aki épp ráér az csinálja amit kell, és mindketten dolgozunk normális munkahelyen.
Elnézést kérdező, valóban elnéztem a kérdést.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!