Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti adnátok ennyi...

Szülők! Ti adnátok ennyi zsebpénzt a gyereketeknek havonta?

Figyelt kérdés

17/L vagyok, es semmi zsebpenzt nem kapok most. kitalaltam hogy megbeszelem szuleimmel hogy adjanak havi 30 000 ftot, es igy semmit nem kell nekem megvenni. mivel en eletmodot valtottam es kulon kajan elek ebbol vennem azokat a kajakat amit en eszek, ruhakat, cipot, gyujtenek magamnak laptopra, vagy telefonra, kozmetikus, fodrasz, osztalypenz.. tehat mindent, de anyuekkal elek azt kihagytam.

nem keresnek sokat, durvan 300 000ret havonta egyutt, vagy max 400 000ret, viszont igy akkor le a gond rolam

ti bele mennetek?

persze nem felesleges dolgokra koltenem el, csak ami fontos, tobbit meg felreteszem

#gcif
2013. júl. 19. 17:29
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
61%
Az, amit felsoroltál, havi 30-ból nem jönne ki, de zsebpénznek meg rengeteg. Persze attól is függ, mennyit segítesz otthon, milyen tanuló vagy, tényleg keresnek-e ennyit a szüleid, stb. Beszéld meg velük, de szerintem ne azzal kezd, hogy kérsz havi 30-at, hanem az étrended felől közelítsd meg a dolgot.
2013. júl. 19. 19:18
 32/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem adnék, akkor sem ha lenne. Azt állítod, 17 éves vagy, itt a nyár, menj el dolgozni. Én is a Mekiben kezdtem, ahogy sokan mások. Tanuld meg a pénz értékét.
2013. júl. 19. 19:38
 33/40 anonim ***** válasza:
82%

En szerintem beleegyeznek,ha a fiam ezt kerne a jovoben.

Egy honapra biztosan engednem,es ha latnam,hogy nem feleslegesen kolti a penzt,akkor folytatnank is.

Bar ketlem,hogy ennyibol mindent kihoznal,az otthoni etkezesedet biztosan nem fedezne,de ha a tobbit emlitett dolgot valoban sikerulne ennyibol kihozni akkor mar sporolnak is a szuleid:D

Most biztos lesz aki engem is letamad,de en joval tobbet koltok a fiamra havonta,bar o meg altalanos iskolas,igy nem az osszeget kapja meg a sulis bufe penz kivetelevel.

Ha 17 evesen sikerulne 30ezer Ft-ot igy beosztania ahogy te leirtad,kimondottan orulnek is neki:)

2013. júl. 19. 20:00
 34/40 anonim ***** válasza:
83%

Kéredző, a 30 ezerből fizeted minden kiadásod, kaja, nasi, ruha, és a rezsi rád eső része is? Meg esetleg a szórakozásodat?

Aki meg a 700 ezret írta, hogy annyit keresnek a férjével, hát az szerintem egyáltalán nem mérv adó...az emberek többsége annál jóval kevesebb pénzből él!

2013. júl. 19. 20:14
 35/40 anonim ***** válasza:
74%

A szüleid keresete nagy összeg. Te nem vagy tisztában ezzel. Mi 3an élünk meg (kisgyerekkel) havi 190 ezerből úgy, hogy semmit nem tudunk félre tenni, éppen hogy kijövünk. Nem adnék neked ennyi zsebpénzt. Kevesebbet, talán 10.000.- hogy megtanuld kezelni a pénzt. Én ennyi idősen már melóztam, előtte 5.000! zsebpénzt kaptam. Abból is megtanultam gazdálkodni. Tudtam, hogyha a hónap elején elkúrom, akkor a hónap végén nem lesz miből elmenni egy moziba mondjuk.

Egyébként sem tudnád a felsoroltakat fizetni ennyiből...

2013. júl. 19. 21:02
 36/40 anonim válasza:
74%
én se adnék ennyit. én 20évig éltem úgy hogy nem kaptam semmi zsebpénzt igaz soha nem is beszéltem a szüleimmel erről mert meg voltam anélkül is. ha valamire kellett akkor kértem tőlük és szívesen adtak is. nekünk akkoriban a szüleim 2en kerestek meg 180ezret szóval a te szüleid nagyon is jól keresnek. most a párommal élek és anyósommal de 3keresete nincs 300-400ezer. szóval mondható hogy ti a gazdagi körben jártok.
2013. júl. 19. 21:35
 37/40 anonim ***** válasza:
14%

Na, most minek jöttök ide egymás alá licitálni, hogy ki mennyire sikertelen pénzügyileg? Ez nem válasz a kérdésre.

Kérdező, beszéld ezt meg nyugodtan a szüleiddel. Ne az itteni "jajdeszegényvagyok-hatanélünkszázezerből" típusú válaszokból akarj erőt meríteni, már csak azért sem, mert hiába írják százan, hogy adnának, ha a szüleid nemet mondanak és fordítva..

2013. júl. 19. 21:47
 38/40 anonim ***** válasza:
84%
400 ezer neked nem sok? ...látom neked se kellett még nélkülöznöd
2013. júl. 19. 21:54
 39/40 anonim ***** válasza:
75%

Az a gond, hogy a Kérdező elszólta magát az egyik válaszában.

"Az elején persze elmenne cipőre meg ruhára".

Nevetséges vagy Kérdező. Semmi mást nem akarsz, csak költekezni, plázázni, divatozni. Ha kapnál havi 30 ezret, csak ruhára, szórakozásra költenéd, kajára tuti nem. Na, meg szerintem méregdrága kozmetikai cikkekre, mert gondolom ezeket most nem kapod meg. Havi 30-ból te a büdös életben nem vennél laptopot, telefont. Na, meg még az osztálypénzt is te fizetnéd. Persze, persze..

Ha egy normális laptopot szeretnél, ami nem gagyi, az legyen legalább 150 ezer, de az is csak akciósan. Akkor 5 hónapig egy fillért nem vehetsz el a 30 ezredből, semmi másra nem költhetsz. Erről ennyi, neked simán kifolyna a plázákban a pénz a kezedből!

2013. júl. 20. 10:08
 40/40 anonim ***** válasza:
65%
Én adnék, ha megtehetném, de csak mert ennyit én is kapok. Bár nem konkrétan pénzben, az kb. 10-20 ezer havonta, de mellé ruha, cipő, kozmetikai cucc simán megvan 30. Mondjuk én a zsebpénzemből fizetem pl a nyelvtanárt, akihez járok. Aki itt leszól, az szimplán irigy. Ha én megtehetném, akkor segítenék ennyivel, de ez persze anyukádéktól is függ.
2013. júl. 20. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!