Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Nem szeretnék még...

Mit tegyek? Nem szeretnék még egyetemre menni, de a szüleim hajthatatlanok.

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, szeretnék egy két éves OKJ képzést, ott informatika szakra menni, nem érzem magam elég szakképzettnek ahhoz, hogy a középszintű érettségi tudásommal egyetemre menjek programozói szakra. A szakma amire mennék CAD-Cam informatika, tehát tanulnánk szakmai angolt, programozást, stb., nagyon jó kiinduló alap lenne, és egy papírom is lenne róla ha elvégzem. A szüleim viszont már minden rokonnak elhíresztelték hogy én egyetemre megyek (felvettek eltére ik karra), már nézik is a koli lehetőséget (az OKJ képzés alatt melóznék, és nyáron is, hogy ne kelljen a koliba 0 ft-tal a kezemben menni), nagyon beleélték magukat. Én tudom magamról, hogy még korai lenne, és hiába vettek fel, nem jelent semmit. De a szüleim nagyon nem támogatnak hogy ne menjek.

Mit tegyek?

2013. júl. 26. 08:18
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

Ha esetleg nem lenne egyértelmű, akkor OKJ képzés után is jelentkeznék egyetemre, csak akkor már szakmával, nyelvvizsgával (felsőfokúval, középfokú már megvan), és kiinduló pénzzel a zsebemben.

Olyan rossz ötletnek tűnik?

19/f

2013. júl. 26. 08:20
 2/26 anonim ***** válasza:
70%
Minek jelentkeztél,ha nem is akarsz menni?Elveszed attól a lehetőséget,aki tényleg ezt akarja csinálni.Oda kell állni anyudék elé és elmondani nekik ezt,amit te érzel és akarsz.Ha nem tudják megérteni ez van.
2013. júl. 26. 08:23
 3/26 A kérdező kommentje:

Azért, mert egy évet már jártam OKJ képzésre, viszont az teljesen más szakképesítés volt, és korán sem tetszett. Az inkább műszaki irányzat volt, de gyengén sikerült abban az évben az érettségim, és a 13. osztályban tettem ismétlő érettségit, hogy a 66%-os infómat 94%-ra húzzam fel, hogy egyáltalán felvegyenek. És hogy addig is kapják rám a szüleim a családi pótlékot, suliba járjak, tudjam magam képezni (nyelvet tanulni, stb.). A szak amit írtam, pedig idén indul először.

Az meg hogy elvettem valakitől a lehetőséget, ne haragudj, 305 pont volt a minimum határ, ennyit nem volt nehéz idén összevakarni, mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy jobban érettségizzen.

2013. júl. 26. 08:26
 4/26 A kérdező kommentje:
Jah igen, azért jelentkeztem, mert nem 100%, hogy visszavesznek OKJ képzésre, mert a 21. életévem betöltöm a 14. osztály kellős közepén. Így ha nem vesznek fel, kénytelen leszek fősulira menni, de valamit csinálnom kell, 1 évig nem lóghatok a szüleim nyakán.
2013. júl. 26. 08:27
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Tudod hogy az Okj-s tanfolyamok mekkora sz@rok ma Mo-on? Eltelik 2 éved a semmivel utána meg már bele fáradsz a sok tanulásba és már nem lesz erőd az Egyetemhez. Amúgy meg több önbizalmad is lehetne. Az egyetemen legalább komolyabb képzést kapsz.
2013. júl. 26. 08:33
 6/26 zsomkovacs ***** válasza:
100%
ELTE-IK-n a programozás miatt ne aggódj. Igazából a nulláról fogtok kezdeni. A programozás része szerintem annyira nem nehéz. A matematika viszont igen, úgyhogy inkább azon gondolkozz, hogy az fog-e menni.
2013. júl. 26. 08:35
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy a szüleid foglalkoznak avval, hogy "lógsz a nyakukon" az nekik fontosabb, hogy mielőbb célba érj.

És nagyon jól csinálják ezt, bárcsak az én szüleim is ilyenek lettek volna annak idején.

2013. júl. 26. 08:37
 8/26 A kérdező kommentje:
Van kitartásom és szorgalmam, ha megtanítják, meg fogom tanulni. Csak azt remélem, le lesz adva rendesen az anyag, hogy legyen miből megtanulnom, mert elég "középszintű" a tudásom, egy sima szakközépőiskolában érettségiztem.
2013. júl. 26. 08:38
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát mivel azt írod, hogy utána mennél egyetemre, nem értem miért mennél előtte OKJ-sra. Arról nem beszélve, hogy a munkábaállásod tolódik + 2 évvel, lassan 26-27 lennél, mire elindulsz a munkaerőpiacon. Én igazat adok a szüleidnek, az egyetemi végzettség jobb. És még mindig ott a lehetőség, hogy ha nem tetszik akkor kimaradsz az egyetemről, mert ha nem bírod, bármi áron ne csináld! De próbáld meg.
2013. júl. 26. 08:40
 10/26 A kérdező kommentje:
Rendben, megpróbálom. Csak szerettem volna önerőből fenntartani magam, még 22 évesen is a szüleimen fogok élni, és csak a nyári munkából lesz valamennyi pénzem.
2013. júl. 26. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!