Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kellett olyannak gyerek,...

Miért kellett olyannak gyerek, aki kb. nem foglalkozott vele egész gyerekkorában?

Figyelt kérdés

Utána meg mikor felnőttnek szóba került, hogy nem voltak közös emlékek, meg kirándulások, közös foglalkozások akkor jött a "Mert fáradt voltam a munka miatt azért! És pihenni akartam!!!"

Na az ilyen embernek minek kellett gyerek?

2013. jún. 10. 09:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
12%

Kerdesedre, hogy miert: gondoltal esetleg arra, hogy valoszinüleg elötte ö sem igy tervezte? Szerintem azt hitte, a munkaba nem kell "megszakadni" es eleg penzt tud keresni majd kevesebb munkaval is es munka utan marad ideje, energiaja a csaladjara is. A helyedben megkerdeznem töle, mielött gyereket vallalt, hogyan gondolta a hetköznapokat vele, kirandulasokra gondolt-e...stb?

Szegeny 2.-at nagyon lepontoztak, pedig igy van egyebkent. Nem az a feladatunk, hogy a szüleinket vadoljuk, mit miert ugy csinaltak, ebböl csupan tanulhatunk, hanem a feladatunk, hogy MI magunk jol csinaljuk. Mindenkinek csak magara vonatkoztatva.

2013. jún. 10. 11:10
 12/24 anonim ***** válasza:
5%

"pedig igy van egyebkent. Nem az a feladatunk, hogy a szüleinket vadoljuk, mit miert ugy csinaltak, ebböl csupan tanulhatunk" - ezzel egyáltalán nem értek egyet. Ha én okozok kárt valakinek valamilyen magatartásommal, akkor természetesen az illető vádolni fog, és természetesen ha valóban általam okozott kárról van szó, akkor teljes joggal tart igényt ennek a dolognak a reparálására.

Márpedig, ha valamit önmagammal szemben elfogadok, azt természetesen akkor is alkalmazhatom, ha én vagyok a károsult, és nekem okozott kárt valaki.

2013. jún. 10. 11:17
 13/24 anonim ***** válasza:
40%

Ált. ilyenkor az a helyzet, hogy meggondolatlanul szül, nem gondol bele, milyen felelőssége van. Vagy az, hogy azért szül, mert ez a társadalmi elvárás, és igazából nem is akarna gyereket. Plusz van a becsúszott gyerek (akit inkább nem vet el, mert az bűn), meg a segélyért, kedvezményekért szült gyerek.

Én sem értem, hogy az ilyennek minek kell gyerek. És bírom az ilyen ezoterikus családfüggőket, akik kvázi a gyereket okolják, hogy mer panaszkodni, mert ő választotta... ekkora hülyeséget sem hallottam még. A szülő dönt úgy, hogy gyereket akar/nem védekezik/mittudomén... vállalja a felelősséget a gyerek rendes felneveléséért, és ne hanyagolja a gyereket azért, mert jaj, pihizni akarok. Ha vki gyereket vállal, akkor tudnia kell, hogy az élete megváltozik, és nem lesz annyi szabadideje.

2013. jún. 10. 11:27
 14/24 anonim ***** válasza:
67%
Ez a "gyerek választja meg a maga sorsát, dönti el, hogy hova akar leszületni" semmi más, mint egyfelől vaskos önfelmentés, másfelől az agresszív magzatvédő-propaganda egyik állandó kelléke. Valójában persze minden döntés a megtermékenyülést létrehozó emberpár (meg persze a hatályos jogon keresztül az állam) kezében van, illetve hát azok állnak még be a sorba (később "gerinces módon" soha fel nem vállalt) felelősség-szeletekért, akik elkezdenek agresszív, manipulatív módon beleszólni az adott emberpáron kívül.
2013. jún. 10. 11:40
 15/24 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó.

Hanem láttam ilyeneket máshol. Hogy a szólő nem foglalkozott mondaván, "fáradt agyok, nincs rá energiám" és egész gyerek korában a gyerekkel nem mentek se kirándulni 1 napot, se semmi ilyet.

