Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kellett olyannak gyerek,...

Miért kellett olyannak gyerek, aki kb. nem foglalkozott vele egész gyerekkorában?

Figyelt kérdés

Utána meg mikor felnőttnek szóba került, hogy nem voltak közös emlékek, meg kirándulások, közös foglalkozások akkor jött a "Mert fáradt voltam a munka miatt azért! És pihenni akartam!!!"

Na az ilyen embernek minek kellett gyerek?

2013. jún. 10. 09:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg érvet és ellenérvet mondtatok a szülők felelősségéről. Csak egy dolgot hiányolok: a szülői szeretetet!

Erről nem, vagy alig beszél valaki.

Hogy egy szülő tudatosan vagy ösztönösen neveli a gyermekét, az a szülőtől függ, ebbe nem lehet beleszólni, a jövő majd eldünti, kinek volt igaza. Az viszont, hogy egy apa vagy anya nem törődik a gyerekével, megbocsáthatatlan, és szerintem szinte elképzelhetetlen is. Itt sajnos szeretethiányban szenved szülő és gyermek egyaránt, és ezen nem sokat lehet változtatni...

Ismertem valakit - amolyan "híres", televíziós ember még ma is az illető - aki azért vállalt gyereket, hogy általa leszokjon közismert alkoholizmusáról. A kicsi születése után három hónapig bírta - aztán kijelentette, hogy az apaság nem neki való, és otthagyott anyát, gyermeket, családot, mintha sosem léteztek volna. A tartásdíjat persze fizette, volt miből, de a fiával nem törődött többet.

Hát erre írom én azt, hogy ahol nincs szeretet, ott semmilyen nevelési mód nem segít...

Ezt a szeretetet nem pótolja sem pénz, sem a másik szülő szeretete, a gyermek valahol mindig törött lelkű marad.

Ez az apa is bevállalta a szülőséget, egy darabig büszke is volt (valószínűleg saját magára), de az első nehézségnél - azóta is iszik - lerázta magáról, mint kutya a vizet.

A gyerekek még azt a szülőt is szeretik, aki esetleg leken egy-egy pofont (nem mintha ezt helyeselném, de előfordul), de azt az érzést, hogy nem törődnek vele - tehát nem szeretik - nem lehet megbocsájtani, Viszont erőltetni sem.

Sajnos...

2013. jún. 11. 14:03
 22/24 anonim ***** válasza:
Nem kellett neki,de félt az abortusz szövődményeitől.Örökbe meg azért nem adott,mert azt nem lehet eltitkolni és megszólták volna.Mindig tudtam,hogy valami nem stimm és valahol örülök,hogy megmondta anyám az igazságot.
2013. aug. 2. 08:48
 23/24 anonim ***** válasza:

Tudod vannak olyan emberek/családok akik ezeket nem tehetik meg...

Nálunk is van olyan az osztályunkban és 4 év alatt jó formán osztálykirándulás volt neki a kirándulás máshova nem ment. /azt is alig bírták állni/ Mert az, hogy dolgozik attól nem biztos, hogy megtehetik.

2013. aug. 2. 11:06
 24/24 anonim ***** válasza:
A pénz miatt, vagy mert a család ezt várta el tölle.
2013. aug. 2. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!