Két vagy több gyerekes szülők! Őszintén, van a gyermekeid között kedvenced?
Nekem nincs gyerekem, viszont hallottam egy kollégámat, aki két lányának hétvégi apukája:
16-17 év körüli lányok. Bár imádja mindkettőt, a beszédéből kivehető, hogy a szebbiket jobban szereti!
Persze ettől még nem kivételez vele, nem ad neki többet, de úgy tudat alatt jobban szereti, ez nagyon látszik.
Hát az egyik lány tényleg sokkal szebb, az anyjára hasonlít. A másik őrá, szóval az apára, ráadásul szemüveges is. Viszont rá mondja, hogy okosabb is, mint a szebbik lánya...
Érdekes.
Nekem csak egy gyermekem van, őt imádom. Szeretnénk kistesót és csak remélni tudom, hogy ugyanígy fogom szeretni őt is.
Egyébként az ismerősöméknél van három gyerek, a legnagyobbnak vettek lakást, őt támogatják a másik kettő meg boldoguljon ahogy tud. És még rájuk haragudnak, hogy szóvá merik tenni.Ezt soha nem fogom megérteni náluk.
Olyan rossz olvasni amiket írtok, ilyenkor tényleg olyan hálás vagyok a sorsnak, hogy a szüleim a szüleim. Nálunk volt tipikusan az, hogy tesóm is meg én is azt gondoltuk, hogy a másikat szeretik jobban. Pedig valójában tényleg egyformán szeretnek minket. Tényleg azt kell hinnem, hogy baromi szerencsések vagyunk, hogy ilyen családban nőhettünk fel.
Annyira durva dolgokat, mint itt olvastam (hogy nem kap csokit az egyik, vagy nem örököl), még nem tapasztaltam, de kivételezést már igen. Például sok helyen látom azt, hogy a fiú gyereket favorizálják, ha egy fiú, egy lány a felállás. Vagy ha mondjuk 2 fiú után a 3. lány lesz, akkor a kislánnyal kivételeznek.
Nekem, ez furcsa olyan szempontból, hogy nálunk ilyen látványos megkülönböztetések soha sem voltak. Mondjuk ketten vagyunk lányok, úgyhogy nemek alapján nehéz is lenne. :D :D
Nekem van egy 7 éves fiam, és egy fél éves kislányom. Nem érzem úgy, hogy bármelyiket is jobban szeretném, mint a másikat, el nem tudnám képzelni, hogy mondjuk ne vegyek csokit majd az egyiknek, míg a másik kap, vagy pl mindkettőnek ugyanannyi pénzt utalunk megtakarítási számlára. Ha bármelyikre ránézek, csak azt érzem, hogy szeretem őket, és nem adnám egyiket sem, még a világért sem. Remélem ez az érzés soha nem fog változni bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!