Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Én is hibás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Én is hibás vagyok, tudom, de nem lehet úgy élni, ha valakit már nem szeretek és megjátszani az érzéseim.

Figyelt kérdés
Férjemtől szeretnék elválni. Elég sok gondunk van, de van két gyerekünk, akik még picik. Egyik gyerek volt csak tervezett, a második nem, de nem vagyok gyilkos, és anyagilag és belefért, megtartottuk, nem bántam meg Őt. Férjem közalkalmazott, keveset keres. Soha nem próbált meg munkát váltani. Mindig csak ígérgette, hogy megpróbál majd valamit csinálni,de még egy önéletrajzot se küldött el. Volt sok tapsztalata arra hivatkozik. Diplomáját nem fejezte be, és lassan ki is fut az időből. Megállt neki az élet. Én két gyerek mellett itthonról dolgozok, hogy megéljünk, és tudjunk valamit félre is tenni, és tanulok, hogy legyen jobb munkám, ha vissza kell mennem dolgozni. Mindig csak a szitkokat szórja rám, hogy milyen rossz anya vagyok,ami persze nem igaz. Csak néha fáradt vagyok már, és nem találom azonnal a lázmérőt, szóval nem olyan dolog amivel veszélyeztetem a gyerekem, mert mondjuk a lázmérő becsúszott a mikró mögé, amikor rátettem. A gyerekhez én szoktam általában éjjel felkelni, ritkán Ő. Ő vásárol be és elmosogat este egy adagot. Ezenkívül semmiben nem nagyon kérem a segítségét. De ezt is mindig visszahallom, hogy Ő mennyit segít. Már megváltozott teljesen az egyéniségem, mert kirohanásaim vannak vele kapcsolatban, mert annyira unom már a sok bántást, és elkezdtem visszavágni. Valóban szar alaknak tartom, mert nem vált munkát, amikor én megszakadok, mert stresszes a munkám nem is annyira sok. Mindig mindenre van kifogás, ha valamit meg kell csinálni, hogy miért ne most csináljuk. Falra mászom már tőle. A gyerekek viszont szeretik, de őket is állandóan csak cseszegeti, szereti őket, de mindig mindennek úgy kell lennie ami neki jó. Sokat játszik velük, de szerintem túl sokat fegyelmezi a nagyobbik lányt, ami már látszik is a gyereken. Hisztis nagyon és kiabál. Mindkét gyerekem szeretem, és ugyanúgy, de a férjem inkább a nagyobb lányunkat szereti jobban, mert a kicsivel több a gond. Sokat kel éjjel és elég nyafis most, mert jönnek a fogai. Családi programot szervezni nehézkes, főleg a férjem miatt, nem is a gyerekek miatt, neki semmi nem jó, mindennel van gond. Félek a válástól, mert féltem a két gyereket, és egyszerűen nem tudok már csendben maradni és mindent elviselni. Sokszor már ok nélkül is neki támadok én is a férjemnek, amikor csak segíteni akar, de valamit úgy mond, mert már minden mögött a rosszat látom. Minden válás ilyen nehézen születik meg, és ilyen csúnya?
2013. febr. 21. 00:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hű, a 80 %-át mintha én írtam volna pár évvel ezelőtt. Nálunk válás lett a vége, mert nem bírtam tovább, hogy minden rám nehezedik, anyagilag is 100%-ban, a házimunka, a gyerekek, ráadásul a hisztijei miatt nem tudtam semmit tervezni, barátokat áthívni..... Eleinte a kicsit szinte észre sem vette, pedig amikor becsúszott, akkor ő mondta azt, hogy ha akar, akkor jöjjön. Aztán volt, hogy jött haza a munkából, lelkesen mutatta a nagyobbnak, hogy hozott egy csokit neki, boldogan totyogott oda a kicsi is, erre láttam a férjem arcán a döbbenetet, hogy ja tényleg... ez is itt van... Aztán végül egyikkel se foglalkozott.

Úgyhogy pár év nyűglődés után elváltunk, most normális a helyzet, rugalmas a láthatás, nem mondom hogy nincs vita soha semmin, de nincs marakodás meg üvöltözés a gyerekek feje felett, eddig minden problémát megoldottunk. Egyszerűen nem tudtam vele már együtt élni.

Biztos mondják majd, hogy próbáld meg így meg úgy, de én azt látom magam körül, hogy ha nem ismeri fel mindkét fél hogy baj van, így nem mehet tovább, nem tudnak közösen megegyezni a szükséges változtatásokban és ezért nem tesznek közösen valamit, akkor az a kapcsolat menthetetlen.

Én akkor hiába kértem pl. a házimunkában való részvételt, ha már dolgozom, én tartom el a családot, én foglalkozom a gyerekekkel (vagy legalább velük játszott volna amíg összedobom a lakást) legalább valahogy vegyen részt, ő úgy gondolta, hogy ez hiszti a részemről. Most már persze rájött hogy mennyi teher volt rajtam és bocsánatot is kért az akkori viselkedése miatt, egyszer farolt is volna visszafelé, csak én közben belekóstoltam a balhé nélküli nyugodt estékbe, abba, hogy találtam valakit aki tisztel és természetes neki az, amiért a volt férjemnek könyörögni kellett.

