Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim tartoznak nekem, de...

Szüleim tartoznak nekem, de nem akarják visszaadni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Részletekben kértek pénzt,amit természetesen odaadtam nekik...

De mostanában már nem kérnek,viszont mikor megkérdezem hogy mikor tudnák visszaadni negatívan visznyulnak a témához(,,nehogy már mi tartozzunk neked") 10.000 ft-ról van szó ami nekem elég sokat jelentene,fōleg hogy nem kapok zsebpénzt... Mit tehetnék?

15/f

2013. jún. 14. 14:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
Semmit.
2013. jún. 14. 14:28
 2/14 anonim ***** válasza:
63%

Hát ez most egy igen kényes téma...

Ugyanis, elvégre ők a szüleid, és ők fizetnek neked mindent; így vmelyest a szüleidnek van igaza.

DE igazad van, elvégre kölcsönkértek.

Mondták esetleg, hogy később visszakapod?

2013. jún. 14. 14:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
egy srácnak 10000 Ft nagy pénz, ráadásul ha nem kapsz zsebpénzt, akkor tettél is azért a pénzért ... viszont, ha a szülőknek a kisgyereküktől kell ilyen - az ő szempontjukból - kis összeget kölcsön kérni, akkor ezt a pénzt te nem fogod látni többet, mert hiányos a családi kassza
2013. jún. 14. 14:36
 4/14 anonim ***** válasza:
19%

Vállalj szünidei diákmunkát, abból össze tudsz gyűjteni egy kis pénzt, és ne adj nekik többet kölcsön, ha nem adják vissza és zsebpénzt sem kapsz.

Nem sokat tudsz tenni, ha nem akarják visszaadni, talán most nincs pénzük és majd ha lesz, akkor újra kapsz zsebpénzt?

5/14 anonim ***** válasza:
100%
Részletekben kérd vissza. Mondd nekik, hogy most szükséged van 2000 Ftra, erre és erre. Aztán később megint, hogy kellene valamennyi, mert most meg mész megint valahova.
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Én elég nagy tételben adtam "kölcsön" a szüleimnek. Azért írtam idézőjelben, mert hiába kölcsönről volt szó, Ők is tudták és én is tudtam/tudom, hogy nem állnak úgy anyagilag, hogy vissza tudják majd adni nekem, de ettől függetlenül szívesen adtam. (600 ezer forintot) Ha szóba jön a dolog, Őket nagyon rosszul érinti, igazából rettenetesen bántó számukra, hogy nem ők segítenek nekem az életben, hanem nekem "kell" Rajtuk. Épp ezért nem nyaggatom őket vele, ha megtudják adni megadják, ha nem akkor majd fizetem én a részletet. (Mert hitelről van szó.)

De ha egyszer is fennhangon azt vágnák hozzám, hogy hát nehogy már mi tartozzunk Neked én biztos, hogy nagyon mérges lennék és eléggé átverve, kihasználva érezném magam. Lehet segíteni a szülőknek, de Nekik se legyen már ismeretlen fogalom a hála. Végül is 10 ezer forint nem olyan nagy összeg, de ha azt ígérték visszaadják akkor vagy normálisan közöljék, hogy most nem tudják megadni mert nem állnak úgy, de ne a magas lóról vágják hozzád, hogy semmivel nem tartoznak, mert akkor bezzeg nem a magas lóról beszéltek hozzád (gondolom) mikor kölcsön kellett kérniük! Attól mert egy szülő, A szülő, még ugyanúgy megadhatja a tiszteletet a gyereknek is, hiszen mit vár akkor el fordítva?? Szerintem ez így lenne korrekt.

2013. jún. 14. 14:37
 7/14 anonim ***** válasza:
59%

A "nehogy már mi tartozzunk neked" nagyon durva szöveg, mert bizony ők tartoznak neked!

Ha nem adják meg a pénzedet, akkor nemigen tudsz semmit tenni, mert 15 évesen nemigen perelheted be őket. De legyen ez jó tanulság egy életre: SOHA több nem szabad nekik kölcsönadni, és bármikor jönnek elő a nyavalygásukkal, mindig vissza kell mutatni erre a példára.

Nekem a tesókám csinált ilyet, egyszer. Nekem akkor nagyon kellett minden fillér, anyám kihisztizte belőlem a pénzt, apám nem védett meg. Még én voltam a végén a hülye, hogy "tudhattam volna"...! Ha éhenhal, sem adok neki többé soha, egyiknek sem.

2013. jún. 14. 14:38
 8/14 anonim válasza:
53%
Semmit nem tehetsz, visztont a szüleid elbsszák a gyereknevelés kérdést
2013. jún. 14. 14:39
 9/14 anonim ***** válasza:
12%

Nézd, a zsebpénz az nem JÁR, hanem azt kapod.

Amit ők adtak, azt visszakérhetik, ha okuk van rá. Biztos megkapod később.

Vállalj újságkihordást egyébként a nyáron.

2013. jún. 14. 14:44
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
Na hát ez még egy érdekes felfogás, hogy amit odaadsz azt vissza is kérheted. Érdekes is lenne, hogy ha adunk valakinek valamit, amikor mégis szükségünk lenne rá, szépen odamegyünk és azt mondjuk: "-Bocsi de mégis kellene nekem, szóval visszavenném" És most lehet itt azzal jönni, hogy hát de a gyerekünk az más, mert Tőle vissza lehet kérni, de akkor kérdezem én, hogy mondjuk egy idegent jobban tisztelünk mint a saját gyerekünket akitől "pofátlanul" vissza lehet kérni a zsebpénzt? Ha nincs a szülőnek pénze ne adja oda a gyereknek, de ha már egyszer odaadta vissza ne kérje. A szülők (a gyerekkel ellentétben) nem kölcsönbe adták a pénzt!
2013. jún. 14. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!