Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Nem bírom tovább!

Mit tegyek? Nem bírom tovább!

Figyelt kérdés
Na szóval anyáméknak alig merek elmondani valamit mert egyből kombinálnak és ez engem nagyon-nagyon fölidegesít és nem tudok rá higgadtan reagálni. pl. Eddig is jártunk a barátnőmmel az egyik fiú haverunkhoz (csak át szoktunk menni mert jó haverunk) de anyáméknak mindig mást mondtam mert tudtam hogy félreértik és kombinálni fognak. Na hát most elmondtam hogy oda megyünk és látszott rajtuk hogy félreértették és egyből kombinálni kezdtek mert elég gyakran járunk oda és már mindig megkérdezik hogy: miért mi van ott hogy ilyen gyakran mentek oda? és hiába mondom hogy nem a barátom és hogy korábban is jártunk oda csak nem mondtam el mert tudtam hogy így reagálnak nem hiszik el és folytatják a kombinálást és ez engem mérhetetlenül idegesít és ezért nem mondok el nekik semmit és alig beszélek velük mert ilyenek, szinte mindig haragba vagyunk.Nagyon gyakran leégetnek a barátaim előtt de észre se veszik magukat és hiába mondom el nekik szépen és kérem meg őket hogy ne csinálják egyből elkezdenek veszekedni hogy én miért szégyellem őket. Egyáltalán nem értenek meg. Most is össze vesztünk és apám azt mondta hogy nehogy azt gondoljam hogy majd itt nyáron mindig későn jövök haza meg hogy alig leszek itthon, de hát arra van a nyár hogy kimenjek a szabadba és azt csináljam amihez kedvem van és amit suliidőben nem tudok megtenni nem? :( És egyébként amikor összeveszünk akkor utána direkt kib@szásból nem akarnak elengedni sehova vagy csak nagyon rövid időre és mindenért belém kötnek még olyanokért is amiért előtte nem csak legyen valami ok amiért lecseszhetnek. :( Én ezt nem bírom sokáig de nem tudok semmit se csinálni mert pénzem sincs hogy el tudjak költözni vagy valami és még csak 15 éves vagyok :S Lehet hogy most azt gondoljátok hogy ez csak a szokásos hiszti de 2 testvérem van és mindkettő elköltözött és szinte alig látogatnak meg azért is mert nem bírják anyámékat. Mit tegyek? Beszélni nem lehet velük de tulajdonképpen nem is szeretnék mert értelmetlen és kellemetlen is lenne. Tudom hogy nem normális de számomra kellemetlen velük beszélni. Nem tudom mit tegyek de tulajdonképpen nem érdekel hogy ezen változtassak,csak el szeretnék húzni innen...

2013. jún. 18. 23:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Korod miatt maximum a kollégiumokban gondolkozhatsz, esetleg ha kihúzod így az egyetemig/fősuliig, ott jelölhetsz olyat, ami messze van.

Én azért javaslom, beszélj velük, a dolgok nem oldódnak meg maguktól (sajnos).

2013. jún. 18. 23:46
 2/7 A kérdező kommentje:
És amúgy nagyon félek hogy tényleg nem fognak elengedni sehova mert nem csinálok semmi rosszat nem iszok, nem cigizek, nem pasizok mégse hisznek nekem és nem bíznak bennem de nekem kell a szabadság és nem bírom ki így a nyarat bele fogok őrülni :(
2013. jún. 18. 23:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ koleszba már nem mehetek mert nem olyan suliba megyek de megbántam hogy így döntöttem. Majdha lenyugodnak a kedélyek megpróbálok velük beszélni de nem hiszem hogy sok értelme lesz. Egyébként nagyon rossz azt hallani hogy nem fognak elengedni sehovámeg hogy csak max 10-ig meg ilyenek ez körülbelül olyan nekem mintha az életemtől fosztottak volna meg :(
2013. jún. 18. 23:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, hogy ezt mondom de irigylem a problémáidat. Csak mert a szüleid gyakran kombinálnak, Te egyből költöznél? A mai világban minden fiatal azt gondolja, hogy hű de király ha külön él, a szüleit maga mögött hagyva és magát tartja el és a maga ura (ami egyébként nem igaz, mert sosem leszel teljesen a magad ura). Hát nem az! Megértem ha egy kamasz azért akar elköltözni mert verik a szülei, vagy lelkileg terrorizálják, de Te amit itt leírsz az egy kreált probléma. Minden kamasz élete ilyen, sok összezördülés van a szülőkkel, ezt át kell vészelni, nem kell egyből pakolni és menni a vakvilágba. A kombinálás mind csak azért van mert féltenek, nyilván manapság megfordul egy szülő fejében az a gondolat, hogy ha a kicsi lánya fiúkhoz járkál át, ott esetleg iszogat és valamelyik fiú ügyesen kihasználja a helyzetet. Ez nem ritka dolog...Sőt! Ebből alakulnak ki a védekezés nélküli elhamarkodott együttlétek, amelyeknek gyakran nem kívánt terhesség az eredménye. Lehet, hogy Te nem vagy ilyen, ez oké, de a szüleid attól még félteni fognak, ez a dolguk! Furán fog hangzani, de örülj neki, hogy törődnek Veled és aggódnak érted. Más gyerekről azt sem tudják merre jár, mert mondjuk alkoholisták a szülők és egész nap csak vedelnek... Én a leírásod alapján nem gondolom, hogy annyira rossz szülők lennének, vannak rossz szokásaik de az mindenkinek van... Fogadd el őket így és amit nem kell meghallanod azt ne halld meg!
2013. jún. 19. 00:07
 5/7 anonim válasza:

Ha az elejétől fogva őszinte lettél volna velük,és megbeszéled velük,hogy mit fogtok csinálni,és hogy számodra mit jelent ez a barát nem történt volna ilyen.Amúgy pedig ennél sokkal nagyobb gond kell ahhoz,hogy elköltözz.Szeresd a szüleidet amíg lehet,és ne költözz el,mert ezeket az időket senkitől ,senkitől nem kapod vissza.Mármint amit a szeretteiddel tölthetsz.Becsüld meg őket! Beszéljétek meg,erre van a család.És ne felejtsd el; a család mindenek előtt!

Szép napot

2013. jún. 19. 11:04
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, én próbáltam velük beszélni nem egyszer de nem értik meg egyszerűen és nem hiszik el, de majd akkor még próbálkozok. Tesóim is részben azért mentekel mert kiidegelték őket és itt hagytak egyedül és csak én vagyok itt akibe beleköthetnek :S Én sem akartam egyből elköltözni de ez hosszútávon már tönkreteszi az idegeimet. De tényleg nagyon remélem hogy ez változni fog
2013. jún. 19. 11:19
 7/7 anonim ***** válasza:
10 év eltelt. Hogy vagy most?
2023. okt. 29. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!