2013. jún. 10. 11:58
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

2-es, no comment, előzőek már osztanak a véleményedért. Az ilyen gondolatok után ha hazamennél a gyerekedhez te is azt mondanád, hogy fáradt vagyok és hagyjon? Nem egy menhelyről hazahozott kiskutya a gyerek, baleset/döntés előzte meg, hogy ő a világra jött, akkor kellett volna gondolkodni, hogy nem egy szobanövényt vállalt be... és igen, csodálatos önfelmentő gondolat.

Szerintem egyszerűen értelmi szint kérdése: ha az apám arra vágyik, hogy munka után a dobozos sárkány sörével a tv előtt bambuljon, mert ennyire van igénye, akkor nyilván eszébe nem jut, hogy értelmes emberi lényt nemzett, akivel többet kellene törődni.

2013. jún. 10. 13:09
 17/24 anonim ***** válasza:

A 2. valaszolo kommentje mögött nem önfelmentés es hasonlok allnak, hanem melyebb gondolatok, amire "ezoteria" jelzöt huznak, igy a 13. valaszolo tippelt jol. De ez is csak egy nezet, egy szemelyes velemeny (ebböl kiindulva egy valasz a kerdezönek), amit sztem tiszteletben kellene tartani, es sztem nincs ertelme barkinek magyarazkodni, hogy igy van-e, miert van igy...stb, ez nem az a hely, ahol barkit meg kellene ennek igazarol gyözni es (en legalabbis) nem is akarok senkit sem meggyözni, meg ugy tünik, a 2. valaszolo sem, mivel nem jelentkezett.

Ja, es sztem ne keverjünk hozza egy masik ettöl független dolgot, hogy azok, akik igy gondolkodnak, azok "az ilyen gondolatok után ha hazamennél a gyerekedhez te is azt mondanád, hogy fáradt vagyok és hagyjon". Az igy gondolkodok pont nem ilyen "önfelmentö" szülök, akik elhanyagoljak a gyerekeiket, legalabbis akiket en ismerek, nagyon is tudatosan "nevelik" a gyereküket (es tudatosan vallaltak), ti. azokig a melyebb gondolatokig el kellett elöbb jutni.

11.

2013. jún. 10. 14:35
 18/24 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem, miért kell egy ilyen szülőnek gyerek. Ha nem foglalkozik vele, akkor minek szüli meg? És általában az ilyeneknek van a legnagyobb szájuk, ha szülő-gyerek viszonyból ki kell oktatni valakit.
2013. jún. 10. 15:21
 19/24 anonim ***** válasza:
62%

"LEgalabbis akiket en ismerek, nagyon is tudatosan "nevelik" a gyereküket (es tudatosan vallaltak), ti. azokig a melyebb gondolatokig..." - hát véleményem szerint az abszolút elhanyagolónál már csak egyfajta szülő tudmég sokkalta több kárt okozni, és ez pont a "mélyebb gondolatos nagyon tudatos" - most nem akarok olyan szélsőségekre mutogatni, mint az Agárdon éhenhalt - ebbe a csoportba tartozó - gyerek, untig elég ha a pár héttel ezelőtti "Waldorfos" torokgyík-járványra gondolunk, na azok is ezek a szülők...

És de, abszolút önfelmentés, mert azt szögezi le, hogy a gyerekének majd akkor sem lesz joga őt felelősségre vonni a "mélyebb gondolatokon alapuló nagyon tudatos neveléséért", ha esetleg marhaságnak fogja látni, és önmagát szenvedő alanynak, akinek veszteségeket okozott a szülei "mélyebb gondolkodása"... és hát csakugyan, az agárdi gyerek sajnos mőár soha nem fogja tudni felelősségre vonni a "mélyebben gondolkodó, nagyon tudatos" szüleit, de ez szerencsére extrém szélsőség, a többség majd igenis felelősségre fogja tudni vonni, és felelősségre is fogja vonni őket... hiába próbálják kizárni ezt az opciót.

2013. jún. 10. 15:29
 20/24 anonim ***** válasza:
2-es, nem szeretnék a gyereked lenni!
2013. jún. 10. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!