Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljek egy dürohamot?

Hogyan kezeljek egy dürohamot?

Figyelt kérdés

Tudom, tehetném gyerekvállalásba, de a kutya se válaszol.

A kislányom életében először produkált dührohamot, kifejezetten ellenem.

Étkezéssel kapcsolatos.

Reggeli: háziműzli: kukoricapehely, aszalt gyümölcsök, cukor nélkül, tejjel.

Utána megyünk boltba.

A tízórai vajas kenyér és valami csoki. Ezzel kihúzza délig.

Ma a boltban megkívántam én is a túrórudit.

Hazaértünk, tízóraiztunk, elővettem a csokikat. Kikapta a kezemből, befalta (amúgy komótosan, előbb csoki, aztán a túrótöltelék sorrendben szokta megenni), és követelte a másikat. Diplomatikusan közöltem hogy ez anyáé te pedig már megetted. Erre elvörösödött, mikor bekaptam az utolsó darabot üvöltve rámrontott, hogy köpjem ki, belémkarmolt, mikor elkaptam a kezét, megharapott, de úgy, hogy vérzik. Nagyon megrémültem, mert ilyet még soha nem csinált. Hiszti van, vitatkozik is néha. De soha nem volt agresszív.

2013. jún. 10. 08:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

A hármas válaszolót nem értem miért kellett lepontozni.. Nagyon is fontos, hogy megtanítsák egy gyerek számára, hogyan kezelje a dühét és megértést tapasztaljon ezzel kapcsolatban.

Szerintem helyesen csinálod, hogy nem ütöd meg, de szeretnéd azért szankcionálni a gyermek viselkedését. Muszáj éreznie a következményét (lehetőleg azonnal, mert úgy hatásosabb), viszont, ha megütöd az az egyszerűbb módszer, amivel azt tanulja meg, hogy neki is így kell majd legközelebb viselkednie, ha ilyen helyzetbe kerül valakivel. Sokan el se hiszik a testi bántalmazás mennyi sérelmet hagyhat egy gyermekben a későbbiekben.

2013. jún. 13. 10:49
 22/31 anonim ***** válasza:

21-es igazad veóan.

"Olvass utána, 16-os! "17 -es: te vagy beteg, mert nem bírod már abbahagyni

Undorító, hogy ha két napig csendes az óvodában a gyerek - már ott a diagnózis: na, autista. Máskor meg más, letolja a gatyáját, na, ez exhib, harap? na ez agresszív, hazudik, na ez skizo. Egyáltalán nem ezekről van szó!!

A szakemberek évekig vizsgálják a betegeket, még akkor is óvatosan fogalmaznak, pár idióta felszínes tahó meg olvasott másfél bulvár könyvet ezekről, és azt hiszi, szabad ilyen szakszavakkal dobálózni.

Kérdező, töröltethetnéd ezeket a rágalmazásokat, ismeretlenül egy kicsi gyerekre nem szabad ilyet mondani, mert nem normális. Az enyémeket is, mert csak veszekedés lett belőle.

Nagyon aranyos, dacos kislányod van, és leleményes, "nem emlékszik", letagadja, ráfogja a kutyára - költő vagy drámaíró lesz belőle.. Legyél türelmes és következetes vele, sok kaland vár még rátok, míg felnő..

2013. jún. 13. 11:37
 23/31 anonim ***** válasza:
*21-es igazad van :) a veréssel csak az érzékenységét lehet kiverni belőle, kegyetlenségre "nevel".
2013. jún. 13. 11:43
 24/31 anonim ***** válasza:

Azért tegyünk már különbséget egy maflás és a verés között.

Ezek szerint anyáink generációjáig mindenki érzéketlen volt?

2013. jún. 13. 12:25
 25/31 anonim ***** válasza:

22-es, fáj, hogy leírtam, ilyen is létezik?

A mai gyerekek 95%-a katasztrófa a nem nevelés miatt!

Mert ez a nem szólunk rá, nem ütjük meg, nem tanítjuk, ez neveletlenség táptalaja.

Na, de eltérve a pszichológiától, kérdező, igenis kell az az 1-2 nevelő célzatú pofon!

Ez pont az a határ, aminél az én gyerekemet már pofonvágtam volna.....

De mindegy, te döntesz...

2013. jún. 13. 12:30
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező is azért tette fel a kérdést, mert nevelni szeretné a gyermekét. De az ütésen kívül máshogy is lehet nevelni, némi kreativitás és gondolkodás igaz kell hozzá.:D
2013. jún. 13. 12:49
 27/31 anonim ***** válasza:

Oh, tehát az előző generációk nem voltak se kreatívok, se értelmes, gondolkodó lények...