2013. febr. 21. 00:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy leléptél és hogy találtál valaki mást. Nem vagy hibás, ő qúrta el, úgy látszik, nem illettetek össze. Ha meg már ilyen szinten megőrültél tőle, hogy minden tette mögött rossz dolgot feltételezel, akkor valószínű, sokat bánthatott és egy ilyen emberrel nem éri meg hosszú távon együtt élni, mert csak megőrülsz. És a gyerekeknek sem kéne egy ilyen nemtörődöm apuka.
2013. febr. 21. 05:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja bocs, összemosódott a kérdező válasza az 1-el a fejemben :D :D :D Szóval kérdező, hagyd ott és keress mást, jobban jársz te is és a gyerekek is, ha egy olyasvalakivel vagy együtt, aki mellett kiegyensúlyozott életed lehet. Mert a gyerekek megérzik, ha nem vagy boldog, nem hülyék azok.
2013. febr. 21. 05:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Első körben próbáljátok meg tisztázni a dolgokat, már csak a gyerekek miatt is.

Az én házasságomban is volt egy rettentő nagy krízis, egy borzasztó időszak, de sikerült megbeszélni a problémákat (ha nem sikerült volna megbeszéltük, hogy vége..). Nekem ott változott meg az életem, rájöttem, hogy a családom mindennél fontosabb. Lassan újra közeledtünk egymáshoz, es újra lett, mély erzelmekkelteli ölelés, közös programok, szeretet, szerelem. Pedig mi is nagyon mélyre kerültünk.

Szerintem egy eselyt meger meg ez!

2013. febr. 21. 07:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia. Lehet, helyre lehetne ezt még hozni. Nálunk is voltak gondok, de aztán nem váltunk, hanem megpróbáltuk rendbe rakni. Én pld. munkahely váltás ügyben megértem a férjedet. Én sok évig dolgoztam egy cégnél jó fizetésért. Aztán megszületett a gyermekünk. A céget felszámolták. Azóta már 3-4 helyen dolgoztam, de mindenhol volt valami xar a palacsintában.. Nem tudtak kifizetni, nem akartak kifizetni... 8 óra helyett 9,5-öt akartak velem dolgoztatni (óvodás gyerek mellett), lényeg a lényeg, most megyek KÖZALKALMAZOTTNAK fele fizetésért, de mostmár tényleg nyugalmat és békét akarok ezen a fronton (is)..

A férjem nem közalkalmazott, mégis nevetséges a keresete, de mi úgy vagyunk vele, hogy amig én sokat kerestem, addig megszereztük azt ami kell (autó, lakás, megtakarítás) mostmár inkább nyugalomban szeretnénk nevelni a gyereket. Még ha ilyen áron is, kevesebb pénzből.

2013. febr. 21. 09:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy helyre lehet-e még hozni. Attól félek a férjem ilyen egyéniség, hogy nem mer lépni, vagyis lusta hozzá. Félek, ha mindig kibékülünk, vagyis nem is békülés, hanem inkább megegyezünk valamiben, csak húzzuk és a végén arra jövünk rá elment az úgy az életünk, hogy nem voltunk igazán boldogok. Nem tudom...
2013. febr. 21. 12:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben a legjobb elválni, ha anyagilag ezután be tudod vállalni, hogy egyedül élj a gyerekeiddel.

Félted a gyerekeket. De hidd el, az sem lesz jobb a gyerekeidnek, ha úgy nőnek majd fel, hogy csak azt látják, hogyan gyilkolják szét egymást a szüleik.

A leírtak alapján ti már túl vagytok egy határon, amin túl jobb külön menni, és nem erőlködni a kapcsolatért.

Hadd idézzek tőled: "Valóban szar alaknak tartom." "Falra mászom tőle." "Sokszor már ok nélkül is neki támadok."

Ilyen súlyú kijelentések után én nem is gondolkodnék együtt maradáson.

Mintha egy idegen emberről írnád, nyoma sincs a szeretet, vagy a tisztelet érzésének.

Nem hiszem, hogy érdemes így egymás mellett lehúzni egy életet.

2013. febr. 24. 20:56
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Nálunk ugyan ez volt a helyzet, és sajnos nem is tudtuk megbeszélni, mert mindig azt mondta, hogy minden rendben. Viszont ha az lett volna, akkor nem megy félre és lesz egy másik kapcsolata. Én is húztam a gyerekek miatt, sőt felelőtlen voltam és még egy bébi jött,( akit persze nem adnám oda semmiért és imádom), de most betelt a pohár, így válunk. Ha előbb lépek és nem azt várom, hogy majd megváltozik, akkor talán kicsit könnyebb volna a helyzetem. Ebből csak annyit akartam kihozni, hogy előbb-utóbb bekövetkezik, mert sajnos az ilyen emberek- egyre inkább ezt látom- nem tudnak megváltozni. Mindig mindenben más a hibás és ő tud csak mindent jól csinálni, nem ismeri el azt, hogy igenis a másik a belét kidolgozza, mert nem csak a pénzt kell megkeresni, hanem a gyerekeket nevelni, háztartást vezetni. És ezek után még azt is elvárja, hogy tipp-topp legyen az ember. Talán ezért neki is tenni kellene valamit, mondjuk, hogy besegít a háztartásba és mindjárt másképp nézünk mi is rájuk.

2013. febr. 27. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!