Miért mondják, hogy az emberek hálával tartoznak a szüleiknek azért, amiért az életet adták neki, holott senki sem kérte, hogy megszülethessen?
Nem vagyok sem cinikus, sem provokatív. Legalábbis nem célom. Azonban egyik kérdésnél ez kiütötte a biztit: "A szüleid az életed, az életet adták neked. Hálával tartozol nekik ezért..."
Namost: ami jót tesznek értünk a szüleink, az valóban hálát érdemel. De miért felejtik el sokan, hogy azért nem a "lekvár csóválja a nagymamamát" :D azaz a szülők akarták, hogy legyen gyerekük és nem fordítva. Tudom, hogy hülyén hangzik, de végülis senki nem kérte, hogy megszülessen.
a lekvár teszi el a nagymamát
a farok csóválja a kutyát :)
és azért nem tartozik senki hálával, csak amit utána kap tőlük (ha kap) amíg felnőtt nem lesz
Én sem értem ezt a nagy okosságot.
Mi örökbe fogadtunk mindig megkapjuk, hogy milyen jót tettünk a gyerekkel, pedig csak önző érdekek vezéreltek, nem világot akartunk megmenteni, hanem magunkkal jót tenni :) Alap esetben is azért vállal valaki gyereket mert szeretne.
"A szüleid az életed, az életet adták neked. Hálával tartozol nekik ezért..." - na erre mondom azt, hogy fogolyhús... (a rabok ...t) - ugyanezzel a gondolattal azt is mondhatnám, hogy a szülők ebben a világban létezni kényszerítettek, amiért gyűlölettel tartozom... de mindkettő hülyeség, az utód létrehozásának folyamata az biológia, sem nem érdem, sem nem szégyen, állapot.
Amiért már lehet az emberben pozitív vagy negatív megítélés, hála vagy gyűlölet, az a neveltetés, az már tudatos dolog.
Egyébként a mi kultúrkörünkbe a Tízparancsolatból jön:
"Tiszteld atyádat és anyádat, azért, hogy meghosszabbodjanak napjaid"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!