Szerintetek illene visszaadni/visszakérni az ajándékot ilyen esetben?
A kérdés csak fikció.
Mondjuk hétfőn adtok a barátnőtöknek egy nagy értékű ékszert ajándékba, legyen 20-30 ezer forint értékű.
Kedden erre kiderül, hogy előtte szombaton megcsalt/mással randizott. Remélem követhető.
Szakítás lesz nyilván.
Ilyen esetben szerintetek jogos visszakérni ezt az ajándékot? Illetve lennie kéne a nőben annyinak, hogy önként adja vissza, mert "nem érdemli meg"?
Ajándékot visszakérni mindenképpen bunkóság.
Ha visszakéred, akkor azzal azt fejezed ki, hogy nem ajándéknak, hanem fizetségnek gondoltad.
Viszont visszADNI illik, és ha van a megajándékozottban tartás, akkor visszaadja. De visszaKÉRNI egyáltalán nem illik.
Hát én ekkor már eleve el sem fogadnám...
Amúgy igen, jogos visszakérni.
Nem is tudom, talán a legegyszerűbb, ha valahogy "ellopnám" az ékszert, és nem tudná, hogy most én vittem el, vagy ő pakolta el valamerre.
Szerintem ebben az esetben igenis megilleti a férfit az az ékszer, nem szolgált rá a nő, hogy az övé maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!