Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben hogy osztanát...

Ebben az esetben hogy osztanátok meg a házimunkát?

Figyelt kérdés
Adott egy házaspár.A férfi napi 8 órát dolgozik,a nő pedig rokkant nyugdíjas.Mindkettő kb. ugyanannyi összeget kap kézhez havonta.Ebben az esetben elvárás,hogy mindent a nő végezzen otthon?
2013. márc. 5. 15:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én véleményem az hogy ha valaki manapság megkapta a rokkant nyugdíjat akkor annak komoly oka van. Igazából örülhetne ha a nő tud valamit csinálni, és komolyan be kellene szállnia a férfinek a házimunkába is.
2013. márc. 5. 15:10
 2/17 anonim ***** válasza:
18%
Ez sz@r helyzet, de sajnos ha nem is mindent, de a nagy részét igen, mivel ő van sokat otthon. De ha a férfi csak lógatja a lábát a tévé előtt, az se valami korrekt. Én ezért fogok dolgozni még kölök mellett is.
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Én az egyenlő munkamegosztás híve vagyok, de egy hasonló helyzetben - ha a nő egészségi állapota megengedi - akkor azért neki kellene végeznie a több házimunkát. Azért egy lakás rendben tartása, főzés nem napi 12 óra, szóval szerintem bele kell férnie.

Viszont a férfitől is elvárható, hogy ne várja el a kiszolgálást, ha épp elfelé megy kiviheti a szemetet, visszaviszi maga után a tányért, stb.

4/17 anonim ***** válasza:
9%
Én elvárnám a nőtől, hogy elvégezze. Feltéve ha nincs ágyhoz kötve vagy ilyesmi, tehát a fizikai állapota megengedje a házimunkát.
2013. márc. 5. 15:11
 5/17 anonim ***** válasza:
71%

Ha a nő bírja, akkor napi 8 óráig igen, szerintem elvárható hogy ő végezze a házimunkát. Természetesen ha és amit nem bír, azt nem.

Ugyanis nem a pénzen van a hangsúly, hanem az egyenlő munkamegosztáson. Teljesen mindegy, ki mennyit kap, az sehogy sem igazságos, hogy a nő ugyanannyit dolgozik a háztartásban, mint a férfi, csak a férfi emellett még 8 órát lehúz a munkahelyén naponta.

2013. márc. 5. 15:14
 6/17 anonim ***** válasza:
15%
Úúú már megint lepontoztatok, jól van na, holnaptól semmilyen elvárásom nem lesz a női nemtől..
2013. márc. 5. 15:18
 7/17 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ milyen a nő egészségi állapota.
2013. márc. 5. 15:26
 8/17 anonim ***** válasza:
84%
Kornyezettanulmanyra lenne szukseg ahhoz, hogy hasznos valaszt lehessen adni, hiszen nem derult ki, hogy a holgy mennyire beteg pl.? Mekkora az az otthon, 2 szoba, vagy kertes hazrol van szo?
2013. márc. 5. 15:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez semmilyen esetben sem normális elvárás.

Értelemszerű hogy abban az intervallumban amíg a férfi dolgozik, a nő rendet rak. De ha a férfi hazaér, akkor legyen már oly' kedves legalább egy poharat elmosni maga után...

Én sajnos jelenleg munkanélküli vagyok.

Nálunk úgy néz ki a dolog hogy reggel felkelek, átszaladok a lakáson a porszívóval, felmosok, törölgetek, elmosogatok ha van mit, tehát szépen rendbe teszem a házat, mint valami bejárónő.

És itt elvégeztem a feladatom.

Hazajön a férjem, onnantól ő is segít mosogatni maga után.

Hétvégén munkamegosztás van.

2013. márc. 5. 15:47
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Én azt nem értem, hogy a kérdés szempontjából miért tartod relevánsnak a pénzt. Ennek semmi köze a dologhoz.

Jó lenne tudni, hogy mi miatt rokkantnyugdíjas. Anyukám például nagyrész pszichés dolgok miatt kapott rokkantnyugdíjat, ami nem akadályozta meg a háztartási teendők elvégzésében. Nyílván, ha nem tud normálisan állni vagy hajolgatni, akkor ez nehezebb.

Kedves kérdező: Pontosan milyen rokkantsága van az illető nőnek?

2013. márc. 5. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!