Mit tegyek? Nem szeretnék még egyetemre menni, de a szüleim hajthatatlanok.
19 éves vagyok, szeretnék egy két éves OKJ képzést, ott informatika szakra menni, nem érzem magam elég szakképzettnek ahhoz, hogy a középszintű érettségi tudásommal egyetemre menjek programozói szakra. A szakma amire mennék CAD-Cam informatika, tehát tanulnánk szakmai angolt, programozást, stb., nagyon jó kiinduló alap lenne, és egy papírom is lenne róla ha elvégzem. A szüleim viszont már minden rokonnak elhíresztelték hogy én egyetemre megyek (felvettek eltére ik karra), már nézik is a koli lehetőséget (az OKJ képzés alatt melóznék, és nyáron is, hogy ne kelljen a koliba 0 ft-tal a kezemben menni), nagyon beleélték magukat. Én tudom magamról, hogy még korai lenne, és hiába vettek fel, nem jelent semmit. De a szüleim nagyon nem támogatnak hogy ne menjek.
Mit tegyek?

Szerintem is a szüleidnek van igaza. Nekem ugyan nem eltés, hanem bme-s tapasztalatom van, de az pont az, hogy előtanulmányok nélkül is meg lehet csinálni. Jó, én elbuliztam a dolgot, mert hülye vagyok, de így is egyetlen krediten bukott a dolog. Azt is úgy hoztam össze, hogy áprilisban jutott eszembe, hogy basszus valamit csinálni is kéne. De közben amúgy csináltam egy teljesen más okj-t is, ami rengeteg időt és energiát igényelt, és még így se volt gáz.
Arra viszont ne számíts, hogy az anyagot a szádba rágják, nyilván lesz amit leadnak, de alapvetően neked kell sok mindennek utánamenni. De ez nem is baj, ez a szakma erről szól.
Viszont ha az első évet rendesen csinálod, a második évtől már lesz módod dolgozni, és mondjuk nem feltétlen minimál órabérért :)

Én közgazdasági szakközép és bölcsész képzés után kerültem a programozás közelébe.
Voltak persze, akik már kicsit képzettek voltak, vagy nagyon... de nagyjából az elejétől kezdtünk mindent.
Nehéz, mert nem érdekel, mert inkább vagyok bölcsész, de megcsinálom, ha már idekerültem. Ha valakit érdekel is ez az egész, az könnyen tanulja.
És nem.. nem a prog a nehéz... a matek..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!