Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Két vagy több gyerekes szülők!...

Két vagy több gyerekes szülők! Őszintén, van a gyermekeid között kedvenced?

Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 12:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%
Utolsóra: mi 3-an vagyunk testvérek, a nővérem a kedvenc, ez minden téren megmutatkozott. De anyukám azt mondja erre, hogy nem ő a kedvence, csak neki többet kellett segíteni, hogy talpra álljon, mert önállótlanabb, felőlem meg nyugodt, ezért kevesebbet segít. Hát... :D Valójában ha nővéremet is olyan keményen fogja anno, mint engem, akkor neki se kéne annyit segíteni.
2013. jún. 20. 12:47
 12/28 anonim ***** válasza:
69%
8-asra reagálva. Igen én is észrevettem, hogy a kedvenc gyerekek ilyenkor eltűnnek. Nekik valamiért nem tűnik fel, hogy Ő kapott csokit, vagy repetát a vacsiból, de a testvére nem (pedig lehet, h szerencsétlen letizanhatozta a napot és fele pénzét hazaadja!). Kedvenc gyerekek se fognak írni! 2-es, 4-es, 9-es voltam!
2013. jún. 20. 12:48
 13/28 A kérdező kommentje:
Pedig ez egy anonim oldal :) Mondjuk, nyilván nekem sem újdonság, hogy álszentek az emberek. Még itt is :D de azért, hátha lesz, aki lát a kérdésben rációt és vállalja is.
2013. jún. 20. 12:50
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

Nekem nincs gyerekem, viszont hallottam egy kollégámat, aki két lányának hétvégi apukája:

16-17 év körüli lányok. Bár imádja mindkettőt, a beszédéből kivehető, hogy a szebbiket jobban szereti!

Persze ettől még nem kivételez vele, nem ad neki többet, de úgy tudat alatt jobban szereti, ez nagyon látszik.

Hát az egyik lány tényleg sokkal szebb, az anyjára hasonlít. A másik őrá, szóval az apára, ráadásul szemüveges is. Viszont rá mondja, hogy okosabb is, mint a szebbik lánya...

Érdekes.

2013. jún. 20. 13:01
 15/28 anonim ***** válasza:
64%
En kedvenc gyereknek erzem magam :) Noverem is igy gondolja. Persze a nagyszulok reszerol o volt a kedvenc. Es o is igy gondolja :) A szuleimnel valoszinuleg azert, mert kesoi gyerek vagyok, 10 evig vartak ram.
2013. jún. 20. 13:16
 16/28 anonim ***** válasza:
70%

Nekem csak egy gyermekem van, őt imádom. Szeretnénk kistesót és csak remélni tudom, hogy ugyanígy fogom szeretni őt is.

Egyébként az ismerősöméknél van három gyerek, a legnagyobbnak vettek lakást, őt támogatják a másik kettő meg boldoguljon ahogy tud. És még rájuk haragudnak, hogy szóvá merik tenni.Ezt soha nem fogom megérteni náluk.

2013. jún. 20. 13:19
 17/28 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a szülők többnyire észre se veszik, hogy nem azt közvetítik a gyerekek felé, amit mondanak. Tehát a "mindkettőtöket ugyanannyira szeretlek" nem feltétlenül érvényesül a gyakorlatban. Nálunk pl. az anyósom azért szereti és ajnározza jobban a sógoromat, mint a férjemet, mert a férjemet az apjuk szerette jobban, s ezért úgy érezte, hogy ez az űrt be kell tömnie a nagyobbik fiánál. Igen ám, csak a szülők elváltak, apuka több, mint 20 éve lelépett és az anyósom változatlanul jobban tutujgatja a nagyobbik fiát, a férjem meg bármibe kezd, az anyja közli, hogy "úgyse sikerül, mert bátyád is hogy járt". Ő ezzel segíteni akar, de nem látja, hogy nem segít. Aztán, amikor kiállok a férjemért, mert pl. ilyet mond az anyja, én meg közlöm, hogy "dehogynem fog neki sikerülni, nagyon ügyes, hadd próbálkozzon", akkor az anyósom a szememre hányja, hogy minek védem a férjemet a saját anyjától. Pedig már megbeszéltük ezt, és az anyósom tudja, hogy ezt nem kéne, de már teljesen megszokta, automatikusan leteremti a férjemet, bármit is csinál, mintha óvodás lenne. Szerencsére nem élünk vele, úgyhogy ez csak átmeneti, gyorsan múló rossz kedved eredményez nála, s nem totális letargiát. De sok szülő nem gondol bele abba, hogy amit fél vállról elereszt, az milyen rosszul is eshet a gyereknek, még akkor is, ha a gyerek már elmúlt 30. 26N
2013. jún. 20. 13:19
 18/28 anonim ***** válasza:
61%
Hát azt nem mondanám, hogy kedvenc de igaz, hogy az egyikkel több időt töltök. Két lányom van, az egyik 8, a másik 5 éves. A nagy inkább az anyukájával van, a benti dolgok érdeklik jobban de a kicsi az szinte ugyanolyan mint én. Szeret barkácsolni, szerelni, érdeklik az autók, motorok szóval olyan mintha egy fiam lenne de persze nem feledkezünk meg arról, hogy lány. Már kisebb korában se érdekelték annyira a babák, inkább autókkal játszott szívesebben. De a nagyot is ugyanúgy szeretem.
2013. jún. 20. 15:15
 19/28 A kérdező kommentje:
Érdekelne, hogy aki lepontoz, miért tette? Magára ismert a kérdésben és fáj neki az igazság? Kifejthetné.
2013. jún. 20. 15:19
 20/28 anonim ***** válasza:
61%

Olyan rossz olvasni amiket írtok, ilyenkor tényleg olyan hálás vagyok a sorsnak, hogy a szüleim a szüleim. Nálunk volt tipikusan az, hogy tesóm is meg én is azt gondoltuk, hogy a másikat szeretik jobban. Pedig valójában tényleg egyformán szeretnek minket. Tényleg azt kell hinnem, hogy baromi szerencsések vagyunk, hogy ilyen családban nőhettünk fel.

Annyira durva dolgokat, mint itt olvastam (hogy nem kap csokit az egyik, vagy nem örököl), még nem tapasztaltam, de kivételezést már igen. Például sok helyen látom azt, hogy a fiú gyereket favorizálják, ha egy fiú, egy lány a felállás. Vagy ha mondjuk 2 fiú után a 3. lány lesz, akkor a kislánnyal kivételeznek.

Nekem, ez furcsa olyan szempontból, hogy nálunk ilyen látványos megkülönböztetések soha sem voltak. Mondjuk ketten vagyunk lányok, úgyhogy nemek alapján nehéz is lenne. :D :D

Nekem van egy 7 éves fiam, és egy fél éves kislányom. Nem érzem úgy, hogy bármelyiket is jobban szeretném, mint a másikat, el nem tudnám képzelni, hogy mondjuk ne vegyek csokit majd az egyiknek, míg a másik kap, vagy pl mindkettőnek ugyanannyi pénzt utalunk megtakarítási számlára. Ha bármelyikre ránézek, csak azt érzem, hogy szeretem őket, és nem adnám egyiket sem, még a világért sem. Remélem ez az érzés soha nem fog változni bennem.

2013. jún. 20. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!