Tudd meg, hogy vannak esetek, amikor nincs más lehetőség. Pl. amikor ki akarja szakítani a kezét a kezedből, és átrohanni a forgalmas úton. Ott se lehetőséged, sem időd egy hosszú, mély, tartalmas, nevelőcélzatú beszélgetésre a gyerekeddel.

Ha nem állítod le, akkor a szemed láttára kilapul egy autó alatt. Kénytelen vagy rásózni a valagára, hogy nyughasson.

Más példa: a nővérem gyereke állandóan a konnektorba akart nyúlni. Hiába beszéltünk neki, hogy nem szabad. Gúnyosan vigyorgott, és csak azért is oda akart nyúlni. Muszáj volt rácsapni.

2013. jún. 13. 15:56
 28/31 anonim ***** válasza:

Egyszerre kellett volna ennetek. Ez így olyan volt Tőled, mint mikor Mazsola mondja Tádénak: "Nekem még van, neked már nincs"

Tudom Tőled nem volt szándékos, de ő meg még nem tapasztalt ilyet és úgy látszik azt hiszi az ilyen kaják mindig az övéi.

Pár hétig hanyagolnám a rudizást, csokizást, de ahogy előttem valaki írta, vele ennék és szigorúan ugyanazt,és úgy hogy nagyjából egyszerre fogyjon el a kettőnké.

Még jobb, ha apa is Veletek eszik, ha otthon van.

off: a verésről: hisztiért: nem ütném meg,hanem, elmegyek tőle ha otthon vagyunk biztonságban,lássa, nem érdekel. De harapásért "csap"! és szintén távozok.

2013. jún. 13. 19:28
 29/31 anonim ***** válasza:

#25? igen fáj, hogy ilyen létezik: egy anyuka két és féléves kislányával kapcsolatban tanácsot kér és ezt kapja: . . "#13 Basszus, tiszta skizofrén..."

???

igen ez fáj, ez, hogy ilyen létezik. Ilyen normális emberek közt nem létezik. És hogy még 100%-ot is kap..nem.. ilyen a gyk-n is ritka. (Törlöm is a kérdést magam részéről, mert nyomasztó, hogy ennyire nem lehet megbeszélni semmit. Aki olyat ír, mint a #13, az valószínű rühelli a kölköket.

A 25-ös második mondatával részben egyet lehet érteni: nincs értő nevelés, azért van ennyi baj.

De a verés rossz nevelés (és az sajnos nem is ritka!!)

És az ÉLETKORI SAJÁTOSSÁGOKAT figyelembe nem vevő, ideges, nem értő nevelés is rossz nevelés.

Hát ezért vagyunk ilyenek.

Valaki kérdezte "szent a gyerek?" - nem tudom, mit ért alatta, de bizonyos értelemben az. És nagyon nagy szeretettel kell vele bánni.. Minusz 9 hónaptól minden hatás "ott marad", alakít, formálja a testét-lelkét.

Az ember az emberré levést az embertől tanulja.

Egy magára hagyott csecsemő a függőleges testhelyzetet sem venné fel. Maugli irodalom, sajnos nem, nem tanulna meg beszélni és emberi módon, szavakkal gondolkodni sem. És ez 100%-ban a környezet már, nem "genetika"! Egy itt született csecsemő elkerülne Tokióba - japánok nevelőszülők nevelnék, pont úgy beszélné a nyelvüket és a gondolkodás is szabad erő: közben alakul ki. Párhuzamosan a hangképző szervek is "belenőnek" a első nyelv tanulás során.

A szeretettel, figyelemmel történő nevelés során is vannak hibák, de azokat a felnövő gyermek megbocsátja, sőt már akkor, mikor tapasztalja (nem 2 éves, nagyobb és még nem kamasz) már akkor is toleráns! Vegyük észre, a szeretettel hozzáforduló hibázó felnőttel toleráns a kisgyerek.

A szeretetlenséget, nem elfogadást viszont nem tudja megbocsátani, vagy csak nagyon nehezen, hosszú idő és sok munka árán.

Sziasztok, köszönöm a beszélgetést.

2013. jún. 13. 21:23
 30/31 anonim ***** válasza:

#29 monológját nem olvastam végig, mert egy nagy maszlag.

De az ő kedvéért leírom lasabban:

n e m v e r é s !!! R á c s a p á s !

2013. jún. 14. 07:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!