A párom megteheti ezt a gyerekeivel?
Figyelt kérdés
Van arra lehetőség, hogy a párom kizárja az örökségből az előző házasságából született gyerekeit?
Kérek mindenkit, hogy NE a helyzetet vagy a benne szereplőket kommentálja, hanem szigorúan a tényekre szorítkozva IGEN/NEM választ írjanak!
Köszi!
2013. júl. 20. 21:43
11/18 anonim válasza:
Kitagadás macera ,meg ha nincs jó indok nem is megoldható. Eltartási szerződéshez meg csak egy ügyvéd kell meg egy ember akivel megköti.
13/18 anonim válasza:
63-aska!
Azért mert a válasz NEM vélemény kérdése, hanem tény!
Ha nem ismered a jogod, akkor jobb, ha ilyen témában NEM adsz tanácsot!
Nem lehet csak úgy átíratni semmit senkire!
Két útja van:
-adásvétel: MEGFELELŐ ellenérték fejében! Nem lehet pl.: 10 Ft vételárral szerződést írni egy ingatlanról, mert színlelt szerződésnek számítana, ami semmis.
-ajándékozás: ez pedig ahogy írták megtámadható az örökösök részéről. Magyarán a törvény biztosítja, hogy ilyen módon ne lehessen kitúrni az örökösöket.
14/18 anonim válasza:
Igen, ki lehet zárni a gyerekeket.
15/18 anonim válasza:
81-eske: nem is úgy gondoltam, hogy egyik napról a másikra átíratja Jocó Marira a házat. Én nem tudom, miért kukacoskodsz, amikor csak megerősítettem az előttem szólót.
16/18 anonim válasza:
81-És ugye nem akarod megszabni, ki milyen témakörben adjon tanácsot? Azért mert nincs kiseg.gelt jogi diplomája valakinek, létezhet a való világban és lehet némi tapasztalata. Mondom ezt úgy, hogy immár csak és kizárólag az Andrássy úti ügyvédekben bízom, velük dolgozom, mert a többi... tudod.
18/18 anonim válasza:
apám sztem úgy fog engem kizárni az örökségből, hogy az új családja tagjaira íratja a vagyonát. lehet már meg is tette. mivel ez semmilyen formában nem támadható, így max egy lókukit kapok a popsimba miután eltávozik közülünk. mielőtt bárki azt hinné, h érdemtelen vagyok rá, jelzem, h inkább az apám érdemtelen arra, h apának nevezzem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!