Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem lehet látni...

Csak szerintem lehet látni egy kisgyereken hogy gonosz lesz?

Figyelt kérdés

a csapkodós mindent leverős babákból gonosz emberek lesznek szerintem..

van erre példám 35éves vagyok, ismerek olyat akit láttam babaként..egy olyan lány lett belőle aki mindenkinek árt, megszégyenít nála szerencsétlenebb embereket, lenéz mindenkit..

én valahogy már kicsi korában és ódzkodtam tőle..mert láttam a szemében valamit ami unszimpatikus volt..

2013. júl. 7. 10:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
38%
Ez nem igaz. Amelyik gyerek csapkodós, mindent levert, azt rosszul nevelik a szülei. Nem fegyelmezik meg időben. Természetes, hogy felnőtt korára sem fog megváltozni.
2013. júl. 7. 10:05
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Mit jelent nálad a baba? Mert a fiam 10 hónapos, mindent csapkod és egyik tárgyhoz a másikat üti mert hangja van. Felfedezi a világot. Ha pedig valaki gonosz lesz, az nem az ő hibája, hanem a szüleié. Nevelés kérdése az egész.
2013. júl. 7. 10:08
 3/19 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem is lehet benne valami. Hisz minden ember születik egy alaptermészettel, ami ha nincs kordában tartva, nem tanítjuk meg a gyerekeinket arra, hogy az indulatait az érzéseit tudja szabályozni valamennyire akkor ilyen emberek lesznek belőlük... :(

Pl.: A párom nem lett korlátozva, nem kellett elmagyarázni semmire, hogy mi, miért jó mégis jó és normális ember lett belőle. Neki ez az alaptermészete.

Egy másik gyereknek ugyanúgy mindent megengedtek a drága szülei és eléggé elkanászodott felnőtt lett belőle.

24/N

2013. júl. 7. 10:08
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekem 3 éves, szeret még mindig mindent leverni, de egyébként jószIvű, mindig mindenkit mindennel megkInál, mindenkit puszilgat. Nem a csapkodáson múlik. Inkább a nevelésen és a környezeti hatásokon.
2013. júl. 7. 10:23
 5/19 anonim ***** válasza:
67%
Nekem ha valakire azt mondják, hogy gonosz olyan mintha egy meséről lenne szó. Gonosz az szerintem csak a mesében létezik.
2013. júl. 7. 10:25
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeknek van destruktív korszakuk. Ez tény. Odacsapnak, levernek dolgokat. Élvezik a hangokat, amik a dobálással járnak. Ez életkori sajátosság. Kinél jobban, kinél kevésbé, de mindegyiknél megvan. Akkor a te logikád szerint mindenki gonosz lesz.

Viszont én is azt mondom, hogy vannak gonosz gyerekek, bárki bármit mond. És ez sokszor nem a nevelésen múlik. Ilyenek és kész. Nem lehet megváltoztatni. És nem feltétlen nevelés kérdése, mert a testvérek sem egyformák, akiket ugyanazok a szülők nevelnek.

2013. júl. 7. 10:27
 7/19 A kérdező kommentje:
főleg azokra gondolok aki mindent összetör, pl ilyen "terrorizáló" gyerekek, aki összetöri a régi játékát hogy addig hisztizzen amíg nem kap mást. ez tipikus ilyen akaratosság, ezt ha felnőttkorára pozitívan hasznosítja akkor talán jó lehet, (céltudatos, kitartó lesz stb) de a legtöbben sajnos ilyen mindenkin átgázoló , törtető , önzők lesznek
2013. júl. 7. 10:36
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nevelés, családi minta kérdése. De simán lehet az is, hogy egy nem felismert aspergeres csajhoz van szerencséd, aki magáról sem tudja, hogy aspi.
2013. júl. 7. 10:45
 9/19 anonim ***** válasza:
50%
Azokból lesz gonosz felnőtt akik állatokat kínoznak meg behugyoznak. Jó eséllyel gyilkosok vagy erőszaktevő lesz belőlük.
2013. júl. 7. 10:46
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát én 3 éves kisgyereket még nem ítélnék el, hogy gonosz lesz, de tényleg mindeninek van egy alap természete. Mi sokan voltunk testvérek és mégsem vagyunk ugyan olyanok. Ha már egy alom kiskutyán is észre lehet venni különböző személyiségjegyeket (vannak bátrak, dominánsak, játékosak, szófogadóak és rosszcsontok) addig ne várjuk el, hogy az ember gyerekek ne legyenek különbözőek. A neveléssel rengeteget lehet változtatni, de ehhez megfelelő szülők kellenek. Lehet, hogy az a lány más szülőkkel nem szégyenítene meg minden második embert.
2013. júl. 7. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!