Ebben az esetben hogy osztanátok meg a házimunkát?

Attól függ mennyire vagy rokkant.
Nagyim régóta rokkantnyudijas,ő mindig mindent megcsinált amit birt fizikailag.De bevásárolni,cipekedni nem birt,az nagyapámra maradt mindig 12 óra fizikai munka után.soha egy rossz szót nem szólt,hogy 12 óra nehéz munka után még vásárolgasson.Ha rosszabb volt az állapota,akkor mosott,vasalt,tergetett,főzött is.
Nem az orvosnak odadugott 20ezrestől rokkantnyugdijas.
Amit birsz fizikilag,annyit csinálj,többiben segitsen a párod.
Nekem az a véleményem,hogy nagyon is fontos a pénz ebben a témában,mert ha a férfi eltart,akkor természetes,hogy mindent megcsinálok,viszont ha nekem is van jövedelmem,akkor az egy kicsit más helyzet.Ilyen erővel nem voltam köteles kinyalni a valagát,boldogultam egyedül is a saját pénzemből és ha nem volt kedvem főzni,akkor nem főztem.
Ez a nyugdíj kiszolgáltatottá tett az első házasságom alatt.
Az egész úgy kezdődött,hogy a férjem ötlete volt a nyugdíj.Én dolgozni akartam,de fiatal voltam és engedtem az érzelmi zsarolásának.A betegséget nem szeretném álárulni,de nem súlyos fajta,csak a papírokon súlyosabban van feltüntetve,mert mondtuk,hogy nyugdíjhoz kell. (Nem mentális dolog.) A férjem munkaképtelennek tartott és gyereket sem akart.Ezek után depressziós lettem,mert nem dolgozhattam,de megismertem valakit,akibe nagyon beleszerettem és megbíztam benne.Azóta a férjem.Ő orvos és mellette dolgozhatok és babánk is lesz.Boldog vagyok.Ez már régi történet,csak egy előbbi kérdésről eszembe jutott.Kösz,hogy elolvastátok.

Több dologtól függ, pl. hogy mit enged meg a nő egészsége, milyen munkák vannak otthon (pl. ha vidéken laknak és télen fel kell vágni a fát, nem biztos, hogy ezt egy beteg nő könnyen meg tudja csinálni). Meg hogy milyen a kapcsolat. Ha szeretik egymást, szeretnek együtt lenni, hétvégenként, vagy ha nincs munka, a férfi is szívesen segít a házimunka egy részében, mert aztán több idő jut egymásra. Legalábbis nálunk így van.
Viszont egészében azért elvárható, hogy aki otthon van, azért a házimunka java részét magára vállalja, ha a fizikai állapota bírja.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!