Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Nem szeretnék még...

Mit tegyek? Nem szeretnék még egyetemre menni, de a szüleim hajthatatlanok.

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, szeretnék egy két éves OKJ képzést, ott informatika szakra menni, nem érzem magam elég szakképzettnek ahhoz, hogy a középszintű érettségi tudásommal egyetemre menjek programozói szakra. A szakma amire mennék CAD-Cam informatika, tehát tanulnánk szakmai angolt, programozást, stb., nagyon jó kiinduló alap lenne, és egy papírom is lenne róla ha elvégzem. A szüleim viszont már minden rokonnak elhíresztelték hogy én egyetemre megyek (felvettek eltére ik karra), már nézik is a koli lehetőséget (az OKJ képzés alatt melóznék, és nyáron is, hogy ne kelljen a koliba 0 ft-tal a kezemben menni), nagyon beleélték magukat. Én tudom magamról, hogy még korai lenne, és hiába vettek fel, nem jelent semmit. De a szüleim nagyon nem támogatnak hogy ne menjek.

Mit tegyek?

2013. júl. 26. 08:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj OKJ-ra.

Elárulom, hogy egyetemen azok sikeresek akik tanulnak. Ott azért tud programozni aki tud, mert nem akarja, hogy kib@sszák.

Aki OKJ képzéssel megtanul programozni, az meg azért tanul meg mert érdekli. Semmi értelme sincsen elmenni okj-ra. 2 év menne a levesbe plusz utána fizethetnéd az egyetemet.

Én a helyedben ráfeküdnék a programozásra alaposan még ebben az egy hónapban, esetleg egy magán tanár és akkor eltudnál startolni olyan alapokkal, amik valószínűleg biztosítják, hogy ne kaszáljanak el.

2013. júl. 26. 16:10
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
ja meg még annyit hozzátennék, hogy koliban biztosan lesz aki ért hozzá és segít, szóval nem lesz vészes nyugi. Csak legyél szorgalmas az első félévben, ne pedig bulizz állandóan, meg ne tanulj csak vizsgaidőszakkor mindent, mert úgy tényleg meghalsz :).
2013. júl. 26. 16:13
 23/26 A kérdező kommentje:

Dehogy bulizni mennék oda. És ki mondta hogy felvágós akarnék lenni? Én csak nem akarok kibukni, ennyi. :D

A matekra ráfekszem majd a nyáron, eléggé kijöttem a rutinból. Bízom a legjobbakban.

2013. júl. 26. 21:07
 24/26 habsburg válasza:
Tudod Te hany gyereknek nem finanszirozzak a szülei az egyetemet?! Ezert vagy dolgoznak es @-valkodnak erte, hogy tanulni tudjanak, vagy közepiskola utan befejezik tanulmanyaikat. Legy halas a szüleidnek! Es tünes arra az egyetemre!!!
2013. júl. 27. 10:33
 25/26 A kérdező kommentje:
Államilag támogatottra kerültem b
2013. júl. 27. 11:19
 26/26 anonim ***** válasza:
attól hogy állami elég sokban bent lesz ám a szüleidnek :D
2013. júl. 27. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!