Túl sokat kérek a férjemtől azzal, hogy legalább maga után végezze el a házimunkát?
Még ha dolgozol is hétközben, a házimunka nagy részét esténként el tudod végezni te is. Sőt, még be is tudsz vásárolni. A hazahozott ruháit bedobod a gépbe, és magától kimossa. A koszo edényeit beéztatod, majd fél óra alatt elmosogatod. Ha nincs otthon hétközben, és hét végén sem, akkor mit kellene utána takarítanod?
Anyáink is ezt csinálták. Pedig akkor még nem voltak multik, ahol egyezerre megkaptak mindent. Sőt, sok helyen még kocsi sem volt, és cipelhették, amit vásároltak. Nem voltak háztartási gépeik, még is rendben tudták tartani a háztartást.
Még arra is volt idejük, hogy néha összejöjjenek a barátaikkal.
Csak jól be kell osztani az időt.
A pároddal pedig csináljatok szombaton vagy vasárnap délelőtt közös programot, ha a délután a haveroké.
Nyugodtan, nem veszekedve kellene ezt megbeszélnetek.
4-sel értek egyet. Ha annyira fontos lenne neki, h veletek is töltsön időt, akkor néha lemondaná a vasárnapi programot a haverokkal. Vagy azt mondaná, hagyd a fenébe a bevásárlást, most menjünk el ide meg ide, majd vasárnap megcsinálod, én meg vigyázok a gyerekekre. Szóval csak szervezés kérdése, h mindenki jól járjon.
Ne haragudj, lehet többet látok bele, mint ami, de olyan pasik szoktak így viszonyulni a családjukhoz, akik nem akarták a gyerek(ek)t, csak lettek. kész tények elé állították őket, h márpedig te apa leszel X idő múlva és pont. Vagy addig nyaggatták őket a gyerektémával, míg nagy kínjában rábólintott, de hát ennek meg is van az eredménye.
Kérdező, nálatok fennáll valamelyik eset? Mert akkor nem tudsz mit csinálni.
Két dolog. Egy. Tegyük most félre, hogy neked is vannak igényeid. Ha szombaton lennétek együtt a gyerekekkel négyesben, és vasárnap menne a haverokkal, akkor te vasárnap el tudnád végezni utána a házimunkát, nem? Ezt csak azért kérdezem, mert nem értem, hogy ha szombaton lehetnétek együtt és vasárnap úgyse, akkor miért így csinálod.
Kettő. Szerintem is így kényelmes neki. Az egy dolog, hogy mosol rá, ezt még én is bevállalnám. De nem mosogatnék utána. Maradjon csak ott a koszos edény, előbb-utóbb kénytelen lesz megoldani, ha már nincs több tiszta. Kosz van? Maradjon kosz. Szombat reggel szépen berakod a ruhákat a mosógépbe, beindítod, aztán elmentek négyesben valahova (vigyetek szendvicset, akkor nem kell főzni). Megjöttök délutánra, addigra kész a mosógép, akkor kiteregetsz meg ilyesmi.
Tehát nyilván elfogadhatatlan ez az állapot, de ez csak attól van, hogy hagyod. Mint amikor egy anya folyamatosan panaszkodik, hogy a fia rendetlen, de azért hetente kétszer rendetrak és takarít a gyerek szobájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!