Ebben az esetben hogy osztanátok meg a házimunkát?
Én az egyenlő munkamegosztás híve vagyok, de egy hasonló helyzetben - ha a nő egészségi állapota megengedi - akkor azért neki kellene végeznie a több házimunkát. Azért egy lakás rendben tartása, főzés nem napi 12 óra, szóval szerintem bele kell férnie.
Viszont a férfitől is elvárható, hogy ne várja el a kiszolgálást, ha épp elfelé megy kiviheti a szemetet, visszaviszi maga után a tányért, stb.
Ha a nő bírja, akkor napi 8 óráig igen, szerintem elvárható hogy ő végezze a házimunkát. Természetesen ha és amit nem bír, azt nem.
Ugyanis nem a pénzen van a hangsúly, hanem az egyenlő munkamegosztáson. Teljesen mindegy, ki mennyit kap, az sehogy sem igazságos, hogy a nő ugyanannyit dolgozik a háztartásban, mint a férfi, csak a férfi emellett még 8 órát lehúz a munkahelyén naponta.
Szerintem ez semmilyen esetben sem normális elvárás.
Értelemszerű hogy abban az intervallumban amíg a férfi dolgozik, a nő rendet rak. De ha a férfi hazaér, akkor legyen már oly' kedves legalább egy poharat elmosni maga után...
Én sajnos jelenleg munkanélküli vagyok.
Nálunk úgy néz ki a dolog hogy reggel felkelek, átszaladok a lakáson a porszívóval, felmosok, törölgetek, elmosogatok ha van mit, tehát szépen rendbe teszem a házat, mint valami bejárónő.
És itt elvégeztem a feladatom.
Hazajön a férjem, onnantól ő is segít mosogatni maga után.
Hétvégén munkamegosztás van.
Én azt nem értem, hogy a kérdés szempontjából miért tartod relevánsnak a pénzt. Ennek semmi köze a dologhoz.
Jó lenne tudni, hogy mi miatt rokkantnyugdíjas. Anyukám például nagyrész pszichés dolgok miatt kapott rokkantnyugdíjat, ami nem akadályozta meg a háztartási teendők elvégzésében. Nyílván, ha nem tud normálisan állni vagy hajolgatni, akkor ez nehezebb.
Kedves kérdező: Pontosan milyen rokkantsága van az illető nőnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!