Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák, beleegyeznétek hogy...

Anyukák, beleegyeznétek hogy a 12 éves lányotok az apjával Franciaországba költözzön 3 évre?

Figyelt kérdés

Elváltunk, exem ott kapott 3 éves szerzősét. Augusztusban kezd.

A lányunk szeretne vele menni, jó a kapcsolatuk. Én viszont nagyon féltem, de tudom hogy ez jó lehetőség lenne neki nyelvet tanulni, megismerni egy más kultúrát.

Ti mit tennétek?

2013. jún. 16. 13:26
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
57%
menj te is. Persze külön háztartásba.
2013. jún. 16. 13:44
 12/46 anonim ***** válasza:
79%
Igen ez az ő érdeke és csak az számít.
2013. jún. 16. 13:48
 13/46 anonim ***** válasza:
79%

nálam a fő kérdés az lenne,hogy mi lesz a tanulmányaival? ott be tudja-e fejezni az iskolát? és ha hazajön hol tudja folytatni..,stb?

én megértem az anyát is,hiszen így nem tudja a "dolgait! ellenőrizni,és mivel apuka dolgozik-vajon tud-e rá megfelelően figyelni/foglalkozni? mégis csak 12 éves,nem 16-17!

Szóval rengeteg kérdés felmerül!

én biztos azt szeretném,hogy: itthon fejezze be az ált. iskolát. és közben a hosszabb szünetbe( vagy egész nyáron ) kiengedném,hogy lássa mi várna rá ha kimenne.

2013. jún. 16. 13:54
 14/46 A kérdező kommentje:

Persze, hogy a lányom menni akar. Lelkes, csak azt látja hogy Párizs, divat :-)

Attól én sem félek, hogy nem tanulja meg a nyelvet. Inkább attól, hogy úgy általában hogyan fog beilleszkedni, barátokat találni. 12-15 éves kora között lenne ott, ez egyébként is nehéz időszak. Meg talán nagyon naivan é söntelten hangzik, de biztos én is hiányozni fogok neki. Tényleg jó a kapcsolata az apjával, de eddig én voltam a biztos pont. Ráadásul vele nem nagyon tud olyanról beszélgetni, mint menstruáció, esetleg fiúk. Igazi csajos kislány, és ez csak egyre jobban erősödni fog a következő években.

Nekem itt a párom és a fiam, mindkettőnkenk állása, nem fogjuk ezt feladni.

2013. jún. 16. 13:55
 15/46 A kérdező kommentje:
"és mivel apuka dolgozik-" - már ne is haragudj, de én is dolgozok, akkor szerinted nem foglalkozom a gyerekeimmel?
2013. jún. 16. 13:56
 16/46 anonim ***** válasza:
12%

"Aki azt írta, hogy nem fog tudni megtanulni franciául, mert 12 évesen már nem ösztönből tanul...hát jó nagy hülyeséget írt. Hiszen az iskolában rá lesz kényszerülve, hogy megértse mit mondanak neki, az osztálytársai is csak franciául fognak hozzá beszélni. Hozzá fog szokni a nyelvhez, és egy idő után csak úgy ragadni fog rá! "

Oké, biztos én mondok hülyeséget, ha egyszer tudományosan, nyelvészetileg igazolt tény, hogy a gyerekek ösztönös nyelvtanulási képessége kb. 6 éves korig tart (eddig lehet kétnyelvű az ember). Kb. 9-10 éves korig még ezután kiemelkedően jó, a serdülőkorral beálló hormonváltozásokkal, amik az agyi területre is kihatnak (11 évtől) viszont drasztikusan csökken. 12 éves kor a mai tudományos álláspont szerint a kritikus időszak, melytől kezdődően képtelenség egy nyelv ösztönös elsajátítása.

Ami azt jelenti, hogy egy 12 évesnek már TANÁRI segítségre van szüksége a nyelvtanuláshoz,de legalábbis tudatosan, akarva kell tanulnia a nyelvet. Természetesen fog rá ragadni magától is, ha bedobják a mélyvízbe, de kínszenvedés, ha nincs kifejezetten jó nyelvérzéke.

2013. jún. 16. 13:56
 17/46 A kérdező kommentje:
Tanulás: elfogadják a kinti bzonyatványt, itthon fog tudni jelentkezni középisklába. Magyar történelmet és irodalmat, nyelvtant kell majd tanulnia pluszban természetesen.
2013. jún. 16. 13:57
 18/46 anonim ***** válasza:
79%

nem értem miért sértődtél meg: az apuka dolgozik-részen. ezt arra értettem,hogy: idegen ország,senki ismerős akihez fordulni tudna-amíg apa dolgozik.

bár nem írtad mi lesz a munkája!

Nyilván a legtöbb szülő dolgozik-de itthon ha gond adódik ott az élettársad,mama,testvér,valaki..

2013. jún. 16. 14:02
 19/46 anonim ***** válasza:
89%
Franciaországban hogy fog iskolába járni nyelvismeret nélkül egyébként?
2013. jún. 16. 14:04
 20/46 anonim ***** válasza:
9%
Franciaország? Nem!
2013. jún. 16. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!