Mit tegyek? Nem szeretnék még egyetemre menni, de a szüleim hajthatatlanok.
19 éves vagyok, szeretnék egy két éves OKJ képzést, ott informatika szakra menni, nem érzem magam elég szakképzettnek ahhoz, hogy a középszintű érettségi tudásommal egyetemre menjek programozói szakra. A szakma amire mennék CAD-Cam informatika, tehát tanulnánk szakmai angolt, programozást, stb., nagyon jó kiinduló alap lenne, és egy papírom is lenne róla ha elvégzem. A szüleim viszont már minden rokonnak elhíresztelték hogy én egyetemre megyek (felvettek eltére ik karra), már nézik is a koli lehetőséget (az OKJ képzés alatt melóznék, és nyáron is, hogy ne kelljen a koliba 0 ft-tal a kezemben menni), nagyon beleélték magukat. Én tudom magamról, hogy még korai lenne, és hiába vettek fel, nem jelent semmit. De a szüleim nagyon nem támogatnak hogy ne menjek.
Mit tegyek?
Ha esetleg nem lenne egyértelmű, akkor OKJ képzés után is jelentkeznék egyetemre, csak akkor már szakmával, nyelvvizsgával (felsőfokúval, középfokú már megvan), és kiinduló pénzzel a zsebemben.
Olyan rossz ötletnek tűnik?
19/f
Azért, mert egy évet már jártam OKJ képzésre, viszont az teljesen más szakképesítés volt, és korán sem tetszett. Az inkább műszaki irányzat volt, de gyengén sikerült abban az évben az érettségim, és a 13. osztályban tettem ismétlő érettségit, hogy a 66%-os infómat 94%-ra húzzam fel, hogy egyáltalán felvegyenek. És hogy addig is kapják rám a szüleim a családi pótlékot, suliba járjak, tudjam magam képezni (nyelvet tanulni, stb.). A szak amit írtam, pedig idén indul először.
Az meg hogy elvettem valakitől a lehetőséget, ne haragudj, 305 pont volt a minimum határ, ennyit nem volt nehéz idén összevakarni, mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy jobban érettségizzen.
Nem hiszem, hogy a szüleid foglalkoznak avval, hogy "lógsz a nyakukon" az nekik fontosabb, hogy mielőbb célba érj.
És nagyon jól csinálják ezt, bárcsak az én szüleim is ilyenek lettek volna annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!