Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Két vagy több gyerekes szülők!...

Két vagy több gyerekes szülők! Őszintén, van a gyermekeid között kedvenced?

Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 12:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

miért olyan nehéz elfogadni,hogy vannak szülők-akiknél tényleg nincs kedvenc?

Én ha akarnám sem tudnám kiválasztani,hogy ki a kedvencem.mert mindegyiknek vannak jó és rossz tulajdonságaik.

2013. jún. 20. 15:54
 22/28 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó, de lehet, hogy a gyerekeid nem úgy érzik. Szóval hiába nincs kedvenced, ha az egyik gyereked egy kis apróság miatt úgy érzi, hogy a másikat jobban szereted, és a másik is ezt hiheti a testvéréről. A testvérféltékenység létező jelenség, nagyon nehéz elkerülni, s csak tudatos odafigyeléssel megy. Nálunk pl. karácsonykor eltörött a mécses, mert mindketten legót kaptak, azonos értékben, csak az egyikből, amit összeraktunk cucc, kicsit nagyobb volt, mint a másik, ezért aki a kisebbet kapta, ott hüppögött nekem, hogy amaz nagyobb... Pedig ő is ugyanúgy játszhat vele, akár egyedül is.
2013. jún. 20. 19:19
 23/28 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó, de lehet, hogy a gyerekeid nem úgy érzik. Szóval hiába nincs kedvenced, ha az egyik gyereked egy kis apróság miatt úgy érzi, hogy a másikat jobban szereted, és a másik is ezt hiheti a testvéréről. A testvérféltékenység létező jelenség, nagyon nehéz elkerülni, s csak tudatos odafigyeléssel megy. Nálunk pl. karácsonykor eltörött a mécses, mert mindketten legót kaptak, azonos értékben, csak az egyikből, amit összeraktunk cucc, kicsit nagyobb volt, mint a másik, ezért aki a kisebbet kapta, ott hüppögött nekem, hogy amaz nagyobb... Pedig ő is ugyanúgy játszhat vele, akár egyedül is. Az ilyen apróságok miatt fordulhat elő, hogy hiába szereted mindkét gyerekedet ugyanúgy, a gyerekeid nem ezt érzik. Meg persze van olyan szülő is, aki tényleg jobban szereti, vagy jobban kedvez valamelyik gyerekének. Akár tudatosan, akár nem tudatosan, de ezzel árt a másiknak és a testvérek kapcsolatának is.
2013. jún. 20. 19:22
 24/28 anonim ***** válasza:

a testvérféltékenység az teljesen más eset. ez nyilván előfordul rendszeresen.

DE ettől én még tudom magamról,hogy én tényleg nem szeretem egyiket jobban a másiknál..

2013. jún. 20. 19:27
 25/28 anonim ***** válasza:
62%

a szüleinknél és nagymamámnál nincs kedvenc...másképp bánnak velünk, a személyiségünkhöz igazodva...de ha vmit elkövettünk egyforma volt a bünti...ha jok voltunk vmiben egyforma a dicséret...egyforma anyag támogatás stb

de a nagy családban azért kimutatkozott...vkinél én voltam a kedvenc...vkinél a hugom...ez egyértelmü volt mmindig :)

2013. jún. 21. 09:10
 26/28 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem szülő, hanem gyerek vagyok, de nálunk érezhetően megnyilvánul. A szüleimnek a húgom a kedvence. Az apai nagymamámnál én vagyok a favorit, az anyai nagymamámnál pedig az unokatestvéreim (és a nagynénémet láthatóan jobban szereti, mint anyámat).

16/L

2013. jún. 22. 23:24
 27/28 anonim ***** válasza:

Barátomnak van egy nővére és egy bátyja, a két srác elmondása alapján mindig a lány volt a kedvenc. :D (Mondjuk nekik lehet ez onnan jött, hogy a két fiú gyepálta egymást, amiért le lettek szidva, a kislány meg jó gyerek volt, őt nem "nevelték" :DD )

Másodunokatesóméknál már durva a helyzet, a fiatalabbik fiú az okos-ügyes mindig, a bátyját már el is zavarták otthonról.

2013. jún. 22. 23:37
 28/28 anonim ***** válasza:
Én nem szülőnél, hanem nagypapámnál vagyok kedvenc, de nem szokott vita lenni belőle. Én vagyok vele a legtöbbet, picinek is így volt. Együtt jártunk focizni, nagyon hasonlítunk egymásra természetben. Érdekes, hogy az egyetlen fiúunoka sem nagyon "férkőzött" kettőnk kapcsolatába, bár őt is imádja, de ennyire nem közeli a kapcsolatuk. Persze ez fizikailag nem nyilvánul meg, tehát pl. anyagiakban, mindannyian egyenlő részben kapunk, de ha valami baj történik, vagy öröm, arról én tudok először ötünk közül.
2013. jún. 23. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!