Adnátok olyan MÁSODIK nevet a gyereketeknek amitől a "falnak mentek", de az apuka családjában hagyomány?
Nagyon nem vagyok kibékülve a Hunor névvel, de náluk hagyomány az, hogy megkapják a fiúk második névként. Üknagypapája neve volt, az ő fiai is megkapták, az övéik is és így tovább. Nincs bajom a hagyománnyal, egyébként is csak egy "dísz", csak maga a név nagyon nem tetszik. Bár a párom neve után is ott van, és nem lett tőle bajom, de az hogy önszántamból adjam a gyerekemnek ezt a nevet kicsit más.
Ő egyébként nem ragaszkodik hozzá, szóval csak a család miatt adnánk ezt a nevet.
A másik problémám, hogy a vezetékneve is elég magyaros, a keresztnév is amit választottunk (Levente) is magyar.. Nem tudom nem e lenne ez már így túl sok. Ennyire "nagy magyarok" nem vagyunk :)
A Levente nagyon szép név, és a Hunor is. :) Úgyhogy nekem ezzel nem lenne bajom. Én a 2 keresztnévtől szoktam falra mászni, nem igazán értem az okát, nekem pld. csak bosszúság, hogy két keresztnevem van, a gyerekem már csak egyet kapott. :)
Azért ha ez hagyomány nálatok, akkor nem illik megszakítani. Végül is a Hunort úgyse fogjátok használni, csak majd ő, végül is minden hivatalos helyen, iraton, stb. írnia kell azt is.
Lehet valóban igaz, hogy nem kellene megszakítani ezt a hagyományt. Lehet a kisfiam is tetszik majd, és ha mindenki Hunor lesz körülötte akkor lehet éppen azt kérné rajtam számon hogy ő miért hagytuk ki a "buliból"
(A Nimród egyébként tetszik:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!