Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viseljem el az anyósom...

Hogyan viseljem el az anyósom viselkedését?

Figyelt kérdés
A barátommal csak hétvégenként találkozunk, és a két napból (hála az anyósomnak) jó ha egy fél napot együtt tudunk tölteni. Reggeltől estig sorolja a feladatokat a barátomnak, hogy ezt meg azt csinálja meg otthon. Én néha már feltudnék robbanni, ugyanis azért megyek, hogy együtt legyünk nem azért, hogy fenn üljek a szobájában amíg mindent megcsinál, amit kitalált neki az anyósom. Nincs 5 perc nyugtunk tőle. A másik amin kivagyok akadva, hogy a barátomnak van egy öccse, és ha van valami vitás kérdés, az anyósom mindig az öccsét védi és néha úgy beszél a barátommal, hogy legszívesebben beolvasnék neki. Az öccse a szent meg a jó, a barátom meg mindig a rossz és nem viselem jól, amikor bántják Őt. Mostanában már eljutottam odáig, hogy nem szeretnék menni hozzájuk, de nem akarom, hogy a barátom azt gondolja, hogy ezzel őt akarom büntetni, mert szó sincs erről. Szerintetek lesz olyan pillanat amikor megunja végre ezeket a dolgokat a barátom (mert én már nagyon unom, hogy ez megy minden hétvégén)? Ja és az anyósom háztartásbeli, apósom tartja el (életében kb. 5 évet ha dolgozott összesen) szóval lenne ideje megcsinálni a dolgokat, amikkel ugráltatja a barátomat szerintem. Miért van az, hogy az egyik gyerek a kedvenc a szent és sérthetetlen, a másik meg csak arra jó, hogy mindig mindent megcsináljon?
2013. júl. 22. 19:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát mivel lusta ahhoz, hogy megmozduljon gyalog vagy biciklivel, ezért igencsak ő használja legtöbbet az autót, így valakinek karban kell tartani, és az nem ő sajnos.
2013. júl. 22. 20:32
 12/15 anonim ***** válasza:
De milyen feladatot tud kiszabni rá mondjuk du. ötkor? Előadja, hogy pl. nyírja le a füvet olyankor, vagy szereljen autót? Öcsikének vannak feladatai, mert ha nincsenek, lehet kicseszésből csinálja az anyós. Elég nehéz elhinni, hogy másfél nap azzal megy el, hogy otthon gürizik.
2013. júl. 22. 20:39
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen jó példákat mondtál kedves utolsó. Vagy takarítsa ki a kocsit, amivel kb. csak a barátom nem jár, mindenki más igen. Ha vásárolni akar menni mi vigyük el, mert ő Pesten nem mer vezetni. Idén zöldség ültetés előtt ki ásta fel az egész kertet? A barátom. És még sok minden más… És sajnos hamar elmegy a nap.

Öcsikénél ha ott a barátnője az rendben van, hogy ők egy kanalat nem raknak arrébb, de nekünk szolgálatban kell állni reggelről estig. Öcsike szent, nem szabad rá csúnyán nézni sem. Ez van.

Köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 22. 20:54
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Hát, az úgy van, hogy egyelőre ők egy család, ti még nem. Ha a barátod ott él velük, akkor ezzel szentesíti ezeket a viszonyokat.

Gondolom, anyósjelöltöd nem csíp téged, ahogy te sem őt, ezek mindig oda-vissza működnek.

Szerintem az anyósod nyafkának és lustának tart, te pedig őt egy kitartott sárkánynak. Sosem lesz jobb, gondolom, folyamatosan áskálódik ellened, ha a fia anyuci pici fia, akkor sikerrel is járhat.

a.) Menjetek el néha hétvégenként valahová. Most már fillérekért lehet szállást foglalni 1-2 éjszakára, ennyi idősen, gondolom össze tudjátok dobni.

b.:) meg kell szoknod, amíg oda jársz hozzájuk, tervezzétek úgy, hogy szombaton 18-ig segítős szakasz van, utána viszont nyugi és békénhagyós.

2013. júl. 22. 21:40
 15/15 A kérdező kommentje:
Az a furcsa, hogy ez így megy a kezdetektől fogva és egész jól viseltem, és csak mostanában van ez bennem, hogy már elég volt. Köszönöm a jó tanácsokat neked is kedves utolsó hozzászóló :)
2013. júl. 22. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!