Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam miért nem akarja...

A fiam miért nem akarja elfogadni az új barátnőmet?

Figyelt kérdés
Sajnos a feleségem 6 éve meghalt és még csak nemrég tudtam úgy ahogy túltenni magam rajta, bár vannak rossz napjaim. A gyerek (9 éves) halványan emlékszik az anyjára de nem akarja elfogadni a barátnőmet akivel már 7 hónapja együtt vagyok. Sokszor elmegyünk valahová hármasban, ő is próbál kedveskedni és ettől függetlenül szereti. Szerencsére megérti a helyzetét. Beszélgettem a gyerekkel, hogy mi nem tetszik neki és azt mondta, hogy nem akar másik anyát és sokkal jobb nekünk ketten, pedig nem is hanyagolom el és szerintem így sokkal jobb. Mindig bunkó vele, ha hárman vagyunk akkor valamikor nem is hajlandó kijönni a szobájából. Mi viszont szeretnénk ha összeköltözni, házasodni és ha úgy alakul még egy közös gyerek is jó lenne de azt meg nem szeretném, hogy a fiam ne érezze jól magát. Mit tehetnénk?

2013. júl. 22. 21:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Eddig csak te voltál az életében, és most úgy érzi más lett fontos nem ő. Szerintem majd az idő megoldja.
2013. júl. 22. 21:52
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem is az idő lesz a gyógyír. Még kicsi, meg fogja szokni az új helyzetet.
2013. júl. 22. 21:54
 3/14 A kérdező kommentje:
Azért 7 hónap nem olyan kevés idő, főleg egy gyerekéletében. Nem?
2013. júl. 22. 21:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Eddig te voltál neki meg az anyja emléke. Lassú folyamat lesz ez. esetleg vigyétek el gyerekpszichológushoz is, aztán ő majd segít nektek, meg esetleg mond egy-két jó dolgot hogyan fogadtassátok el vele a dolgot. Türelem, kitartás.
2013. júl. 22. 21:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

7 hónapja mutattad be neki?

Mondjuk szerintem nem sok az gyerek fejjel, egyáltalán.

2013. júl. 22. 21:58
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tehetnénk?"

Elviszed pszichológushoz.

Ezt a problémát nem mi fogjuk megoldani, és nagyon úgy érzem, hogy nem is Ti... ezt neki kell rendbe tenni szakember segítségével. Az emlékképei között kellene keresni a problémákat, vagy a felfogásával, a viszonyítási alapjaival, a környezetében látott mintákkal... ezek között lesz a ludas, de hogy melyik, az jó kérdés.

Vidd szakemberhez, és még lehet Nektek is menni kell, sőt még pár terápia is lehetséges..... ezt majd megmondja a szakember.

Sokba fog kerülni pénzügyileg, de megfizetődő, mivel ezek akkumulálódhatnak majd a fiad saját későbbi életében is, szóval most kell elkapni, amíg nem épül be a jellemébe véglegesen (és ugye jön majd a kamaszkor, amikor rossz irányba is elmehet ez).

2013. júl. 22. 21:59
 7/14 anonim ***** válasza:
29%
Én megértelek, de had mondjam meg őszintén hogy a gyereknek jogában áll eldönteni hogy elfogadja-e a nőt. Ha nem akkor ne erőltessétek.
2013. júl. 22. 22:10
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Ja meg jogába lesz eldönteni, hogy megy iskolába vagy sem.ű

Azért egy gyerekről beszélünk nem egy döntésre képes felnőtt emberről.

2013. júl. 22. 22:12
 9/14 anonim ***** válasza:
62%
Pontosan. Az iskola más az van. De azért had legyen már minden embernek jogába eldönteni akár gyerek akár nem hogy jóban akar-e lenni egy idegennel, aki az apjának csak becsöppent az életébe és nem ő az édesanyja. Igaz hogy gyerek és az apától érthető hogy szeretné hogy kedveljék egymást, nagyon drukkolok az apának hogy jó kapcsolat legyen a fia és a párja között! De én csak leírtam hogy a gyereket is meglehet érteni.
2013. júl. 22. 22:14
 10/14 A kérdező kommentje:
Megpróbálom akkor pszichológushoz vinni, bár ahogy ismerem nem sok mindent fog mondani szerintem. Nem szeret idegenekkel beszélni a dolgairól, érzéseiről. Nem akarok semmit erőltetni, próbálom megérteni őt is de én csak jót akarok neki ezzel, szerintem egy gyerek életében is fontos egy nő. Igaz kisebb korában kellett volna de képtelen voltam rá. Szerintem jó ha van egy anyja, még akkor is ha nem biológiai.
2013. júl. 22. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!