Mit tegyek, hogy megértse az érzéseim?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy mostanában egyre többet veszekszek édesanyukámmal. A veszekedés fő forrása pedig a kistestvérem, aki autista. Egyszerűen elegem van már belőle, hogy mindig minden csak körülötte forog, én meg senkit sem érdeklek. Ne nézzetek telhetetlennek, mert egyáltalán nem vagyok az. Megértem, hogy neki sokkal több odafigyelésre van szüksége, mint más gyerekeknek, de már nem bírom. Ma annyira kibuktam, hogy megmondtam anyunak, hogy csak vele tud foglalkozni, engem meg semmibe se néz. Mindig az ő kívánságait lesi, én meg kit érdeklek.. és azt is hozzávágtam, hogy kivételezik, és nem tud gyereket nevelni. :(
Erre azzal jött, hogy szégyellem a testvérem, és azt mondta, hogy ha ilyen vagyok nem érdemlek meg semmit, és azóta hozzám sem szól. Ilyen nincs!!! Én imádom a testvérem, de nekem is jól esne egy kis törődés, főleg így a kamasz korszakban.
Mit tegyek, hogy megbocsásson, és megértse az érzéseim?
anyud is rosszul kezeli meg te is.
te kamasz vagy, normális hogy a fejéhez vágsz mindent, de nem helyes. anyukád részéröl is normális a sértödés de nem helyes.
szépen el kell neki mondani hogy vágysz az anyai szeretetre, hogy melletted legyen a nehéz kamaszkorban,attol hogy lassan felnösz még igényled a szeretetet.
ha jo a kapcsolatod anyuddal meg kell hogy értse.
ha kiabálsz vele és sérelmeket hozol fel azzal önzönek tünhetsz.én tudom hogy nem,emlékszem kamaszkoromban, ez segélykiáltás de föleg ha elsö gyerek vagy ez még uj anyukádnak és nem tudja hogy kezeljen.
Ez teljesen tipikus egy olyan családban, ahol van sérült és egészséges gyerek is.
Az a szörnyű, hogy mindenkinek igaza van...
Apa kint dolgozik külföldön, így sajnos elég ritkán jár haza.
Ebből adódóan ugye megvan mindenünk, de nekem nem ez a lényeg. Azt szeretném, hogy normális szülői kapcsolatom lenne legalább anyával.. De hiába mondtam én már neki szépen. Egyből előjön a sajnáltatós szövegeivel, hogy fogjam fel, hogy beteg a kistesóm. Én megértem, már mondtam.. de már belefáradtam.
Nem kell éjjel-nappal vele lenni, és nem közveszélyes őrült, ez így igaz.
De mindig az ő érdekeit nézi, mindenben!! Oda megyünk nyaralni, ahol neki jó, azt veszünk ami neki jó.. legutóbb a telefonomat is elvette, csak mert a tesóm azt kérte. A tesóm is csak hisztizik, anya meg ugrik. Mondtam is neki, hogy ha ezt látja, hogy egy kis hisztivel megkap mindent, ezt fogja csinálni.. Ezért vágtam hozzá, hogy nem tud gyereket nevelni. Aztán persze csak sírt.. De nem bántam meg!
ebben teljesen igazad van.Az a gond hogy ugyanazt csinálja vele mint a gazdag szülö a gyerekével mivel nem tud vele lenni az üzleti élet miatt. mindent megad neki. de ez nem jo modszer. Anyud a tesodat kárpotolni akarja mert beteg. Nyilván mindenkiböl ez jön ösztönösen de meg kéne értetni vele hogy ez nem jo nevelés még neki sem.Nem kéne betegként tekintenie rá,hanem a gyerekeként aki különleges. De ettöl még egyenrangu.
Ezzel csak azt fogja elérni hogy téged is elmar maga mellöl mert kétlem hogy ki fogsz tartani.Az a baj h ezt te nem tudod megváltoztatni anyáéd szemében csak egy hisztis önzö kamasz vagy. itt egy felnöttöl kell segitséget kérned, ,lehetöleg olyantol aki autista gyerekhez értö. hogy felnött mondja meg anyádnak hogy rosszul csinálja.kérj segitséget valami dokitol, pszichologustol ilyesmi. ha ö nem akkor hátha ajánl vkit akihez fordulhatsz. Anyudnak se ártana egy bezsélgetés ilyen szervekkel,mert bezárkozott magába és sajnáltatja magát hogy de beteg a gyereke beteg a gyereke beteg a gyereke.És igen igy számára nem létezel sajnos...Anyud is beteg...
A sajnáltatás az mindig is ment neki..
Köszönöm a segítséget, mégha nem is annyira biztató amit mondtál!
:'(
nincs mit, nem biztos hogy helyes a válaszom, de én igy látom a dolgot. sajnos nincs melletted apud aki helyretenné anyudat(már ha helyretenné)
gyanitom barátai sincsenek akiktöl tanácsot kérhetne.Biztos lenne egy két anyuka aki biztatná arra hogy rád is figyeljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!